Olvadó Aszfalt - A szőke torpedó

MotoszkaDaniel•  2018. szeptember 24. 16:19

Telefon ébreszti fel Andrást éjjel. Apa, a lányod vagyok! Be akarják olvasztani az autódat, pedig az még üzemképes. Tudom, hogy álmodból keltelek, de az egy nagyon szép és használható autó. Még te magad harcoltad ki, hogy maradhasson.Ha tudod, Timi lányom: akkor nyújts be indítványt. Mást én sem tehetek.

Igen, apa. Máris hozzálátok. Aludj jól.

Éppen ünnepelnek valamit a hangárban, hogy másnap reggelre a bontóban kivonjáka forgalomból. Timi viszont nem ért egyet. Jómaga is ama cég dolgozója és szerinte az a jármű még nem oda való. Közlekedhetne. Amíg búcsúparty keretében isznak a bontósok, kilopja az egyik asztalfiókból a Piros Mercedes kulcsát. Szaladva odalopózik a járműhöz. Motort indítja, reflektor. Hogy a sötét, de aránylag kicsi hangárból kijusson és már köröz is. Egyvalaki viszont meghallja, ahogyan valaki már célba vette a kijáratot és üldözőbe veszi. Bizony az üldöző úr járműve szinte ugyanolyan gyors és a friss jogosítványú Timi lánnyal ellentétben gyakorlottabb sofőr. Hegynek lefelé menet jön miután a hangárból ki kell kanyarodjanak és kilométereken belül torlasz állja a szép Cabrio Mercedes útját. Sebaj, éles kanyarral rá a járdára. Majd vissza az útra. Jobbról újra közre fogja az üldöző. Fel egy másik dombra, hátha ott le tudja rázni. Le akarja a férfi szorítani és kiabál, hogy az már nem bocsájtható forgalomba. Elfogy az út a lány elől. Hát kézifék és kormány elrántás. Ő nem ért egyet. Az édesapját illeti ez az autó és igenis forgalomban a helye. Az ő véleménye, ne kerüljön még olvasztóba. Le a hegyről, jó éles, nagy kisodródással pár km még és kint van a városból. Utolsó nagy gyorsítás. Nagyon, de nagyon dühös a lány. Csak úgy forognak a kerekek, mint finom szőlőszem az ember szájában. Nagy nehezen szűnik a fülsüketítő zaj füle számára. Egyenesbe hozza a szlalomok közepette a kis Coupé piros Mercedest. Még mindig mögötte az üldözője és mellé kerül. Gondol egyet, legyen csendőrkanyar! Hátha kijátsza a tapasztalt pilótát. Satuféket nyom, aztán újra fület sipító tolatás. Irány kifelé a városból. Talán most összejön. Ismét el kell rántsa a kormányt, úttorlasz. Kikerüli őket, de ezúttal keresztbe kell álljon és hiába figurázik. Mindenhonnan közre zárják. 

Rendben van, Timi kisasszony. Egy kollégánk hazaviszi. Édesapja aludjon nyugodtan. Reggel felülvizsgáljuk és holnap estig nem csinálunk vele semmit. Bízza ránk nyugodtan az autót. Egy kollégánk hazaviszi Önt. Ha úgy ítéljük meg, hogy önnek nem volt igaza: akkor is eljuttatjuk a családnak. Nyilván szeretné a Timi kisasszony használni ezek szerint. (Itt Tímea megnyugszik. Kiszáll a piros Mercedes-ből és mosolyogva bólogat). És ha megengedi, ilyen esetekre ajánlanánk munkát önnek. Sofőrit. 

Csak pár napja van jogosítványom Mondja Tímea.

Elkelne pár ilyen szép szőke kolléga hozzánk ilyen esetekre. De sima sofőrnek is felvennénk. Hát simán lerázta az üldözőjét majdhogynem, csúcsforgalomban.

Timi elmosolyodik és az üldözője udvariasan hazaviszi őt. 

Timi, fogadja elismerésem! (és nyújtja a kezét) Bravo! Nem gondoltam, hogy maga ilyen jól vezet és Este!

Köszönöm szépen és így még nem vezettem autót. Dühből volt ez és legalább beleülhettem. Nagyon tetszik ez az autó. Örököltem apámtól a személygépkocsik szeretetét és szakértelmét is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!