O.A. - A Szőke Torpedó 4.: Bíbor hegyek

MotoszkaDaniel•  2018. október 21. 21:33

Egy csodás reggel. Timike csodásat autózik a családdal. Estefelé érnek haza. Még kerékpározás is belefér. Hát nem igazi romantikus nap? Szerették volna, ha még valami belefér a napba. Ilyen nyári alkalommal viszont abszolút nem gond, hogyha a négy kereket kettő kerék váltja. Kész csoda, hogy nem keveredett ezúttal semmi kalandba. Élvezték mindannyian a nap minden egyes percét. Apával - anyával több alkalommal még jót úsztak is. Legalább kipróbálhatta Timi a fürdőruháját. Régen volt rajta. 

Valami fiú kezd legyeskedni Tímea körül (Még rajta is felejti a szőke lányon a férfiú a szemét átöltözés alatt. Kaján pislantás a válasz Orsitól: 'Szép a fehérneműm?' ). Érthető. Felnő hamarosan ez a lány. Huszadik életéve felé megy. Tizennyolc jelenleg. Ő (is) tanítja úszni. /Csak puszi van egyenlőre köztük, ismerkedési szakasz./ Kicsit nehéz úgy közlekedni a vízen, ha mindössze a kutyaúszás ismeretével rendelkezik az ember. 

Telefon érkezik este, hogy másnap délutánra Ugraty Tímea Orsolya szabad - e? Nem tart sokáig. BMW fekszik - e neki? András édesapja felel a kérdésekre, mivel Tímea éppen a mellékhelyiségben van. Utána meg fogat mos. Úgy dönt a kupaktanács, családostul kimennek a lezárt repülőtérre egyezkedni. 

Thury László, Beffolcs Adrienn és Berfeld Tibor személyek várják őket a helyszínen illetve valaki, akiről fogalmuk sincsen; ki fia - borja lehet. Timi elég sportosan és szexisen öltözve száll ki. Nem tudják, mi van. Folytatnák tovább a sziesztát.

A rendőr alezredes: Ohh, de fiatalosan tisztel meg minket, Tímea! :)

U.T.: -Jajj, elnézést. Magamra kapok valamit, ha probléma. Reméltem, hogy ez nem gond.

B.T. r.a.: -Nem baj, maradhat. A lényeg, hogy önnek: kisasszony kényelmes legyen. Ez a hiányos, bájos öltözék jól is jön arra; amit most vázolok, vázolunk mindjárt fel önnek. Ezúttal sem húznám hosszú lére, mert a probléma gyors megoldást igényel. Itt áll ön előtt egy fekete BMW. Én nem tudom, de lehet, hogy dugulást szenvedett. Ki kellene hajtani belőle. Úgy rendesen (nem kell, mint egy mérges vadállat), de azért.. nyomja oda neki a sebességet, jó? Valamint eltulajdonították az egyik autónkat. Valaki úgy látszik, gyűjtő. Régi darab, szóval nem tudom, miért pont az kellett neki. Ma jelentették az eltűnését járőr kollégáim alig pár perccel ezelőtt. Magára gondoltam a múltkoriak után Tímea. Olyan ügyesen vette a feladatokat. Nekem hamarosan mennem is kell.


U.T.O.: -Erre miért nem rendőrt kér meg?

B.T.r.a.: -Nincs szabad autóm és emberem sem. Hétvége van. Akkor jutott eszembe maga és tárcsáztam László / Adrienn kollégákat (mutat és néz feléjük. Ők pedig bólogatva mosolyognak) Én befejeztem egyenlőre az eligazítást. Többieknek van esetleg hozzáfűznivalójuk...?

T.L.: -Üdvözlöm, kedvesem (Tímea kihasználja az alkalmat és lekezel mindenkivel). Mi Adriennel lényegében vendégként vagyunk itt. Ezt a három rendszámot váltogatja a tolvaj, ez futott be hozzánk kora délutánig (pillanatra az alezredes úrra néz, aki bólint és igenel). Kettő utazótáskányi élelem és ivóvíz van itt mellettem. Tegye be magával, estig csak végeznek.

B.A.: -Én annyit szeretnék még mondani, neked Timi: Ez a BMW nitróval van ellátva. Az ellopott járműben is van, csak a mi feltételezésünk szerint az elkövető nem ismeri a kódot. Jelszóval van ugyanis levédve.

B.T.r.a.:- Így van. Látták az autót itt városon belül, de nem különösen nagy közlekedő sebességgel. Ezért gondoljuk azt, nem tudja működésbe hozni az SPM fokozatot. Szerintem nem is fogja tudni.

L.Á.:-Akkor én is szólnék pár szót. Én vagyok a BMW tulajdonosa és többszöri alkalommal tapasztaltam leállást nála. Menet közben is előfordult. Megpróbálja kihajtani belőle? Az alezredes úr javasolta, hogy keressünk meg téged. Én is azt gondolom, ez egy napos lenne. A már említett nitrót használd csak, ahogy kedved tartja. Egy napnál többet nem fordítanánk eme kettő feladatra. Biztos vagyok benne, mind a kettőt meg tudod oldani. 

