Olvadó Aszfalt XLIX - A barna torpedó IV.:Landolás

MotoszkaDaniel•  2020. február 26. 17:21  •  olvasva: 223

A csodás házban vagyunk s Ugraty Nóra műsort nézi fináléként az udvarlójával, Szilárddal. Éjszaka van s egy óra még hátra a pirkadatig.

Odalentről egy – egy lövés, de Ők úgy vannak ez erdő. Biztosan csak vadásznak. Az, hogy egy szikla is helyet kért magának, ez egy nagy és összefüggő erdő.

Kopogás van s kettő férfinak nyit ajtót Nóra. Fel kel emelje a kezét, mert fegyvert tartanak rá egy idő után. Szilárd ezt nem látja, mert egy – egy újabb lövés követi az előbbieket. Hátra is néz Nóra, MOST MI VAN? A férfi az, hogy itt nincsenek biztonságban. Egyenlőre! Ugyanúgy nyakkendő és elegáns sötétbe burkolózó öltöny rajta.

Rajta is kattan hátulról valami. Semmi hang, a férfi eldobja a fegyvert inkább! Finom parfümillat járja át a szép kastélyféle emeleti részlegét. Ugyanis ide, a lakórészhez lépcső vezet fel. A nő a kakast visszahúzza és cinikus vigyorral oldja az éjjel ideges hangulatát: Mi van, nőket már fel sem vesznek ide? J

Felveszi a férfi fegyverét és vissza adja.

 

Szilárd jön oda. Lövéseket hallott! Két kimúlt férfi van az ajtóban. Az egyik még él. Az öltönyös úr lelőné, de a nő leinti. Kérdezzék ki!

-          Vagytok még? Mit akartok?

Nem kíván válaszolni, ezért a nő kibiztosítja a sajátját. Úgy tartja azt rá.

-          Jó, jó! Beszélek, csak ne lőjön! Egy nő van még odakint és bombát akar elhelyezni. A különleges erőktől van. ÉS esküszöm, hogy többet nem tudok. Maga kicsoda? Magára nem számítottunk.

-          (Cinikusan baromságot mond azzal a célzattal, hogy mi köze hozzá?) Kicsikocsi Karolina s ha kellenek még a heréid, elmondod, mit akartok itt az autóversenyző legifjabb asszonynál. Öt másodperc, másoknak hármat szoktam adni.

-          (egy lemezt vesz elő, cd-t)

A nő elkéri az öltönyös férfi fegyverét, ami nincsen kibiztosítva. Rá viszont rátartja a támadóra.

-          Ne! várjon! Ez minden, amit tudok és a lány a célpont. A nevét nem tudom, meg szerintem a többiek sem. Azt mondták nekünk, el kell kapnunk egy fiatal autóversenyző lányt és vigyük magunkkal. Indoklást nem kaptunk. Csak ne öljön meg! Kérem…! Nézze, még ezek is itt vannak. Csak ne lőjön! (Egy Mini Floppy lemezt s annak elődjét, egy Floppy lemezt mutatja Kicsikocsi Karolinának.)

-          Ilyen meghajtók már nem is léteznek, amikkel ezeket meg lehetne nézni.

-          De igen. Csak el vannak zárva, ahogyan az igazság is.

-          El tud minket vinni oda, ahol ilyen lemez olvasó létezik még?

-          El! Hogyne, csak ne lőjön le. Kérem!

Amikoris kettő lövés jön. Az egyik a férfi kalapját találja el, a második a már menekülőink mellett csapódik be valahol a fal környékén, de a padló szintjén.

Az öltönyös férfi siet segédkezni. A kalapos urat felállítják s befutnak a lakótérbe, hol is a Nő azonnali villany eloltást rendel el. Ő maga ezután kirohan, hogy 1000 méter hatótávos éjjel látó uzijával bemérje a környéket ablakból. Nóra mondja, a hátsó nyugodtan nyissa ki. Éjjel látós és távcsöves, ami a kezében van. Ideje nincsen sok. Honnan tudja, mikor tüzel a támadó újra esetleg? Negyed perc és az egyik messzi fán akad egy célpont. Ez egy nő. Erősen átlagos szépségű arccal. (Erre céloz. Hát a kalapos férfit keresheti, az gyütt be az ajtón. Vagyis inkább szaladt.) Hangtompító rajta és a Nő tüzel. Valami kiterül az ágakról leesve, ez megvan!

