Szürke nap

MotoszkaDaniel•  2021. december 10. 15:23  •  olvasva: 112

A zenész élete változatos, sokoldalú és művelten izgalmas. Teljesen mindegy, hány óra van, de nyolctól megy a munka. Melyik dallam az ideális? Éppen átvezetéshez írok mintát, oktávemelés is legyen vagy maradjon így? A barátomhoz fordulok kérdésért, hát várni kell. Jópár másodpercet a félsötétben, mert éppen másznak az ajkai egy másikra. (Ki az? Az egyik zenész.) Most már figyel rám és hogy szerinte mi lenne ide jó. Az arcomhoz simul, de nem akarok belátni a ruhája alá. Meg lehetne tenni, mert a nyár dorombol most és nem sok gönc van rajta. Kikérdezi a véleményem a fiúról és a válaszommal egyetért, hogy ezt nem kellene komolyra fűzni. Figyelünk a zenére, mert imádom az ütemet s dallamokat.


Leterül a szomszéd ágyra a lényeg. A barátom még két órát marad, mennie kell azután stúdiófelvételre, mert az egyik énekesnőnek ő a vokálja. Nem mindenkinek kell megtámasztania a hangját. Illik elköszönni és hajol hozzám. Fantasztikusak a szemei, de mért nem engedi az arcát? (Úgysincs itt most a haverom, gyere ide-hangzik a kiegészítés) és mielőtt a lényegre térnék az ágyon elfekvő művésznőt illetően, elkapnak az ajkak a szájpadlásom széleseit és jópár percig apró sóhajokon simogatnak. (De gyönyörű a vékony pulóvere! Ez aranyos ölelés volt, de nem a legjobb csók. Nem vitt bele színt, de miért hozott ki ebből baráti csókot? Nem baj, ilyen korai órákban hadd vokalizáljon jól. Különben is, imádom a szemeit! Most először ült mellém nyíltabb ruházatban, a hangját is meghallgatnám támasztói munka nélkül)


Az énekesnő előttem kéri a hangsávot dekoltázsos mellényében és nyaklánc díszíti nyakát. Egy úr érkezik, aki meg szeretné csókolni, na azt neki nem engedi. Szájpuszi lehet csak! Mutatja neki, hogy mértékkel (Az úr feleségére hivatkozik a művésznő. A srác azzal mentegetőzik, hogy elvált.) és akkor is inkább kitér az elől. Gombolja a férfi a feszülős mellényét, de a nő ránéz, ezért abbahagyja. (Ha kicsókolja de csak egy kicsit, megy dolgozni? - /hangzik a kérdés/) Ígért neki új és szép dallamokat az általa előadott szöveg alá a férfi. Azt csak akkor énekli fel, ha elmegy. A középkorúnál idősebb férfi emeli kezét, hogy csalódásában szájon vágja, de leereszti azt és lassú csókra vált. Az énekesnő jelez felém karjával meg ujjával, hogy pillanat. A férfiban ezerrel van szenvedély, de aránylag hamar abbahagyja. Egy olyan, hat perc? Odaadja a több mint szemrevaló hölgynek a papírt, amire mosoly nélküli szemfelvillanás érkezik. Csak szájpuszik mostantól s a hozzáértő, de hűtlen és félmegbízhatatlan de szakmailag ügyes férfi kimegy s megkapom a bólintó tekintetet, hogy mehet a munka.


Nyomom a gépet munkára és... Elfekszik vissza az általam kedvelt hangú énekesnő. Az inge alatt a mellényt leveszi, és kérésre felrakom a fogasra. Fehér ing és nyakjának láncával csak félfeszesre állított női fekete felsőnemű. Tudok figyelni, még e melltartó láttán is. Én lágy vagyok neki, nem az esete. Különben is ami engem illet nemrégen estem át terjedelmes ilyesféle érintésben. 

Hú, de jó! Mikrofon? Újra énekel, próba. Igen, délelőtt van s hadd szóljon ajka alól a dala. Nem tudom, mikor lép fel újra vagy valami. Néz rám, hogy... Hangszintet állítom be. Nem szól semmit, csak bólint mosollyal és elmegy a versszak vele. Odanézek és nincs szöveg! Ezt eddig nem láttam. Csúszik a pántja az ing felett a gyönyörű éneke alatt, visszacsúsztatom neki, pont nyúlna érte. Sandítva köszöni meg. Az ing a jobb válláról is lekerül, daloljon csak. Mutatja, mikor mit csináljak. 

E dalt még nem hallottam, de élvezettel könyökölök. Halvány kopogás és érkezik a barátom kottáslappal. Jön hozzám pár aranyos kicsi szájpusziért, aztán mutatja hogy Ő jön most. Befekszik hozzá és... Na, ezt hallani kell. 


Rám néznek végül, hogy első próba volt. Amikor mondják és érkezik a teljes zenekar, azt fel kell vegyem. Nekem nagyon tetszett! Lesegítem a barátom vékony kabátkáját, előadják mégegyszer. Felveszem, csak nem finomítom a felvételt. Nem megy még élesbe. A barátomnak nincs olyan melege, de ő is nekivetkőzik. Igen, aki mostanában serdül. Az kisebb mértékben lép a nőiesedés fázisára.

Még egyet? Csak ők ketten! Jöhet! Nálam nem volt még vokalista előadása. Ezzel megy le a délelőtt, de párszor el tudnám még hallgatni? Most összeülünk hárman. Azt mondja a művésznő, hogy: nem tudja, mikor kerül felvételre ez a dal. Ez a legújabb. 


Belép a házasságtörő férfi, hamarosan felvehetik a dalt. Meg kell nézni a dallamot, hogy jó - e az énekesnőnek. Én a kottákat felismerem, de nem tudok kottát olvasni. Ő igen és elkezd haladni a sorokon.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!