Nyári Szünet: Második évad - 10. rész; Barnulás

MotoszkaDaniel•  2018. március 27. 22:03

Apa augusztusban meg kívánja látogatni Budapesten gyerekkori barátját és addig anyával leszek. Megint egy reggel nekem. Elgondolkodom: jó volna, ha most barátnőm jönne majd hozzám a napokban. Akár nemcsak egy nap erejéig. Van is egy vendégszoba erre.


Boglárka tanul. Nem reggel hattól, de matematika. Ismétlés és a jelenlegi tudásom csiszolása. Félig betelik a füzet, elvégre augusztus közeleg. Kik kerékpárral a strandra. A nap kezdi lefelé útját a napokban úgyis, de jó nyár. Élvezem minden eddig megélt pillanatát. Enikő ugyan milyen élményekkel jön meg Itáliából hamarosan?

Megérkezem kétkerekűmmel. Szebbik fürdőruhám van most nálam. Balázsék a vízipólósokkal. Odamegyek és letelepszem. Véd Barbara és a fiúk is szépen játszanak. Fürdöm és napozom. Megint jöhet felhő vagy zivatar. Egyenlőre elment az előző front. Jó az idő strandoláshoz és szép színem eléréséhez is. Nyár végére szerintem meg is lesz a látványos eredmény. A meccsesek szünetei alatt váltva úszom e mellékágban hol Barbarával, hol Balázzsal. Mindkettejük kérdésére bízom benne, a válaszom tényleg a sikeres pótvizsgám lesz. Gyakorlok és a tanáromhoz is járok rendszeresen. Ott maradok velül egész nap. Csak enni ugrom haza. 

Késő délután felé a megintcsak jóleső strandolás után felkeresem barátnőmet. Jöjjön el hozzám. Hát még ma este át tud buszozni. Tökéletes!


Kimegyek elég az autóbuszmegállóba és elhozzuk. Szeretném, ha jópár napot azért maradna. Nem egy hétre gondolok. Kettő-három nap. Berendezkedik a vendégszobába és nagyon jól elvagyunk. Megnézi a matekfüzetet. Zenéimet hallgatja, TV-zünk, olvasunk. Ezzel telik első esténk.

Vele is strandolok és napozok sokat. Bemutatom a várost, amennyire ismerem ennyi idősen: Minden nevezetességével. Nagyon élvezi. Mondja, a többi barátnője, barátja is hasonlóan tett. Nálam még nem járt. 

Lóhátra is ül velem. Ugyanazokat a helyeket a vadonban megtapasztalja velem, ahol eddig barátőimmel vagy ismerőseimmel jártam. Tüzes Hátú elnevezés őt is meglepi. 

Szerválok neki egy kerékpárt. Hadd élvezze ugyanazt, amit én is megélhettem egészen eddig június nyolcadikától. Kérdésére válaszolok. Eszem ágában sincsen pasizni, de van valaki, aki a mércémet esetleg megüti; és IGEN: Vele el tudok képzelni dolgokat. Pedig azzal a fiúval nem is gondolkodtam sohase párkapcsolatban. 

Balázsnál rendezek neki motorcsónakázást. Ha újra járna erre esetleg Peresekné a férjével, majd megpróbálom leszervírozni: Ő is jöhessen.

Az Űrgammák nagyon tetszik neki. Gondolkodom, mit osszak még meg vele élményeimből: mert azért sétálunk is. A nyolcadikos fiú estére azt adja elő nekem, hogy ilyen ismeretséget meg kell becsülni. A többit írjam mind a tinikor számlájára és itt elmosolyodik. Ahogyan elmeséli nekem: Nincs annyi csókélménye, mint nekem. Annyira vicces, rangsoroltatja velem, kivel volt esetleg a legjobb a csók. Hát ezzel elvagyunk egy pár óráig. Mesélem neki, hogyan jártam az egyik lánnyal, természetesen név nélkül. Azt mondja, Ő azt suttyomba szintén kipróbálta. Kérem szépen, Boglárkának ehhez nem volt gusztusa, mert Ő meg pont hogy ebbe merült bele jobban. Azt osztja meg velem, nagyon jó élményekkel gazdagodott e téren, de ahogyan Én is, Ő sem lesz soha leszbikus vagy biszex. Ki kellett viszont próbálja, lánnyal ezt milyen csinálni. A másik fürdőruhám van most rajtam egy pillanatra a starndon és ebben még nem fényképeztek le. Megörökít. Visszaöltözöm és őt is lekapom. Legyen már neki is élmény a nyárról itt velem őszre. Összegzés jön és kicsattan az örömtől. Azt mondja, lehet párkapcsolatra lép mostanában ő is egy jelölttel. Gondolkodik, de eddig teljesen megfelel neki az illető.

Tüzes Hátú, Motorcsónakázás, kerékpározás. Fürdés / barnulás és séta. Egymás után emeli ki nekem őket. Nem tudna közöttük egyet sem megkülönböztetni, mert mindet 100 %-ig élvezi. Az erdőbe is mindenképpen velem jön Nagy Pandúrra. Nem járt még ott. És pont időben. Nem megy még lefelé látványosan a nap. 

Mégis a motorcsónakázás a Vén Dunára való betekintésünk, amiről azért mesél. Az ott található kis sziget, előtte lévő befolyással. A lovaglás teljesen meglepi. Rajtam kívül egy barátnőjének sincsen lova. A fantasztikus napozás és fürdés. Tudja, hogy már mondta. De nem igazán járt még ezen a nyáron szabad víz közelében. A kilátók meglátogatása még... Hiszen felé egy sincsen.

Kérdezem, milyen az élet falun? Hát nem olyan, mint egy városban. Csendesebb, mindenki mindenkinek köszön. 


Egyvalamit nem mutattam még meg neki. Számítógépemet. Ismerkedik vele. Neki nincsen. Reggel teszem fel őt a buszra. Negyedik nap végén is hadd aludjon itt. Meghívom sikeres pótvizsga esetén megint magamhoz. Az is nyár még. És ha vénasszonyok nyara? Az is szokott jó idővel járni. 

Kérdésemre felel: Engem is szívesen lát ott magánál a jövőben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!