Veszélyes Vidéken - A Rejtett Ösvényen 2

MotoszkaDaniel•  2018. január 29. 23:10

Felújítás alatt van a Bezekle barlang és környéke, nagy részével végeztek már. Mindenki pihen. Nyár eleje van. Egy csoport kóstolgatja a börtönben raboskodó két fivért, viszont csak átutazóban vannak. Már megvan, amit szerettek volna, távozásra készülnek. 400 milliós rabolt kötvényeikkel órákon belül menni kívánnak.


Milojevná Kapavarosz felújítja ékességtárát s gondolja beszerez magának egy elegáns gyűrűt, nyakláncot. A négy úriember viszont kiszúrja, és azt a dumát beadva, hogy nem ismerik a környéket, segítséget kérnek tőle, mutassa meg nekik hogyan lehet kijutni a városból. A rejtett ösvény már nem olyan sűrű, de dzsungeles. Ott túszul ejtik. De az értesítés addigra már megtörtént. Kyrill hírt kap. Ha kell, tévedjen már a félkész terepre pár ipsét útba igazítani.


Ketten sétafikálnak a városrész nyílt terepén, másik kettő díszpinty egy nyaraló szerűségben Milojevnával. Kyrill Petrájávnával és Árdzsellániusszal érkezik oda aránylag gyorsan (Detejevná lovaskocsija megintcsak jól jön, hiszen kellemes idő van). 


Egy családot kikergettek, kipateroltak valami nyaralóból. Árdzs beléjük botlik és a párban beszélgető társaihoz megy. Mindhárman tudják most már, Milojevná valószínű fogságban van, meg is indulnak elkapni a gazfickók grabancát.


Nem kell sokat gyalogolniuk, egy ház előtt találkozik Petrájávná egy férfival és érdeklődik, innen érkezett - e az útbaigazító segélykérés. A házhoz tartva Petrájávná magasba emeli a kezét (megadást színlelve), de amikor a krampli nem figyel, lefegyverzi. Ezt a másik őrszem a közelben észre veszi és fegyvert fog P - ra. Árdzs meglövi. Kyrill a megbilincselteket elkülöníti az alagsorba, csúzlijaikat elveszi. Már csak ketten vannak. De a lövést odabent hallották. Azt gondolják, nyári vadászat van.


Milojevná olvas, időnként műsort néz és saját, energiát adó teáját kortyolgajta. Beleköt az őt vigyázó madárka, milyen édes vizet fogyaszt. Hát csinál nekik is, de altató és bénító port szór bele. Amíg ők ezt isszák, a három testőr bebocsátást nyer a vityilóba, Árdzs elteszi a "gyűjteményébe" a harmadik emberke uziját is, rajta úgyszintén kattan a bilincs. 

A negyedik emberke viszont kereket oldott. Ki akar jutni a szajréval Ugekből és félaléltan a vízmosás felé igyekszik. Nem jut messzire. Detejevná lovaskocsiját megtalálva, diplomataként hagyná el a települést, de Kyrill utoléri.


Mind a négy figuráért Báták járműveket küld, hűvösre kerülnek. 


Kyrill családja is megérkezik. Felesége és kettő nagy lánya van.


2017.01.16

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!