Tímea körbe néz.

-Kérdése van? Érdeklődik B.T. alezredes.

U.T.O.:-Mehetek egy kört, hogy szokjam a meghajtandó BMW-t?

B.T.r.a.:-Hogyne! szálljon be. Nézze csak. Már adja is nekem az úr a kulcsot. Parancsoljon. 

Szépen dübörög a Bayerische Motoren Werke. Meg is indul Orsolya. Irányt jelez. Balra fordul. Tolatgat, megfordul. Leír egy kört és visszavezeti.

U.T.O.:- Nagyon szép hangja van. Nem ültem még BMW-ben.

Timi kiszáll.

L.Á.:- Ha nem kerülne meg az autó, nem gond. De amit ez tud, szerintem elő...

B.T.r.a.:- Bocsánat, hogy közbeszólok a diskurációtokba. Most jelentették. Áll a bál a belvárosban. Autók koccannak össze. Rendőrautóval rallyzik valaki. Szerintem, ő lesz az. 

Timi néz maga elé:-Induljunk, ugye ?Uram. Szerintem nincs vesztegetnivaló időnk.

Az alezredes néz:- Igen... Ádám, elkíséred? Mégse legyen egyedül. És akkor igen, menjenek, Timi. Adok egy tanulói jelvényt magának, Timi. Nem hiszem, hogy szüksége lesz rá. Egy hétig érvényes.

U.T.:-Ohh, rendben uram. (Timi csalafintán becsúsztatja nyakláncára téve a mellei közé.

B.T.r.a.:- Ezt még én sem találtam volna ki. Ötletes. :)  Legyen szerencséjük!

Ádám már be is slisszol a béemvébe. Azt elfelejtette Timinek mondani, van hogy elindulni is nehezen óhajt a fekete csodaszépség. Majdnem tizedik indítózásra méltóztatik kis Ottócska hangot adni. Timi lába a gázon. Amíg kipörgik magukat a kerekek fene tudja, hány méteren át, Ádám beköti magát. Jobbra veszik az irányt, de Ádám már jelzi is: balra látni a balhét. Már fordul is a kormánykerék vissza. 

Egy autó felborult, a többitől meg nem lehet elmenni tovább. 

-Ádám, nem egy régi Ford lett lenyúlva?

-Dehogynem, Timi. Az az, itt előttünk? Máris nézem a rendszámot. Az az! Az lesz az, bizony. Stimmel az egyik rendszám. 

-Egyik?

-Hosszú történet. Állítólag hármat használ. Annyit vett magához. Mondanom sem kell..., mire készülsz, Tímea?

-Te csak kapaszkodj, Ádám. A többit bízd ide.

Timi nitróra kapcsol, hogy megemelje az autó elejét. Így rácsatlakozik az előttük lévő borult kocsi alsó vázára. Nitrót most leveszi és a kordon mögött landolnak némi ugrás után.

-Hát ez Bravo, Timi! Elismerésem.

-(mosolyog a lány) fogalmam sem volt róla, csak más nem jutott eszembe. Te jó ég. Nézd! Ez be van rúgva? Úgy kacsázik, mint aki nem kerek.

-Igen,  látom... Mamma mia... 

Bekerülik a belvárost, utána a külső felére érnek és bizony. Kifelé viszi őket az autótolvaj... a hegyek felé.

U.T.: Jajj neeeeeeeeeeee. Ideadod a kesztyűtartóból a napszemüvegem? A tesztvezetés alatt betettem oda, ha netán kellene.

Köszönöm szépen! Pár óra múlva sötétedik. Addig kell ezt a bolondot lekapcsolnunk. Azaz kapcsolnom. Mert szerintem ez nemcsak szimplán részeg. 

L.Á.:- Meddig fog ez előttünk kacsázni?

U.T.: Nem tudom, de már unom. Játszogassunk el vele. Lássuk, mit tud?!


Elérik a hegyeket. A botor váratlanul megfordul. Megnézi, ki van mögötte. Nem gondolja, hogy őt követik. Megnézi magának Tímeát. Kicsit benéz a dekoltázsába. Most ér velük egy vonalba.

U.T.:- Ohh, ha ez ilyen bolond, ezt könynen elkaphatom. 

([ki]Gombolja az ingét és magával csalja a hegyekbe, Nézi közben, jön-e utána ez a kis gyanútlan miki.


Elrallyzgatnak a hegyek közé. Hegyomlás! Szétrajzolja Timi keréknyomokkal az utat. Hagyja, hogy kipörögjenek a kerekek, aztán már tud is tovább menni.

U.T.:- Ádám, meddig van a tank?

L.Á.:- Amiatt ne aggódj, Timi. Negyed hiányzik csak. 

U.T.: Áhh, az bőven elég. (legyint a hölgy).

