Olvadó Aszfalt - Egy csendes kis nap délutánja

MotoszkaDaniel•  2018. november 7. 19:59

Renault teherautón hoznak egy szépséget. Ügyvédtől jött. Hogy ne kelljen annyit autóznia, stoppolt egyet, hiszen az ország másik felébe ment és azért az nagy út. Különben is, nem sokat vezette ama járgányt. Most lett vásárolva, férje hozta ki. Utána meg hazament a férfi. Ismerőse hazaszállította. A teherautó sofőrje érdeklődik, elvinná - e haza kislányát? Leparkolja a monstrumot és addig is legalább nem egy pöfögőn kellene utaznia a lánykának. Megadja a lakcímet.


Az ifjú hölgyet kiteszi a fuvaros a járgánynál. Cseles az ura, az indítókulcsot a személygépjármű alatt helyezte el. Végülis hova máshova? Beszállnak. Milyen szép autó! Még ha régi is. Próbálgatja az asszony a pedálokat, mégiscsak először ül a vezetői részen. Jó kis, aranyos hangja van, ahogyan szikrát kap a motor. Mehetünk! Kikapar vele. Na ez nem jött össze. Jön az első útkereszteződés, sehol senki: Ő ugyan nem lassít, teljesen belátható. "Néni, itt balra!" "Rendben, megyünk haza." Beszélget közben a kislánnyal. Egyenesbe hozza a szép járművet. 

Következő kereszteződés. Itt már elsőbbséget kell adjon, semmi gond. Fék. Inkább csúszva álljanak meg, gondolja magában az asszony. Pár perc és szabad is a menet, induljon a szép kis Citroen. "Hú, de sportos a néni!" "Nem szándékosan, kicsi szívem. Nem ültem még benne és a pedálokat meg kell szokjam."

Nem kell sokat menni, utolsó kereszteződés jön. A kislány jelez, hogy ez már az a ház. Nem is fékez a hölgy, csak leveszi a lábát a gázról. Jobbra kanyar, szépen becsúsznak egy házhoz. A kislány kiszáll és nagyon örül: hogy hamarabb otthon lehet, mint számította. Az ifjú hölgy meg már alig várja, hogy letehesse magát a hosszú nap után hajlékában.


"Drágám, ezt még gyakorolnom kell. Egész végig úgy jöttem, mint egy sportoló. Szia egyébként :).

"Majd belejössz. Nekem elsőre ment. Most szépen bent van a garázsban. Nem mehet minden elsőre."


Egy ivóban Fuky ül és éppen már nem az első poharán van túl. Valami menyecskének csapja a szelet. Az oké, de ki fog hazavezetni? Mert Fukyka elfelejtette, hogy személygépkocsival érkezett és otthon meg nincsen senki, aki a felforrt teát és a feltett levest lekapcsolja. 

Ha ez még nem lenne elég, meglehetősen dumaláda a köbön Fukyka ha éppen már úgy a hatodik jéger ment le a torkán. 

Egy aránylag szép Skoda van odakint. Azzal érkezett ide az úr. A lányban maximum pár korty sör van, a vezetői engedélye viszont itt van! 

Amíg Fuky azon szörnyülködik, mit lehetne csinálni, a lány egy cseles csókkal elkábítja (addig se szövegel a vedelőgép). Ezután megérdeklődi tőle, hol a célállomás és elkéri az indítókulcsot. Azt is inkább kimotozza magának, mert Fuky nagyjából kidől időközben. 

Húhh, ez aztán Skoda. Nagyon szép, gyönyörű fehér. Majdhogynem ezüst színű. A lerészegedett Fuky-t nagyjából bevágja, elfekteti a hátsó ülésen. Nem messzire kell menni, de azért lehúzza az ablakokat: azzal is előbb józanodik ki a frissen megismert ivópartnere.

Nem ült még a lány Skodában, most legalább lesz rá alkalma. Barátkozik a motorhanggal és... mint a szélvész!!! Nem lesz itt gond. Épphogy Fuky megpiszkálja vagy kálná az orrát a Skoda már az első kanyart veszi be. A férfi időnként ide - oda gurul a hátsó ülésen. Meg sem szólalhat. Hazaviszik és azt sem azért ágyúgolyó tempóban. A lány azért hajt ennyire (is), nehogy kiadja a taccsot utasa. Eszébe jut miközben egyik kanyart veszi a másik után, hogy még csak stoppolnia sem kell vagy hasonló: Autója Fuky házának közelében van. 

Még pár perc és a kis Skoda megérkezik. A lány leteszi a slusszkulcsot. Fuky asszonya jól letolja a férfit, hogy mit illetve miket hagyott a tűzhelyen (az asszony kezelte helyette távollétében, amit kezelni kell). Végül csak rosszul lesz Fuky, szerencsére azt csak hallja a lány. 


Ő maga inkább parkoló Toyota-ja felé veszi az irányt. Nem öt méterre, de utcán belül áll. Kiszól az asszony 

-Remélem, nem okozott sok fárasztó percet a férjem. Szokása inni. :) 

-Dehogyis. Megoldottam, asszonyom.

-Akkor örülök! Siessen azért, kedvesem. Nézték a szép Toyota-jat páran. Nehogy ellopják.

-Már itt sem vagyok! Szép napot kívánok! :)


Amíg Fuky odabent józanodik és nyilván tart még a szidása. A lány kényelmesen beül Toyota-jaba, körülbelül egyhelyben megfordul vele és alig hozza egyenesbe, már vágódik is kifelé az első kanyarba.


-Drágám, hol vagyok? Sokat ittam? Ki kanyarodott ki? Nem emlékszem semmire. Gyorsulási verseny van valahol esetleg?

-Fuky feküdj vissza. Részeg vagy, mint a csap. A téged hazahozó kislány indult csak meg. Mégsem itt lakik a közelben. Elég szép egy Toyota-ja van.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!