Olvadó Aszfalt - Szurofka 2.: Kistehén Suzuki

MotoszkaDaniel•  2018. november 19. 00:47

Mónika sétál a napsütésben Szekszárd vonulatai által tűzdelt járdán. Mellette zöld korlát, hiszen jobbján egy tanintézmény emelkedik. Délután sincsen még, de hogy gyönyörű idő köszöntött Alisca-ra: az biztos!

Stoppolja az autókat. Persze, hogy sokan nem állnak meg. Fiatalok haladnak el mellette, de közép - és nyugdíjaskorúak is. 

Nagyon sietős lehet valakinek. Vagy csak le kíván rázni valakit? Egy szép tűzpiros Mercedes tűnik fel a kanyarban. Na ez megáll? Nézi a lányt és gondol egyet. Mögötte úgy sincsen most senki. Mónika meglepődik a satufék hangján és a Mercedes visszatolat neki. Megáll ott szépen mellette sáv váltással.

H.H.:- Csak nem Muriczka Mónika?

M.M.:- De igen.

H.H.:- Merre mész? 

M.M.:- Te pedig ha jól emlékszem, Homokiszilva Helga vagy, a Békássi Gábor elég jó barátja.

H.H.:- Így van. 

M.M.:- Megyek haza, csak a barátomat üdvözölném előtte. Megyünk haza majd valamikor estefelé szerintem. Elvileg bulizik. 

H.H.:- Szállj be, mi Sötétvölgy környékén vagyunk a Gáborral. Hozzá megyek.

M.M.:- Az jó lesz. Az egyik fapadnál csak megtalálom. A telefont felvette nekem, csak szerintem félig már be lehet állva. Szakadozottan beszélt.

H.H.:- Bepakoltál? Megvagy?

M.M.:- Igen, be is kötöm magam.

H.H.:- Jönnek már mögöttünk, csak azért kérdeztem (Beletapos, szépen veszi az ívet a Merci a körforgalomban). Jó, hogy találkoztunk. Nem kell legyalogoljál vagy hasonló oda az erdőség felé. Úristen, ki ez itt előttünk ilyen tetű tempóban? Jézusom, Kistehén emblémás Suzukija van. Na jó, ezt hagyjuk magunk mögött.

(Mónika sandít hátra.)

Ja igen, ő az exem. Már csak barátok vagyunk. Buliból hoztam el, aztán itt rallyzom neki. Hátha felébred. Éppen volt már benne valami, amikor felvettem. Nem volt totál részeg, de éppen volt benne nyomás.

M.M.:- A sofőr kiakadt, miközben előzted őt. Hogy ki ez az őrült? :)

H.H.:- :) Maximum egy bő negyed óra és Sötétvölgy környékén vagyunk. És nem akart senki sem felvenni? Hát ez szörnyű. Ilyenkor nyár elején...

M.M.:- Nem. Tudod nem minden pasi vesz fel csak úgy egy magányos nőt fehér ingben :)


Gábor grillezéshez készül és Snájdig Bandorral van no meg két fiatalemberrel még, akik italoznak. Csak szendén. Brekekessy Balázs üdvözli őket, de köszöni: elutasítja a bort. Nem szereti. Inkább segédkezik a tüzet táplálni. 

Egy régi kombi Dacia húz el mellettük benne három lánnyal Sötétvölgy irányába. Integetnek és ovációznak. Láthatóan jó hangulat lengi körbe őket. Na ilyet se láttak még. Három lány és egyikük rallyztatja őket sofőrként :) Zene szűrődik ki, de nem mint állat hangerővel. 

B.G.: - Nagyon jó élményben volt részünk nemrégen. Meséltem már?

S.B.:- Na, mi?

B.G.:- Ugraty Nórához volt szerencsénk a napokban egy barátommal, Helgával.

Flaminger Attila:- Ja, hát őt ismerem. Azok hárman vannak testvérek. A Timiről hallottam inkább. Jó kis Szőke Torpedó.

Flaminger Zoltán:. Ja igen, tényleg! Ilyen sokra vitte már az a szőkeség? Naaaaaa. Érdekel minket. 