Ekkor három autó hangját hallani. Mindegyik sietve távozik.

-          Tartanak vissza a bázisra asszonyom. Mivel az a kisasszony ott (és Nórára mutat) életben van, biztosan letolást kapnak. Az önök személyében vendégekre nem számítottunk.

Újabb kaparások és elszáguldások, néhány lövéssel megspékelve a házra. De ezek már csak dühpróbálkozások.

 

Konstantin Viktória százados, C.IA. Bemutatkozik a nő, miközben fegyvere tárát ellenőrzi.

Ugraty Nóra:

-          Csak nem… És Valéria?

Konstantin Valéria:

-          Ő a nővérem. Az úr itt pedig az öltönyben a felettesem.

-          Ordy – Teruth Ernő. Üdvözletem mindenkinek.

Mutatja neki Viktória a lemezeket.

-          Ugraty Nóra

-          Kováts Szilárd

Ordy – Teruth Ernő altábornok

-          Én ezekről tudtam, de azt most sem tudom, mi van rajtuk. Annyit tudtam, amennyit Viki is: Hogy Te vagy Nóra a célpont s el kell kapni téged. De azt se én se a beosztottam nem tudjuk, hogy miért. Be van itt most kapcsolva valami, amivel magácskát és Szilárdnál? Nem mindig dolgoztam a Hírszerzésnek. Tudja, nehéz kiszállni a maffiából. Nem könnyű a szervezett bűnözésből kiszállni (fordul Viki felé).

-          Semmi, Uram. Se gép, sem telefon, amivel be lehetne minket mérni (Válaszol Nóra)

A férfi jelzi Viktóriának, hogy az autóban lent van egy biztonsági jelszava a lemezek megtekintéséhez. A sima ki van neki írva nála, és azt át is nyújtja.

Viki lemegy vele. Autó mellett megvárja. Amint viszont az éjjel végén gyújtáshoz elfordítja a kulcsot, felrobban. Viktória elveti magát és pár másodpercnyi nézelődés után elfut megnézni, kit lőtt le. A nő még el és alig vonszolja magát az autója felé. Viktória odabilincseli egy fához és rohan vissza fel a házba, hogy el kell tűnnie onnan mindenkinek.

 

Viki kérdezi, hány autó van? Ernő felel, Ő eleve jött eggyel. Nóráéknak kettő van. Egy újabb kiadás s a régebbi.

Háááááát, egy Vectra – Jön Nóra szájából a válasz.

-          Jó az! Uram menjen s induljon.

Nóra, Te indítsd a felvezető kört. Lehet még ezekből itt az erdő s a sziklák között. Az ördög soha nem jár egyedül. 

Szilárd, tudsz vezetni?

-          Nem verseny szinte, de tudok Viktória ügynök asszony.

-          Elég az! Indulás, menjünk. Mindjárt hajnalodik!

Viki kimegy a nőhöz, bilincset le. Kicsit felpofozza. Az meg mutatja, van nála valami. Csak ne bántsa! Azt mondja, erre az információra nagyon kell vigyázni. A társa, egy férfi, ezt őrizte. Betűk és számok sora kötőjelekkel elválasztva.

Ez lehet az, ami miatt az az autó felrobbant? Gondolkodik magában Viki.

-          Indíts! Napvilágot akarsz? Indulás! (Ez szép szőke lány, csak a Rossz oldalon van)

Megkaparja az autó a földutat, így fordul meg.

Most Nóra kapar az Insignia-val,

Szilárd így kaparni nem tud. Ő a Vectrát foglalja el.

 

Mondja a Nő, hogy tud egy helyet, ahol ilyen számítógépek még léteznek. Óvatosan kell menniük itt a sziklák s erdő között, mert ezek ezért az anyjukat is eladnák. Ezért ölnek. A bombát azután tették a férfi autója alá, hogy a lemez felmutatását követően Ő nem tudta egy fa ágáról kilőni.

 

Mondja a nő, már leadták a drótot a sikertelen akcióról.

Viktória: - Az mennyi idő?

-          120 perc úgy nagyjából, mire ide érnek. Tudok egy közeli helyet, ahol biztonságosan meg tudjuk nézni a lemezek tartalmát. Nincsen bekötve a világháló, de számítógép van.

