Olvadó Aszfalt L.: Férfihold Nőnapon

MotoszkaDaniel•  2020. március 8. 12:26  •  olvasva: 194

 

A természet elrejtett, de szép ölén az erdőkkel nevetve töltik e napot Ugratyék. Felkelt a Hold és a délután elejében vannak. Réka kívánsága volt, hadd legyenek ezen a napon valahol kint, ahol nem az autók csaholását lehet hallani. Szélcsend van, de a madarak énekelnek.

A nők kosarat fűznek, akarom mondani fonnak!

András kérdezi, de a holdnak mi köze a férfiakhoz?

Hát azt én is szeretném tudni, ha már valaki kitalálta, hogy felkelt a Hold, de férfi a neme.

-          Azt mondtad, ezen a napon legyünk már máshol. Hát, gondoltam. Hátha ennek örülsz.

-          Igen, így van. Ha már engem akar ünnepelni a világ, hadd nézzenek már a fák! A legidősebb lányunk?

-          Károly odakint van. Kisétált az erdő szélére, Krisztina pedig a gyerekeivel foglalkozik.

Autó érkezik és egy régi ismerős lép be a házba.

-          Bocsánat, nem zavarok? Igaz, hogy közben anya lettem. Gondoltam, Én is benézek ide! J

Nóra Kolossal van most. A Szilárdja lehet, hogy később érkezik. Még nem tudni.

-          Ja, persze. Kolos. A középső nővéremet még nem láttad. Csak meséltek róla neked. (’vezeti’ be testvérét Nóra Kolos számára.)

-          Üdvözöllek, Ugraty Tímea Orsolya. Ez az úr itt mellettem pedig a férjem.

-          Csak nem a… Ő lenne, az Nóra? A…

-          Ő a Szőke Torpedó, kiről már akkor meséltek, mikor mi elsősként koptattuk az iskolapadot. Itt áll előtted teljes fizikai valójában IGEN, a Szőke Torpedó!

 

Kolos puszikkal üdvözli a kézfogás mellett és neki csak pár szál ibolyája van egy szál virággal megspékelve. Réka vázáért megy, na innentől kezdve nem szomjas se az ibolya, se a szál virág.

 

Mindenki részéről megvolt már a köszöntés a nők nyolcadik március napja alkalmából. Kolos kíván elmenni valamiért. Nórát szeretné köszönteni. A régi Porsche Carrera? Károly és Réka elmegy vele.

Egy csapáshoz érkeznek, amit csak Károly ismer. Mondja neki, ez így nappal szép rész. Alkonyattól veszélyes. Kolosnak nincsen vezetői engedélye, felügyelet mellette viszont van.  Ad a kerekeknek!

Károly akkora darab. Elfér az üléseken, de még autón belül is tekintélyt parancsoló a külseje. A hangja se éppen kutya! Mutatja Kolosnak, hogy itt van egy szép csokor virág. Krisztinával nézték ki még a reggel és ha gondolja ez mellé az erdőben azt választ, amit akar.

Kolos boldog meglepődöttségében szóhoz sem jut, de örül. Kaparás és szeljük azokat a kanyarokat. A Porsche maga az Ugraty család tulajdonában van és András üzemelteti. Az vezeti, aki akarja.

Megérkeznek egy ugar után olyan tisztásra, ahol szépen akadnak virágok. Károly nézelődik és Réka segít Kolosnak választani.

Hát ez meg mi? Tímea jött csatlakozni, leparkol ugyanis egy autó. A tájhoz jöttek, meg a virágokat nézni. Valahogyan eljutott a fülükbe, hogy Kolos még ha utolsóként is, de el kívánja kápráztatni Nórát.

 

(Szilárd megismert egy új nőt, kivel a flörtölés felszínén tartanak és nem rúgja fel a kapcsolatot Nórával. A házhoz az erdőbe nem ér ki. Pontosabban köszöntésre beugrik, de utána már elfoglaltságra hivatkozva tovább megy. Igaz, az apja hívja segíteni. Tehát még csak nem is hazudik.)

 

Nóra megérzése bevált, Károly csokorjától elolvad. A Kolos által szedett gyűjteményt nézegeti, milyen egyedien szép. Kapnak egy apróbb vázát!

 

Tímeáék hamarosan jönnek, (mondja Károly) autóznak pindurkát az erdőben. A holdkeltében végzik eme útjukat.

Jé, megjött Szilárd! Egy igen elegáns csokorral.

 

András félre hívja Kolost, van – e kedve meglepni egy… ilyen csokorral Nórát? A ház mellé vezeti és ott megmutatja. Betalál az átadáskor!

Kolost kikéri Nóra a ház oldalához és nem vad, nem is mély, de csókban forrnak össze. Szilárd ezt a ház egyik ablakából éppenhogy sarokból látja, amint az erdő szélén vannak. Nóra akarta, nem Kolos a hibás! Az meg persze, hogy visszacsókolja Őt.

Megérti, elvégre gyenge lábakon állt ez a kapcsolat az utóbbi időben. De Ő még akkor sem szeretné kidobni a barátnőjét. Eltöltöttek azért pár évet.

Nóra vissza is tér a sétából és Szilárd nyúl a kezéért, hogy megnézzék a felkelt Holdban az erdőt kézen fogva.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!