F.A.:- Meséld, régen láttam (iszogatja közben Zoli testvérével felváltva a boros üveg tartalmát, de Attilában már van nyomás)

S.B.:- Engem is érdekel, meséld Gábor. Te, Balázs? Téged még nem láttalak. Kit tisztelhetek benned?

B.B.:- Ja, üdvözöllek. Még nem találkoztunk, boccccs! :) Én tartalék sofőr vagyok, ha inna valaki. Gábor és barátja, Helga társaságában jöttem egy Piros Mercedes-szel délelőtt.

B.G.:- Így van. Helgát várjuk, a barátomat. Telefonált már, mindjárt itt van. A volt barátját viszi haza, jól berúgott az éjjel. Azt mondta K.O.

S.B.:- Ja hogy egy lányt is várunk, értem.

F.A.:- Lehet, hogy kettőt, mert a barátnőm se jött még meg. Itt találkoznánk, utána én megyek haza.

S.B.:- Uhh, micsoda lánydömping!

B.B.:- Na, érdekel az a Szőke Torpedó Timi meg a Nóra húga története. Hallgatunk, Gábor.

Balázsnak már most lejön Bandor szűkszavúsága, szinte mindenki túlbeszéli. Nagyon jó, egy élmény hallgatni Gábort, a lányok közben időnként fel - fel tűnnek. Van, hogy: szól a nyolcvanas évekbeli kék kombi Dacia - jukból a zene, van hogy nem. A fordulásaikat viszont minden alkalommal hallani és továbbra is lelkesen integetnek.


Helga és Mónika jön talán a többiekhez? Mintha autó közeledne. 

H.H.:- Na, már itt is vagyunk. Látod?

M.M.:- Remélem, nem késünk le semmiről. :)

H.H.:- Kötve hiszem. Na, itt az utolsó kanyar. Én már látom őket. Mármint a táborhely félét. Perceken belül ott vagyunk. Kicsatolhatod, Móni az övet.

Ez hihetetlen, nézd! Itt van az a béna, akinek Kistehenes Suzukija volt. Hogyan ért ide előbb? Ez egy csigaművész. Van itt valami olyan útvonal, amiről nem tudok? Na ezért büntetésből ráijesztek :)


B.B.:- Na, nagyon tetszett! Ügyes kislány ez a Nóri akkor, Gábor!

A Flamingereknél Attilánál nő a nyomás, de továbbra is csak iszogat. Nem lerészegedni akar. Zoli mesél és kérdez közben Gábortól. Balázs a grillezésnél aktív közben. Pirul az ínycsiklandó virsli. Kenyér van hozzá, uborka. Ketchup, mustár. Esetleg ha valaki úgy szereti: Torma, Majonéz és Erős Pista is.


Érkezik Helga és Nóri, kezd csúszni a kerék. Bandor előtt leparkolnak, aki megemeli a szemöldökét. Már attól tartott, füstölni fog a gumi.

H.H.:- Hát hello, mindenkinek. Itt vagyunk! :)

F.Z.:- Móniiiii!

Az étek elkészült, már csak parázslik a tűz. Azt Balázs megtutujgatja, ki ne aludjon. 

M.Mónika sétálómagnózik és énekel: Karcsú lábak és igazán szép mell!

Helga lép oda hozzá:- Formás lábakhoz szép mell? Csak nem rólam van szó? (Móni sóhajtva elmosolyodik.) Énekelhetünk, ez úgyis nem mai sláger. Gábor mondta, hogy az üdítőket rakhatjuk ki. Az alkoholosokat már kitette. 

Egy hölgy közeledik libegő mellekkel és nyöszörög. Közelebb érve Balázs hallja a panasz tárgyát, amint pityereg a lány (Miért nem jön össze nekem egyetlen pasi sem?) 

Ezen a lányon minden rendben van, de hogyan vígasztalhatná meg? Nem is ismeri, de szeme végig kíséri őt. Kergetőznek a gondolatai. 

