Olvadó Aszfalt LVI.: Járőrmentés az arénában

MotoszkaDaniel•  2020. június 1. 00:39  •  olvasva: 190

Homokiszilva Helga rendőr egyenlőre tizedes fokozatban, azaz a legalacsonyabb. Pont szarban van, mert óvatlan volt.

Egy régi ismerős kimenti és miután a rosszfiú ártalmatlanítva, a barátról kiderül: nincs fegyvertartási engedélye. Helga elengedi, hiszen megmentette az életét. Megkeresik Helga eldobott igazolványát. Azt a nehezebb, A szolgálati fegyvere a könnyebb eset.

Nem veszélyes helyen került csapdába Helga, csak félreeső ez az erdő. A férfi nem bírja ki, hogy ne kapja le barátját. Igaz, Helgának sincs ellenére. Na, még pár cuppanósat, plusz viszonozza is a kapott csókot.

Elered az eső a késő estében, Helgát váltják. Egy rutinos járőr váltja, ez volt a lány első szolgálata.

A barát megvárja lánybarátját, hogy kiszedje civil autóját a rengetegből s előtte menjen! Haza s pihenni. Kicsit kénytelen Helga kaparni. Na még egy apró, csajos kaparást a főúton, hogy biztosan fent legyen.

A lány hátranéz és a barát bólint meg int neki, hogy mehet. Induljon. Mehet a ’konvoj’ ! Két másodperces kipörgés az úton, a férfi mögötte. Ezt ilyenkor úgysem hallja senki, alszik az erdő 22 óra környékén nagyrészt. Helga mosolyog és rallyba kezd, de alig csak pár km-en.

A tényleges arénába érnek és ott már nincs is értelme májerkodni, mert elered az eső. A váltótársnak Helga jelenti a történéseket és mivel túlórázott, mert egyvalaki lebetegedett, várja őt az ágy. És amíg ő alszik, a férfi készít neki valamit. De az is lehet, hogy főz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!