L.Á.:- Mondta az alezredes úr, hogy ismered a dörgést. Most viszont én is láttam, hogy nem véletlenül választott ki téged. Úgy "köszönsz" az aszfaltnak, mint egy szőke torpedó. Tímea.

U.T.: (kuncog egyet, mosolyog). Pedig hegyomlással most volt dolgom először. Itt van ez a hülye mögöttünk? Pár óra és sötét van. Hamarosan alkonyodik. 

L.Á.:-Itt van, hát.

U.T.:- Jó, most jöjjön csak a seggembe. Elvileg van itt hely, ahol csőbe tudom húzni.


Megérkeznek egy hasadék széléhez. Lefarol oda Timi. Az üldöző is megjön. Ádám és a bolond kiszáll. Ez be van rúgva és még dilis is. De hogy mire kell neki egy rendőrautó...???

Timi nem lacafacázik. Látja, mindjárt elájul a célszemély az ő szép arcától és melleitől. Felröppenti a labdát Timi: Ha tudja őt nézni menet alatt ama csodában ülve baleset nélkül a belvárosig, övé a fekete BMW. De csak a repülőtéren.


Ez a bolond már ugrik is kikaparva a rendőrautóba. Akar menni egy kört vele ott. Timi tudja a dolgát, meg kell huzatni az autót. Beporozzák a hegyet sebességükkel. Úgyis az a fő, hogy mögöttük haladjon ez a kis mókamiklós.


Ő rossz irányba megy vagy még nem kíván arra tartani. Ádám bekapcsolja a nyomkövetőt, ami a lopott autóban aktiválódik. Már mindent bejárt Timi amerről a jel jön, autónak viszont se híre - se hamva. Felrallyznak egy utolsó helyre, ahol lehet még. Hát kérem szépen, valahogy egy jó magas és keskeny sziklaszirten rekedt a régi Ford. Onnan ember le nem szedi. Timi hátrakapar. Van egy ötlete? Mindjárt kiderül. Puszit szeretne neki adni Ádám. Látja, hogy izgul a nő. 

U.T.:- Nekem itt van a kormány, de te kapaszkodj.

Megpuszilja őt Ádám, ő meg valamiért ösztönösen a száját nyújtja.

L.Á.:- Ne haragudj. Lehet már férjnél is vagy. Ez viszont veszélyes mutatvány lesz, bármire is készülsz.

U.T.:- Nem vagyok férjnél. Barátfélém van és még nem tudjuk. Ezt illetően itt meg, egyszerűen csak megpróbálom leszedni a levegőből.

Megkapaszkodtál?

L.Á.:- Menj, készen vagyok! :)


A gézengúzt Timi átugratással megpöccinti, leér a kisvölgybe és le tudja szedni az ott akadt kis megfontolatlant. Felkacsáznak vissza az útra. Bíbor színek köszöntenek a hegyekre. Közel az este.



U.T.:- Ádám!

L.Á.:- Igen.?

U.T.:- Én most ezt a kis majmot becsalom a repülőtérre, ahonnan indultunk. Szólj az alezredes úrnak. Amint beértünk a városba: zárja le az utakat, amik onnan kivezetnek. Én a repülőtér felé veszem az irányt.


Hogy kicsit, az öltözékét 'felpolcolandó' elterelje a tolvaj figyelmét: Timi apró nitróra kapcsol, de nem húz el tőle. Csak elkápráztatja a férfit. 

Beérnek a belvárosba, kezdi is a zárást a kordon. Kiváló! Kiürítették az utcákat hozzá a rendőrök. Most van idő eltenni Timi napszemüvegét. Pár perc és este van. Timi besasszézik a repülőtérre, az utolsó kört is bekerítik az alezredes úr előhalászott erősítés autói. A bolondnak fogalma sincsen, hol van. Talán másnapra tudatosul benne, kik teperik a földre. Bilincsben viszik el.


Ádám telefont kap. Ennyit hall csak Timi: Igen, értettem Tibor. Igen, sikerült! :) 

Leteszi a telefont és Timi felé fordul Ádám: -Puszil téged az alezredes úr. Szép munka volt!

- :-) köszönöm szépen, Ádám úr. Gyilkoljam még tovább a BMW-det?

-Hogyne, nyugodtan. Hely itt van bőven. Adj a lovaknak, Timi. Csapj közéjük. Addigra valószínű az alezredes úr is ráér és akkor nyilván elmondja majd: Ő hogyan értékeli ki a tettedet e mai napra. Én mindenképpen nagyon köszönöm!

Timi csalódottan néz rá.

L.Á.:-És a csókot is köszönöm ott a hegyek között.

U.T.:- (bólogat mosollyal az arcán). Kapaszkodj, Ádám útitársam. Végleg kiölöm a BMW-dből a dugulást. Szépen tudjál vele közlekedni a városban (és benyomja csutkára a nitrót). Nyugi, nem végig azzal kívánok haladni. :)

Ádám elmosolyodik és aprót kuncog.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!