-(az ismeretlen bombázó befogja hátulról a szemét): Segítek, jó? Flaminger Attila barátja vagyok. Bóklásztam egyet itt, aztán megláttalak. Mondom, hátha el kell egy kis segítség.

Dehát készen van az étek és a zsarátnokot is elrendezik pár perc alatt. A lánnyal neki kell állni felkeresni egy padot. Beszélgetni szeretne. Hát egy pár percet késni fognak, mert belemerülnek a tereferébe és Bandor szájpuszikat lát elcsattanni. A lány vagy félénk vagy fiatal még, mert az összes puszit Balázs kezdeményezi.

B.B.:- Ez nem old meg semmit. 

-Csak rá akartam gyújtani.

B.B.:- Te sírtál. Pirosak a szemeid. Mi a baj?

-Nem kellek én egyetlen pasinak sem és már másodjára nem jön össze az érettségi sem. Csókolózni sem tudok, pontosabban nem csókolóztam még. 

B.B.:-


B.G.:- Na, mit csinálnak, Bandor? Látom, a Balázs vígasztal egy lányt 

S.B.:- Beszélgettek eddig és... most már csókolóznak. Balázs öleli magához.

B.G.:- Ohh! Naggyon jó. (Odapillant Gábor) És most már nyelveznek is.

S.B.:- Ezt meg honnan tudod?

B.G.:- Csókolóztál már?

S.B.:- (pislog egyet csodálkozva) Nem!

B.G.:. Na, én már láttam is. Tapasztalatból beszélek.

S.B.: Megnézem őket.

B.G.:- Maradj. Segíts nekem inkább teríteni meg tálalni. Mindjárt készen van a virsli.

H.H.:- Majd én és a Móni odamegyünk, Gábor.

B.G.:- Menjetek! Érdekel, sikerült - e a lány szomorúságát elröppenteni. Zoli mondta, ő a lánybarátja. 

Odaérnek és elhelyezkednek mellettük. Balázs remekül vígasztalja a barnát. Csókokkal ad nyomatékot, hogy elterelje időnként gondolatait az élet nehézségeiről és szipog még a lány. Balázs simítja arcát és törölgeti időnként a könnyeit.

Attila már be van állva, de nem totál részeg. Borosüvegével indul meg. Meglátja a csinos csajt, Őt várta! Sír, de miért sír? Mondják neki, ne zavarjon most. Vígasztalás folyik éppen. 

F.A.:- A barátom! Mi a baj, kedvesem? Itt vagyok (és csuklik a sok piától) Ne sírj! Bort?

- Jöhet, köszönöm... 

Attila még nem köszönt Helgának és az általa még szintén ismeretlen Muriczka Mónikának és puszikkal halad náluk sorban. Lánybarátját apró cuppanós ajakarzenállal köszönti. 


B.G.:- Na, jönnek már? 

S.B.:- Attila és Balázs felváltva csókolgatja a barna lányt, de most mintha állnának fel és erre tartanak. Helga és Mónika is áll fel. 

B.G.:- Ok. Akkor készen vagyunk. Tányért, Bandor az asztalokra. Poharat és evőeszközöket. Eszünk. 

Valóban jön a társaság.

B.G.:- Zoli, hol a tesód lánybarátja? 

F.Z.:- Itt van! Smárolnak a Balázzsal. Elkezdtek már enni.

B.G.:- Jaaaaaaaaa. Akkor szeretnék mindenkinek jó étvágyat kívánni!

Balázsnak farkasétvágya lehet vagy csak simán szereti a virslit. Repetázik. A ketchup-ot választja. Gábor küld neki poharat, mert a barna lányt meg kívánja kínálni borral. Egy erejéig, de rövidet is fogyaszt a barnaság.

-Köszönöm, fiom volt. De erős :) Elég a bor.


Balázs feláll, mert Gábor hívatja. -Ezeket a szódákat tedd már ki még és még valami. Hamarosan elindultok hazavinni Helga exét. Mindjárt befejezi az étkezést, de ma már az a gyerek nem csinál semmit szerintem. Azt tudod, hogy össze akar jönni veled a barátom?

