Vérvörös folyamok

MotoszkaDaniel•  2022. augusztus 8. 22:24  •  olvasva: 78

A hibátlanokat egyesíteni a zsenikkel kényes elképzelés, ám erről sok nagy elmének más a véleménye. A bíbor folyók piroslik, de minden előadó támogatja e vörös tervezet sötét elképzelését? Diplomamunkának kiváló elmélet és sok órán lehet boncolgatni ezt érvekben. Szigorlaton egy ilyen megközelítést oktatóanyagba bocsájtani azonban több, mint sekélyes s kockázatos döntés.

 

Hogyan vélekedik erről a helyi könyvtárban és portásként dolgozó, egyébként nyugalmazott rendőrtiszt? Ez egy tudományos recept a tökéletes ember megalkotására. A rektor asztalán folyik a folyam s bekötve latinul. A poroszok elgondolása máig csörgedez az erekben, valamint úszik e tanulmányokban.

 

A vér dühössé lesz, de a hadnagynak fékeznie kellene az indulatát. Ha Guernon a pokol földje, akkor Saacraz a vezeklések ármánykodó pallosa? Az ördögök elől nincs menekvés vagy csak ez a szegény, minden szenvedést megjárt Andrea nővér osztja meg a panaszát és igyekszik magát megerőltetve feloldozásra jutni e zárdában? Az apáca halottnak vallja a lányát, a nyomozó figyelmét felhívja a távozásra s mentse meg talán a gyermeke lelkét a hegyeknél gyorsan!

 

A szirtek orrában a hideg harminc méterenként bizonyosságot ad lélegzésének, amikor a csodakutya felér a falra. Az üldözöttek menekülést nyernek a démonok elől? A füzér érintése adja a megnyugvás érzetét, de hamisat! A tekintetben csak a hó esik a megváltásban s gyötrődik, de eljön?


(Les Riviéres Pourpres, A sötétség fia 2.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!