Olvadó Aszfalt LXXIII.: Repessz, Renault! 2.

MotoszkaDaniel•  2021. február 9. 01:54  •  olvasva: 164

Estébe megy az alkonyat. Hívás érkezik, hogy a főúton el kell látni egy ifjú hölgyet. Az arénában súlyosan sérült fiatal nőt találnak. Szó szerint az lehet, valahogyan talán a húszas évei közepén. Pár óra múlva sikerül elszorítani a vérzését. Kérdezik valamennyit, aztán hagyják pihenni. Valamin összeveszhettek az ivóban. A férfiaknál előfordul, hogy egymásnak janiznak. Valami zárjegy nélküli bor kerül említésre. Néz is a járőr, ilyen üzletet kockázatos lebonyolítani a tartomány kezdeti részénél. 

Néhány rendszámra a lány emlékszik, na ide válasz érkezik az egyik egyenruhástól. Miszerint: jelentették a lopásokat. Körözés alatt álló járművek.

Hazamehetnek. Egy szemlét tartanak rajtuk távozás előtt. 


Ez a törvényen kívüli terület bejárata. Autóba és inkább elmennek pihenni egy baráthoz. Miután bekaptak néi virslit ízletes mustárral meg ketchup-pal (apró Fanta-val leöntve), a kerekeket felhegedülik a húrok. A fiú vezet, mert az asszony több vért vesztett. A nap lement, de ők is megérkeztek. Bekéredzkedik a motorháztető eleje a kanyarba. Itthon vannak, fékezzük le azokat a lovakat. A lépcső lábtörlője őket fogadja. 

A barát elköltözött! Igaz, hogy mindössze egy ajtóval odébb. Nem rendelkezik viszont vendégszobával, az ismerőse igen! A férfi s másik fele csak aludni akarnak. Nem kívánnak menni ma már sehova. A hölgy hamarosan ágynak dől, már elpakolt.


A délután ébredése és talán úgy tizenhárom óra lehet. Jack és Gordon beszélgetnek. A lányok köpenyben, mert fürödtek. A lakóövezetből a fészerhez kívánnak menni és a lányok szeretnének vezetni. Elutazva a kerülő út leglakatlanabb részéhez magányos autó rajzolódik ki előttük, ahonnan menyecske kászálódik ki, majd elterül a betonon. Vérzik a tinédzser! A lányoknak van papírzsebkendőjük, a srácok tiszta törülközőkkel és kötésekkel egészítik ki. Alig van pulzusa, lélegzés van. Mellkasmasszázst! Az eddig némiképp mozgó szemeket pislogás váltja fel és mozognak a tüdő kamrák! Az eddig hajladozó mellékhelyiség ajtaja nyílik és fejét fogó férfi lép ki onnan. Ennél a kinti, talán egykori kisebb gyárnál minden száz méteres közelségben van. A nő gyönyörű, lengén van öltözködve és a csapat örömére szavak alkotásába kezd. Ásványvíz és Sprite meg kevés tea van náluk. A felajánlott buborékmentes ásványvizet elfogadja. Kettő liternyi meg egy apró, 1/2 literes kiszerelés van náluk. Azt oda adják neki. 

A beszélgetés során az úr köszöni a segítségnyújtást. Annyira emlékszik csak, hogy ütés a fejére s volt ez talán valamikor hajnalban. Egy fadarab ekkor esik le egy emeletről, elterül az udvaron. Lehet, hogy szerencsétlen baleset történt? De az nem magyarázat a hölgy bántalmazására, erősen vérzett! Élelem az nincsen, de mielőtt ezt a fiúk szóba hozhatnák: mondja a legény, hogy úgyis mennek a jegyesével falatozni, aztán vendégségben pihennek majd. Születésnapra tartottak, amely (mutatja) észak keleti irányban van. Ezen néptelen részen túl. A járás végében. Nem lesz bajuk. Lehet benne igazság, amit mond. A település házai, amire utal; látótávolságban vannak.

Jack, Gordon és a lányok elmennek. 


A fészernél lányok boroznak.Négyen, ez a múltkori a csapat! Kettőn farmernadrág és egy szál pólóba burkolt melltartó van.A másikokon szép szoknya, magukra 'terített' vékony dzseki mellkasig gombolva. Szürke Combi Laguna-val vannak, egy Dacia parkol mellette. Valószínű kettő sofőr lehet. Egy fiún 'osztozkodnak', akit cukkolnak. 

A múltkori kacérka látja, hogy mit akarnak és nyitja nekik a fészert. Gordon a belépésért oda kell menjen hozzá, aki az asztalra könyököl egy csókért. Gordon térdre reszkedik, hogy azt fogadja. Immáron semlegesítve a lakat. Ő visszamegy pár óra múlva azokért az ajkakért az asztalhoz, előtte a poros de takaros heverőn a partnerét már meghúzta (Elég retkes a fürdő, azért a másik lány megnézi. Keresi a szappant.) 