B.B.:- Nem. De nem elég jó barátok vagytok? Majdhogynem a feleséged?

B.G.:- És akkor mi van? Még nem kértem meg a kezét. Aníg ti elmentek, én majd itt a többieknek mesélek valóban, milyen jövőbeni terveim vannak a Helgával. Esetleg, maximum a menyasszonyom, de nem feleségem. Csakis nagyon jó, mély barátok vagyunk. Mit gondolsz, miért kértem, hogy legyél itt jelen? A társaság fele már ivott, a másik feléből meg maradt még annyi, hogy legyen a hazaútra szabad sofőr. Meg aztán hozzátok majd visszafelé innen a közeli Sötétvölgyből a Helga egyik barátnőjét. Tudod, akik itt száguldoztak azzal a régi szép kék Dacia-val. Egy főről van szó közülük a háromból, én is ennyit tudok.

H.H.:- Viszem haza a Krisztiánt, talán már a lábára tud állni. Mónika velem jön még. A Balázs esetleg...? szabad?

B.G.:- Szabad. Pont most mondtam neki, hogy valószínű: Igényt tartasz majd rá. A kistehenes Suzukival mentek?

H.H.:- Igen, Gábor. Miután megjöttünk ugyanis, Sötétvölgybe kicsit Bandor kíván majd vezetni. Belvárosban nem szeret autózni. (Balázsra sandít) de a Balázs is jöjjön.


Krisztiánt kiteszik egy barátjánál Alisca-n. Még idő, míg kiszáll fejéből a pia. Bandor veszi át a volánt. Helga félárbócra eresztve farmerdzsekijét (ami alatt egy szál melltartó van)hátrasomfordál a jobb hátsó ajtóhoz és Balázshoz intézi kérdését, aki éppen ülne be az anyósülésre.

H.H.:- Nincs kedved ide hátraülni hozzánk...? :)

Móni fekszik el neki mosolyogva az ülésen. Visszaérnek a borok völgyébe. Jó sokan vannak az úton így a nyár idusán. Bandor iszonyat lassan vezet, itt ütközéstől nem kell félni. Helga szól Gábornak, hogy mennek a barátnőjéért. Nyugtázza. Látja a lány, hogy a Flaminger testvérek csak játékból: imitálják a csókot. Észreveszik magukat, de már késő. Pedig csók nem volt, csak hülyéskedtek.

H.H.:- Ja? jó. Én meg mindjárt lesmárolom a csajodat. Gyere, Balázs. Hagyjuk a bolondokat. Úgyis csak fordulunk egy kört. (Bandor közben rója az utat Sötétvölgy felé és Helga rúzsozza magát. Smink is van és azért parfüm sem árt.) Egy barátnőmet felvesszük. Utána megyünk erről a kellemes napról. 

M.M.:- Szerintem elég jól sikerült. A Balázs is tud vezetni?

H.H.: Tud...! Én rendeltem ide pótsofőrnek... :). (És ezzel a szőke bomba beváltja nyomatékosított szavait, már oda is ért Mónikához és cirógatja ajkait. Mónika meglepő mosolya zárja.)

S.B.:- (nézi, mit csinált a két lány hátul. Azt felelik rá, cipőfűző oldódott ki és megkötötték.) Kapcsolok kis zenét, a Balázs nem szereti a Techno-t. Eddig az ment. Majd lesz újra, de most kedvezek neki. Legyen egy kis rádió.


/Balázs énekelni kezd, mert ezt imádja: Holnaptól minden emlék szééép lehet,

Könnyektől bőrig ázva hozzám érkezel, Szerelemre vágytál, a válasz újra fáj...

 Talán mást ígért egy éj, Talán mást ígért egy vágy, Hol a mindíg izzó boldogság?/

 

Szedj szét képekre, fénylő színekre... Innentől Helga hozzá tátog (beindul a dal ritmusa) és látva, hogy Balázs a nyakláncát nézi; becsúsztatja azt két melltartókosara közé. Mindkét kezét Balázs vállára helyezi. Egyszercsak kialszik az utasvilágítás náluk. Mónika nyomja le. Az ajkak eltalálták egymást! 