Viktória: - Elég az. Oda taposunk. Előzd ki őket és akkor odamegyünk.

 

Így is történik. Hatvan perce haladnak az erdőben, amikor Viki jelzi nekik: Hamarosan leágazás balra. Még harminc percet kell várni, a sziklákhoz érve autók a távolban és erre tartanak. Megállnak. A Nő jelez egy nyugtatót, hogy (legalábbis még) ne kövessék őket. Azt mondja Vikinek, elmennek azért biztonságképpen a szüleikhez. Na, oda biztosan nem fognak jönni. Úgyis alszanak, konyhában van a gép.

 

Na, csikorogjatok, autók! ’Végállomás!’ Nyílásba be és kar lefordít. Töltődik be a Mini Floppy lemez. Jön Ernő a kódjával. Ide jó! Egy tervrajzot tartalmaz a fájl. Ez egy szerkezet ábrája, ami katalizátor egy másiknak a működéséhez. Egy Szuperjárgányhoz, ami egy újgenerációs K.I.T.T. lenne. Csak az a nagy kérdés, hogyan jön ide Nóra autója? Talán a másik lemez adhatja rá a választ?

Be a barlanga a Mini Floppy Disk-et. Ernő jelsora ezt nem viszi. Nem viszi. A nő hosszabbja igen! Te jó ég, az emberi elmét összekötni egy géppel és így…

-          Száguldó terminátort létrehozni (Fejezi be a gondolatsort Viktória)

-          Landolás az égből. Mi anno így hívtuk ezt a maffiánál. (Folytatja Ernő altábornok). Nézem a képet, ez a rajz… Igen! A keletet olvasztani a nyugatba. Orosz technika ötvözése az amerikai gyakorlott stratégiával.

 

Viki barátnője és annak barátja tartanak az éjszaka végében egy magánházhoz aktatáskával. Öt autó érkezik oda a kanyarból s hangtompítósokkal tüzet nyitnak rájuk. Mindketten holtan esnek össze. Két ártatlan halott. Csak a maffia elszúrta! Ritka, amikor összetévesztenek valakiket, de most ez történt. Ezek abszolút civileket lőttek agyon. Sikító kerekek indulnak meg. Erre ébred fel fiú és lány az ágyban. Most már a nap kezdi megmutatni magát. Pár óra múlva fel is fedezik a szerencsétlenül járt barátaikat, akik szintén egy pár voltak. Alig tizennyolc – húsz évesek. Az aktatáska miatt kellett meghalniuk. A lány tárcsázza nővérét (Hét óra van). Mondja, maradjanak ott. Máris érkeznek. El ne mozduljanak onnan. De mennyi idő?  kérdezi a lány. Mindent bezártak, ki se mernek menni a kapuig. A barátaik teste a járdán hever. HAT PERC ÉS OTT VAGYUNK. LEHET, HOGY MÉG ANNYI SEM! érkezik a válasz.

 

Na, sikítsanak azok a kerekek. A nőt indulás előtt Viktória meglövi, mert riasztáshoz kívánt nyúlni. A maffia érdeklődik a helyzetről. A nő még él, ezért Viki fegyvert tartva rá figyeli, mit mond. A bűnszervezet lenyugtázza és hogy a környéken vannak. Sok sikert kívánnak a sebesült taguknak sebe ellátásában. Viki ezután fejbelövi, meg néhányat a testébe s AZT be a csomagtartóba!

Viktória, Nóra, Ernő s Szilárd az úton. Viki beméri, mennyi még az út. A nyomkövető három percet jelez, Tökéletes!

Ha jól mutatja a kütyü, meg kell látniuk hamarosan az egyik vendéglátó egységet. Így van! Negyvenegy másodperc és feltűnnek a távolban a szerencsétlenül járt barátok testei. Viktória és Ernő száll ki. Tűzpárbaj jön, ugyanis a közelben várakoztak eddig az autók. Senki sem talál, de Nóra megint nincs meg! Ernő és Viktória egy – egy autót kilő, ahogyan sofőrjeiket eltalálják. A többi elmenekül.

Bent megtalálják és nyugtatják a húszas évei elején lévő párt. 

Összes lakatot és biztonsági zárat fel.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!