Visszajössz még, Királyi kikötő?

MotoszkaDaniel•  2022. január 14. 03:16  •  olvasva: 121

Amikor nem hullámzik a tenger, akkor is tajtékzik a kikötő. Ha a szél elmegy aludni és a szirtek nem mocorognak a sziklán, a hold krátere sem kérdez a víztől. Fehér, világló sárga csóvát bocsájt a máskor mindig nyugtalan felszínére. Az öböl ölelő áramlata paplanként önt takarodót elfáradt örvények szirén uszonyára.


Ágyúk csöveiből töltetek durrognak az erőd bástyáira. Egykor jegyet lyukasztott, később a nagy vizeket méricskéli halálfej zászlaja alatt a kalauz. A hidak korlátjánál szedett pénzt, most elsüti a pisztolyt és kardot forgat. A királyi haderő esküszik a hajójára akkor is, mikor a kalóz kapitány tüzet nyit a szárazföldre s íratlan szabályt betartatva látszólag alkut szentesít.


Az éles kacaj rabol, gyújtogatva fosztogat az útja során. Harcol, elköt magának flottákat és uralják akár egymás felségterületeit. A korona nem hisz a bűnbánó kalózban, pedig az imént emeli ki a kormányzó lányát a sós vízbe merülése után. Rablónak mióta számít az emberélet, kap kegyelmet tettének súlya végett?


Két cirkálót elfoglalni szemfülesen az őröket kijátszva. Azt mindenhol elhiszik, ha használtan lopja vagy kölcsönzi a tengerek hullámain szüntelenül dumálva. A tolvajnak akkor is van pénze, ha letagadja. Legfeljebb erszényét a bő ing eltakarja. A kalóz is mondhat igazat. Akkor is, ha a hazugsága maga a hajmeresztő igazság.


Hajnal kelti a buborékokat, kalózéknál őrszemeket váltják a józanodó részegek. Az üvegek közül némelyik összetört vagy elgurult, de nem mindegyik rabló ivott be az éj közepe alatt. Hajózás ki az áramlatokra, a kalóznak a felmentés megadatott s most kit készül megtámadni a hatalmas vízen? Rumra nem lel mindenhol, de most nem is az foglalkoztatja annyira.


Vitorlát fúj a motyó 5. (Johnny Deppnek ajánlva, ha nem engednék vissza a karib tenger kalózai hatra Jack Sparrow kapitány szerepében)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!