S.B.:- Jó zenét kapcsoltam? Hallom, hogy énekelsz.

...

S.B.:- Balázs!

M.M.:- (Bandor fülébe) Ne zavard most őket. Csókolóznak.

S.B.:- Ja? oké. Mennyi még innen?

M.M.:- Cssssssssssst! Halkan! Nem tudsz suttogni? Hadd legyenek most kettesben.

S.B.:- Jaaaa? bocsánat...! Én már láttam egyébként. A Helgát nézte időnként. 

M.M.: Igen??? Akkor elérte, amit akart... :) Vszínű a Helga nem véletlenül hívta őt ide maga mellé. (rájuk pillant Móni) Most már mélyen egymás karjaiban vannak. Te csak menj, már nem vagyunk messze. Segítek nézni :) És nagy puszi landol Bandor arcán. 


Már majdnem ott vannak, Helgának pisilnie kell, pedig legszívesebben egész úton Brekekessy karjaiban lenne. Nem mintha most nem kapta volna meg őt elég időre. A grillező helytől Sötétvölgy jó 25 perc ha nem félóra. Na ilyen is ritkán van: Megérkeztek! Előttük a kék Retro Dacia teljes színében pompázva.

Most muszáj Mónikának Helgát megzavarnia a pihenésében. Még matatnak egymáson, de a 'szerelmes' csókot befejezték. Eléggé boldog arcok sugároznak. Ezt ki akarta jobban? Fogjuk rá, hogy mind a kettő szerette volna egymást. A többit esetleg később 'elmesélik' a publikumnak.

M.M.:- Ne haragudj, hogy megzavarlak. Most már itt vagyunk.

H.H.:- Nem zavarsz. Megbeszéltük már a lényeget. Nagyon szép volt a kilátás a Suzukiból. Dehogy zavarsz :) (mutatja Mónika neki a helyzetet) Ez az, megvagyunk. Parkolj le, Bandor. Most megvárjuk őket. Mindjárt indulnak.

S.B.:- Né, azok meg ott... Aaaaha..!

B.B.:- Mi az? Ja!!!, látom. 

H.H.:- Mit láttok? Ki az, Balázs? Igen, ez az az autó.

B.B.:- Hátul egy barna csókol egy szőkét, elöl pedig egy harmadik lány telefonál. Hű, de jó kis csaj ez, Helga!

H.H.:- Melyik?

B.B.:- Amelyik pont keresztbe fonta karjait, hogy ezzel a mellei polcolódjanak. Most már majd kiesnek és a szőke partnere most készül visszacsókolni őt.

H.H.:- Mondták már, hogy szerencséd van? Ő az. Ő jön velünk. Dögös egy fruska, mi? :) Van barátja, de válófélben van. A fiú mást akar és a távolság is ki fogja nyírni. Pontosabban kinyírta már a kapcsolatukat.

...

Balázs hallgat és a lányt nézi, miközben a Suzukival parkolnak le a Dacia közelében. 

H.H.:- Tetszik...? Nem leszbikus és nem is biszex, csak jól csókol. Még barátot is keres. Bemutatlak majd neki.

B.B.:- Huhha... A válasz egyébként: Igen.

H.H.:- Elintézzem neked, hogy smárolhass vele? :)

B.B.:- Naná! Ha megoldható...

H.H.:- Úgyis ki kell szállnunk, beszélgetünk majd vele.

Mindkét autó áll. Két fiú beszélget még a harmadik lánnyal a Dacia-nál, azok közben leszakadnak és Sötétvölgybe mennek.

H.H.:- Én most kiszállok őt üdvözölni.

Dóra: Barátnőm! de régen láttalak, mintha csak ma lett volna.

H.H.:- Isten hozott! (és egymás nyakába ugranak). Mesélj, mi van veled? Sétáljunk egyet. 


