R.W.G., X-akták 3x13: Szizigium

MotoszkaDaniel•  2022. június 3. 23:39  •  olvasva: 89

A lámpánál vagy a kereszteződésnél jobbra? Ha erre jár az utazó, ez nem is olyan mindegy. Villany rendőr nincsen, közlekedési csomópont az van. Most akkor merre is kell menni e stop tábla mellett?


Szép arc leomló szőke hajjal, ápolt rúzzsal. Mellette göndör barnás fürtök gombolatlan fekete kabáttal és kékkel fedett bájakkal. Csakhogy így nem riasztják el a hőn áhított fiút? A tükör előtti többszöri fohászkodás átkozott Máriához biztosan nem kiút.


Az ígéret földje északi pontján megtörténik az, ami a szemünk számára magyarázat. Az elménket azonban nem elégíti ki. Parfüm vezet engem az orromnál fogva? Mióta adja itt minden állomás ugyanazt a műsort, kapcsolhatok bárhova is?


A két lány egymást vádolja a történtekért, amikor a falióra elüti az éjfélt. A szeretett srácnak nem kell egyik sem. Se szokásos modorban, se megszállva egy szikla szélén. Megérkezett Ő az égre és a lányok mindenre emlékeznek, azonban bűntudat ül a lelkükre. Ideje távozni, mert növekednek a visszautamon a fejünk felett a kráterek.


Azt nem is mondtam a társamnak, hogy túráztassa a kerekeket. Ennek tényleg semmi köze nem volt a sátánizmushoz, dacára a sok intő jelnek. Amikor az égitestek állása elér egy helyzetet, az felerősíti az ember hibáit? Ezen gondolkodom, mialatt elhagyhatjuk e közepes város útjait.


(Wikka. Dana Wheeler Nicholson előtt tisztelegve.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!