Vitorlát fúj az óceán 2.

MotoszkaDaniel•  2021. október 8. 02:38  •  olvasva: 129

Gyűrű a kézen, mely püföl. A kovács néz, a kalóz üt. Alakul a kard? Csak úgy röpülnek a szikrák széjjel, később a hüvelyébe ül. Meg kell lennie az élnek és villognia a tengeren, hogy az ellenséges rablók sarkon forduljanak s máshová hajózzanak portyára. E népség lusta borotválkozni.


A holtak ritkán élednek fel, az égen a fehér tőr tágra nyitja a reggelt. Nem kérjük ezt a délutánt! Sötét és eső sem kell! Az összekormolt felhők bíborban gyülekező sarkának erről más a véleménye, alakul az a szablya? Mert borulás terjed, nehogy a hajót egy vihar szétkapja.


Az égszínkék jól áll a nőnél a fülbevalóban, de az égen ez lehet jég. Az meg tépheti a vitorlákat. Eltemetett rossz kedv, a kalóz pedig azt szereti. Megkötni a vitorlákat s felkötni a kardokat, mert ágyúkkal szemez az őrszem a toronyból!


A kapitány elfordítja a kormányt, tekeri a holt áramlatok felé. A gyilkos torok hátsó fele ez. Egy gyönyörű s szűk tengeri csatorna, ahol hajó ritkán köt ki lebzselni és hosszú! Egy hátba támadás? Igaz, látni meg hallani fogják, ahogyan zászló tolja a vizet. Talán addigra a teknővel lejjebb úsznak. Az ágyúkat tölteni majd, mert most még centizni kell a sziklákat!


A zivatar elvonul, a sziklák túlsó fele megfürdik. Tempózik a cirkáló dereka, mögöttünk rejti még a napot felhők vastag marka. Ez az ágyúsereg el fog tűnni, a tatját viszont a nap lovagolja. Közelebb kúszni hozzá és a gyutacsot gyújtani!


Fázik a dísz a fejemen, melegítse már valami. Az ágyú nem dörren el oda? Több vitorlát az árbócok testére, de ne mindet! Kéne néhány falatot harapni, van valakinél az iváshoz kehely?



Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!