Gáborék ezalatt elpakolnak. A Flaminger testvérek segítenek a fantasztikus grillezés elrendezésében. Gábor vezet és megkeresik Kistehenes Suzukit. Ő maga még nem járt ott, de csak felismer egy Kistehenes Suzukit a barátjával Helgával. Meg is lelik őket félórán belül. Piros Mercedes közeledik a parkolóhoz perceken belül. Balázs már hallja is a Suzukiból, hogy autó közeledik. Igen, de neki Attila barátnője is tetszik. Vajon engedi neki? Gyorsan megbizonyosodik erről. 

M.M.:- Ööö, ez mi volt? :) aranyos vagy amúgy!

B.B.:- Sötétvölgyben talán nem szokás? és.. gyönyörű vagy!

M.M.:- Na, gyere ide :) Amíg meg nem jön a barátom... Még lehet, el is téved. Engedd el magad.

Hát idejük az van még, vagy 25 perc legalább. Meg kell várni, amíg Attila kijózanodik. Így nem szállhat ki lányok közé. Alakul már a gyerek, de azért szívja csak azt a friss levegőt. Eltelik egy óra, szóval a "szerelmespár" kész nyugodtan merülhet el egymás 'vizében'. Még ki is ruccannak a közeli ligetbe az egyik pihenőhöz. Bandor elképed.

Jöhet a szállító személyzet bemutatása Dórának, andalog a nap a késő délutánban. Dóra fantáziáját nem igazán izgatja Bandor. Balázsnál mosolyog és a magassága is tetszik. Nem az esete a pótsofőr, de a határozott fellépése és mosolya már gondolkodóba ejti. Bekanyarodik Gáborral együtt a bandérium. Összegyűlhet a nép. Bandor annyit lát, az elég hosszú csók végére érve Brekekessy ismerősére mosolyog a számára is tetsző Muriczka Mónika (Az más kérdés, hogy mennyi esélye van nála)és indulnak meg a Piros Mercedeshez. 

B.G.:- Na volt valami, Balázs a Helgával?

B.B.:- Asziszem, hogy volt! Ha nem szeretnéd elvenni feleségül jövőre, azt mondanám most neked: Szeretem! Attila, Gábor?

B.G.:- Most már egészen jó! Na, mondtam neked, hogy össze akar jönni veled. Amint meglátott, már kérdezte tőlem: mennyire érsz rá ma?

Oké. Most kicsit körbenézünk ebben a szép arborétumban, utána irány haza. Szólok is a Helgának, hogy kezdje ott a lánycsapattal a búcsúzkodást.


A két fiú visszatér az arborétumból. Ők lesznek a sofőrök? Algyő a cél. Dóra elbúcsúztatja őket és már döcög is a Dacia. Nem indul viszont. Folyton lefullasztja. No igen, régi autóhoz nem igazán van kunsztjuk. A szőke kitúrja gyakorlatilag a fiút, dudál Dórának meg integet a többieknek. Zene ugyanúgy be és ki Cha-cha-chazik onnan a főútra. Bandor csak csóválja a fejét, mire jó ez a sportos autónyúzás? Ők ezzel nem foglalkoznak. Algyő nem a közelben van és nem éjjel kívánnak hazaérni. Kiteszi a román tehergépjármű a farát Csongrád megye irányába és szélsebesen mennek a hátsó kerekek az aszfaltot hasítva. SZIASZTOK!!! mosolyognak integetve.

B.G.:- Bandor, remélem azért valami hasonlót levettél. Hogy nemcsak csigatempóban lehet vezetni. Egy szóval se mondtam, hogy ezt a példát kell követni. Így is lehet.


Sötétvölgy a maga nemében gyönyörű. Horgászhelyek, pihenők és tanösvény. Főleg a lányokat kápráztatja el az arborétum. Balázs nézelődik - nézelődik, de ő Dórát akarja. Azért őt is elbűvöli a borvidék széle, és mellette haladva le nem veszi a szemét Helga barna barátnőjéről.

Egy kissé lepusztult, de emeletes kilátóféléhez érnek. Legalább másfél emelet. Becslés. Lehet, hogy magasabb. Lehet, hogy nem. Dóra fel kíván oda menni, egyedül viszont nem akar. Na most mi legyen?

