Tanulmányi úton:Méretes sebességváltó

MotoszkaDaniel•  2022. augusztus 31. 12:53  •  olvasva: 97

Társadalomból kirekesztett férfi tér meg illetve fel a lépcsőre, jópár napra megyünk el és az én helyem adott e járaton. Bármerre járunk, számára minden ajtó zárva. Megtűrik az emberek, dehát ez messze nem teljes élet a világon. Szálljunk innen le, mert ez a szállás elfoglalásának ideje?

Tévéműsort nézünk falra akasztott készülékből. A társam mondja, a szereplők között nagy a korkülönbség. Kérdéssel, de elfogadom a véleményét és délután már ruccanunk is tovább? Ez a racionális és találékony lelkek járata, ahol a nők mindig ott henyélnek az ülések karfáján s befont szemöldökkel viszonyulnak hozzá.


(álom)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Törölt tag2022. augusztus 31. 20:22

Törölt hozzászólás.

MotoszkaDaniel2022. augusztus 31. 20:12

@Törölt tag: Mi az a lucid? Ez valami szleng? Ja, várjál. Ez takarja azt, hogy elvont? Fantasztikum?

Kitalálod a következő gondolatomat egyébként? Persze, hogy mindnél nem engedte a tudatalattim, hogy felnyissam a lakatot alóla. Nem adott kulcsot, azok elvesztek :)
Megjegyezném. 1. Vannak olyan álmok ugyanazon személyről és vannak, amelyek pozitívként állítják be az illetőt. 2. Másik csoportjuk meg egy vagy teljes vagy részleges értelemben vett szemétládaként. Olyanra is volt példa, hogy rendkívül primitív értelmezésben kaptam verést álmomban azért, mert mondjuk az ott végbe menő események értelmében nem vagyok tróger. :)

Törölt tag2022. augusztus 31. 18:36

Törölt hozzászólás.

MotoszkaDaniel2022. augusztus 31. 18:29

@Törölt tag: Jó a megközelítésed és ebben az értelmezésben a válasz sincsen messze tőle. Nekem olyan gondom van, hogy például nem mindegyik álmot célszerű akár elbeszélésbe se foglalni (mert nincsen benne olyan, ami megfogna engem).
Egy másik megvilágításban meg írnék egy példát, ami kettő esetben volt gond. 1. Az egyiknél a probléma, hogy a tudatalattim zárolta a tartalmat és nehezen is jött vissza. Erősen összpontosítottam. A tartalomhoz hozzájutottam, de nem volt megfelelő a művészi megformáláshoz. 2. A második eset ennél meredekebb. Ott úgy... 1/4 év után tudtam felengedtetni zárolt anyagot egy mozdulatnak köszönhetően és abból íródott is egy darab. A címét nem tudom. De ha olvasom, ráismerek :) Azaz: Amennyiben fel is tudok oldani a véletlen révén egy zárolt 'aktát' akár több hónap távlatából is. Még nem biztos, hogy van értelme azt a közönség elé tárni. :)

A gondom továbbra is az, hogy közvetlenül a tudatalatti révén és engem illetően még egy álmot sem folytattak. Közvetve igen, de azokra is nekem kell rájönnöm :)

Törölt tag2022. augusztus 31. 15:25

Törölt hozzászólás.