Amíg Jack csókok csatájába keveredik a benti kanapén, Gordon az egyik beborozott lány (odakint az elképesztő szépségében gyalogoló napsütésben) ajkát el'kapja'. Na, ezzel ellesz pár percig. Ő a lassú csókot szereti. Szerencsére nem óhajtja elmélyíteni. Azért a pólóját feljebb 'kéri'... A pad közben kiürül, mert a másik kettő lány a négyből beszélget

és megnézik a fészer környékét. Szép, csak elhagyatott és koszos! /A beborozott lány elalszik, Gordon lovagiasan elhelyezi a kocsijuk hátsó ülésén. Hadd pihizzen egy körülbelül félórát. Csak jó a hangulata!

Egy ötven feletti úr horkol diszkréten az igencsak apró hátsó szobák egyikében, de itt mióta van kamionos? Az öltözékéből gondolják a lányok. Nézik a jeleket, mik ezek a nyomok? Nem voltak itt eddig teherautók. /A délután befejezi és Gordon ajakhajón úszik éppen a pad asztalánál. A partnere szusszant a szebbik szobában, van viszont egy másik. Horkolás szűrődik át. Munkához látnak és nem lesz belőle baj. Beledolgozza lassú tempózással az ágyba ezt a félig levetkőzött lányt is. Ő igazából a partnerét szereti, majd meg is szeretné mondani neki. Ebben a dumagépben a testét és a vagányságát s a szemeit kedveli/

Itt még pár órát töltenek el a találkozott közösségek, mert az utolsó harmadnál tartanak a sugarak. A cukkolt fiú szeretne menni a Renault-val. Beül mellé Gordon szenvedélyes 'barátja'. Sejti, hogy Gordon Őt 'megcsinálta' (látta, honnan jöttek ki), csak nem hozza szóba. Mi köze hozzá, nem? Különben is, ő egy héten belül megkéri a barátnője kezét. A lányból kiszállt a pia. Milyen finom tud lenni a bor, igaz? Ő a másikkal kíván venni, különben is szabad a környék. Porfelhő semmi, tiszta az ég. Gordon azért körbeszimatolja s a lányok is a Jack-Gordon kvartettből. 

Szállhat be az autóba.Átlagos lóerők indulnak meg és egy erős óráig távol vannak, visszafelé viszont némileg csikorognak.


Beszélgetnek még az érkező naplementében és annak is a szikrázó bíborja a zárásban, aztán beérkező hívás: Teherautó sereg jön. Csempészett bort szállítanak. Ha őket zavarja, arrébb állhatnak, mert hosszú sorban haladnak. 

Az egyik lány vette fel a telefont, ismeri az egyik rendfenntartó erőt. No és mennyi idejük van? Hatvan perc múlva érnek oda a keménykötésű áruszállító paripák. Az jó. Akkor távoznak, amikor kedvük tartja! Gordon - Jack s a duma akrobata lány kell megállapodjanak e dologban. Megegyezés születik. Menjenek a félbetontájegység nyaralójába, ahol elférnek. [Persze, hogy a szöveggép szeretné a beszélgetést. Szép gesztus egyébként, ráadásul régen értekeztek már egy jót. Ott őket semmi nem zavarja. Alakulóban lévő tanyák sora van arra. Hintaszékek, kandallók...]

Este van, és három férfi, egy lány a kormányok mögött. Felcsikorognak a kerekek a torkolatnál lévő kanyarhoz, aztán a továbbiakhoz. És, indulás!


Éjjel egy óra van és második után harmadik - negyedik járat is érkezik a tartomány főútjára. Keménykötésű marconák vezetik az IFA-kat. Mennyi bort csempésznek és hova? Van itt valami raktár? A többi egyenlőre, az éjszaka titka. Azt ők is tudják, hogy ez a törvényen kívüliek porondja. Hű, de finom táplálékot adnak itt a gyorséttermekben. Friss virsli érkezett, aki esetleg arra éhezne, de éppen kávé is akad. Megszereltek egy elromlottat s őröl még egy keveset a kormány mögött dolgozó szállítóknak. Az övezet túlsó végébe kell elvinniük, utána a célállomás melletti fogadóban lepihenhetnek s reggel vezetnek, indulnak vissza.


/Aréna 4./

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

MotoszkaDaniel2021. február 9. 19:42

Mersinho-nak:

Üdvözöllek! Nem biztos, de van esély a Repessz, Renault! 3-ra. Ez a fejezet is úgy született meg, hogy megnéztem az elsőjét: Abban mit meséltem, kik szerepeltek benne és mi volt a cselekmény. (Az általad legutóbb határozottan jelzettet megértem: Én is elutasítom azt az ábrázolását a női nemnek, amikor őket csókoltatják össze. Az szerintem polgárpukkasztás céllal 'alakult' meg. Mást nem 'látok' 'mögötte'. Jó? Ennyit kívántam írni ezzel kapcsolatban csak. )

Talán még egy megjegyzés: Az egyik Kőbe zárt villám úgyszintén(Emlékeim szerint az első) úgy íródott, hogy tanulmányozva a híreket; Elővettem egy társadalmi problémát, ami érinti a mai világunkat.

Ja? Meg közben azt is figyelnem kell, ha mondjuk egy előző fejezetben valamit kikötöttem a történet mesélése során.