B.G.:- Kérek egy önként jelentkezőt. Helga nem szeretné, hogy a barátnője egyedül menjen fel oda. Beomolhat, akármi.

Balázs az egyetlen, aki felteszi a karját. Nem igazán őt akarja. Hogy miért? Mert nem ismeri. Halvány csalódottság az arcán. Gábort vagy a testvéreket akarta. Azok meg a csajaikkal vannak. Bandor neki puha, lágy.

B.G.:- Felmehetsz vele, Dóra. 

Helga félmosollyal bólogat. 

B.G.:- Megbízhatsz benne. Mintha a bátyám lenne. Tűzbe teszem érte a kezem. Menjetek előre, mi leszakadva megyünk utánatok. Úgyis ezután megyünk haza. Alkonyodik.

Balázs nyújtja kezét és keresi Dóra tekintetét. Kezdik bevenni az épületet. 

H.H.:- Boldogulni fog? Én mondtam a Balázsnak, hogy próbálja meg. Az első pillanatban kiszúrta magának az erős kaliberű Dóra barátnőmet.

B.G.:- Megjárta a halálkanyart. Kilenc élete van. Ha nem is most rögtön, de szerintem beveszi a várat. Én is láttam, hogy nincs oda a pótsofőrünkért. A kezét viszont nem utasította el. Persze, hogy szokatlan helyzet ez. A Dóránál erősebb jellemek is vannak, pl. Te! :)

H.H.:- Te piszok! Ezt még visszakapod! :) Amúgy igaz. Mert a Dóra nem könnyű eset. Ő inkább huncut.

Bejutnak ők is a kilátó aljára. Amíg Bandor beleszédül, milyen magas: káprázik a szeme. A lány már ölelkezve húzza magához az eléggé szemrevaló Dórát és mielőtt a sarokba érnének, Balázs még fel is kapja. A huncut ugyanis felugrik hozzá a nyakába.

Bandor:- Ezt hogy csinálta?

B.G.:- Mit? Ja, látom. Jól haladnak. A Balázs nem szoknyavadász, de van egy kisugárzása. A Dórának ez szokatlan lehet, mert Helga beszámolója alapján Dóra nem ilyen kaliberekhez szokott. A Brekekessy barátom inkább a középmezőnyt erősíti, a Dóra meg nyesi a felsőt.

M.M.: Legyél Bandor beszédesebb, érdeklődőbb. Ne csak beszélj, mondj is valamit. A városban minden lány veled akar majd randizni, az tuti! :)


Brekekessy Balázs és Drabic Dóra feljut a "torony"ba. Megpillantják Sárközt. Lekonyuló nap- Vörösre festi az égboltot. Átöleli a lányt. Simul részéről az a váll és a has. A hajától is elájul Balázs. Dehát virgonc ez a kis rémszép szemű maca. Flört ez, tudja nagyon jól. De mit tud ennyi után még pár percre a kísérője? Hátrál neki a távcsőtől a falhoz, utána célba veszi az ablakot és le nem veszi a szemét Balázsról. Az ablak széléig nem jut el, mert Balázs karja oda téved és amíg hallgatják a közeledő kísérőseregük beszélgetését és lépteit, Balázs nem bízza a véletlenre. Nem szorítja, de most már neki nyomta a falnak. 

B.B.:- Nem volt ez gyors?

D.D.:- Gyors volt, csak nem érdekelt. Téged ajánlott a barátnőm ismerőse a Gábor. A Helga barátnőm szavára pedig adok. Ennyire tetszem neked...?

....

Ne válaszolj rá. Le se vetted a szemed rólam, amióta megláttál :)

B.B.:- Van kedved az autóban mellém ülni?

D.D.:- Számból vetted ki a szót. Pont rá szerettem volna kérdezni. Hm? Flört, de elfogadod?

Mosolyog Dóra, amikor kijönnek és meglátják őket.:- Nem járunk, csak vigyáz engem az őrző keze... :) Indulhatunk, sötétedik ránk gyerekek. 

