Vitorlát fúj a motyó 3.

MotoszkaDaniel•  2022. január 11. 23:35  •  olvasva: 162

Ha van egy szablyányi gondolatom is, ezek hét tengert fosztottak ki az utóbbi időben. Áthajózták az óceánokat, de anya mit tenne ennyi arannyal? Venni az irányt délre, a szelek erre mindig fújnak sebesen. Édesanya lebeg a szemem előtt, rábökünk az egyik barátom szigetére ezen a parton ma!


Az igazat hazudom, ez megörökölt szajré. Kalóz mindig higyjen a saját hazugságában, akkor az orgazda bizalma is megmarad. Azt kérdezi, van kedvem szétnézni a hét óceánon az áramlat végén? Azt döngették a kardjai, kevés fosztogató jár arra.


Nincs is a tengerek ölelésében hét óceán, ez rejtvény akar lenni? Visszalököm magam legénységemhez, kérdő vigyorral vár a lány karja s a rumot teszem karjaimba. Kávéval vegyített pálinkát hajtok fel, hátha találok a négy után még három nagyvizet. Felhajtjuk a térképet, amin sehol nem kukucskál további trió az agyakba.


Valami fecni az ingem zsebében, ez meg honnan? Egy többször összehajtott papír! E térkép mikor s kitől hajózott oda? Tudhattam volna, kopott betűk a szövegek lábain.


Követem a pacákat és most már mindnyájan nézzük, merre lehet a válasz helye. Ezt csak régebbi térképek jelzik, de a szajré kereskedőnek ez miképpen került a tulajdonába? Vásznakat megbontani és óvatosan felkutatni a szeleket! Az örvénykirály szigetek túlsó végeiben leledzenek árkok s ott tárul elénk hozzájuk a bejárat.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mikijozsa2022. január 12. 12:22

@MotoszkaDaniel: oké kösz

MotoszkaDaniel2022. január 12. 12:14

@Mikijozsa: Ki fogom fejteni, ígérem! :)

Mikijozsa2022. január 12. 10:37

hol az örvénykirály?