Két órányi nézelődés után örömmel hagyják el Sötétvölgyet. Dóra Helgához fordul, hogy jövő héten le kíván feküdni a Balázzsal. Már ma azt tenné, csak nincs hozzá hely.

H.H.:- Gyertek el hozzánk. Van vendégszobánk, több is.

B.G.:- Majd én mindjárt tájékoztatom a Balázst, hogy amint kiszórtuk a többieket: Felénk vegye az irány és akkor nálunk kettesben tudtok lenni. Máris szólok neki, jó?

H.H.:- Azt is mondd ott, Gábor, hogy a Balázs vezet. Ha a Bandor visz minket, reggelre se érünk haza.

D.D.:- Jajj, de jó (Ugrándozva örvendezik Dóra).

H.H.:- A Balázs egészen odavan érted. Így jó lesz (kicsinosítja a Dórát). A Balázs szereti, ha egy lány vállalja magát. Ki a testtel. Úgy üljél majd, hogy a Bandor ne lásson. Megijed valamiért a női testtől.

D.D.:- Na neeeeee! :) :) :) A Balázs olyan bátor és kezdeményező. De ez a Bandor... Pffffff

H.H.: A Bandor muja ahogyan én láttam ma. Én is ma találkoztam vele először.

B.G.:- Na, Balázs. Te vezetsz. Nem Bandor, ittál is már a nap alatt és a Balázs nem vezetett még Suzukit. Félsz a lányoktól?

S.B.:- Nem, dehogyis! Akkor gyere, közrefognak. Aztán meglátjuk, mi marad belőled.

Mónikához és Helgához Gábor:- Takarjátok majd el a testeteket amint beültök, mert a Bandor valamiért megriad a jelenségtől. Én a másik bandériummal megyek majd mögöttetek.

Helga és Mónika:- Na neeeeee! Oké! :)

A többiek is röhögőgörcsöt kapnak ettől.

B.G.:- Nem kell úgy hajtani, mint állat. Egy olyan jó, erős átlaggal menjél, Balázs. Látod a Sárköz fényeit, milyen szépek? Indíts, felzárkózunk majd mögéd

Balázs beindítja a kedvenc lemezét. Dóra mellé ülhet. Mosolyogva heverészik bele az ülésbe és a kezéért nyúl.

Bandort majdhogynem berugdossa Helga középre. 

H.H.:- Most ismerkedj a lányokkal. Barátok között vagy. Várj, ez a szemüveg nem kell. Levesszük. Szóval, milyen cicis dal is a kedvenced?

M.M.:- Bizony! Látod? Már megy is egy régi, de jó dal. Ezt ismered?

Helga és Mónika nézi, hogyan reagál Bandor arra; összevonják a nyári mellényüket és ugyanilyen kényelmes komótossággal fixálják azt keresztbe font karjukkal. Még egyet provokálják még őt, mert áthajolva a szemüveg nélküli srácon: kicsit néznie kell, ahogyan a zenéből egy, másfél versszaknyit átcsókolóznak. Bandor elképed. Most mi van? Leütötte az élet, mint a taxiórát.

D.D.:- Ezt megtehetik a lányok. (Néz Bandorra félmosolyogva meg nevetgél is egyet.)

A zene közben feldübörög.

[...] [...] /Fé-lek, változni már nem tudok. Úgy szeress, amilyen vagyok. Ha kell, válassz másik csillagot. Ahol nem vagyok, ahol más ragyog. A szívem hidd el, úgy dobog. Ha a Tied vagyok, mást nem akarok. Ha kell, válassz másik csillagot, ahol más vigyáz majd rád./

Helga és Mónika a csók végére érnek és mosoly után most már három tekintet fókuszálja Bandort:- Énekelj velünk, amíg a Balázs vezet. 

Brekekessy Balázs már mindjárt kiér Szekszárdról. Elég jó tempóban viszi a Suzukit. Dóra puszilgatja Bandort, de nincs elszállva tőle. Egy nulla ez a gyerek, gondolja magában. Nem sokkal lemaradva van mögöttük a Piros Mercedes.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!