Ny.Sz.V.5, E10: 2 szép nap a Balaton felvidéken

MotoszkaDaniel•  2018. július 31. 17:21

Sétált még egyet Polák Barbara ura az éjszakában. Elnyeri tetszését a napnyugta utáni Móricz Zsigmond utca. Balázs az alatt átlopózik. Én alszom. Visszajövetelére ébredek az éjszakában pillanatra. Helyre tette ismét a kapuslányt. Elmeséli: azért megkérdezte Barby-t, működik - e köztük a nemi élet. Annak hiánya ugyanis kinyírhatja a kapcsolatot. Megnyugtató választ kap, hogy IGEN.

Balatoni reggel virrad ránk itt. Hét óra van, ébredezem. Balázs simogat, ahogyan látja testemet mozogni s szemeimet pislogni. "Szerelmem, fent vagy? Most te jössz." És alul kutakodik rajtam. "Ja persze, jöhet. Csak szép lassan."

 

Megnézzük Kenese nevezetességeit. Jöjjön Balatonederics, az Afrika múzeummal. Nekem nagyon tetszik és Barbara urának is. Elkápráztató ez a régi idők szép természeti értékeit felvonultató, azaz bemutató tárlat.

A Tihanyi félsziget a soron következő látványözön. Szépen elmélázunk az itteni orgonakoncert játékán és kilátás is tárul elénk a tóra innen. Vendégül lát minket a tihanyi rév is.

Ezek után néznek minket a hegyek. Hegyestű, a tési szélmalom. Gyulafirátót, a zirci táj, Keszthely, Zánka. Veszprém! Ösküvel szemben itt olyan panoráma fogad minket: félelmetesen szép a szemközt emelkedő hegy ahogyan magasodik. Lejtős út viszi utunkat hozzá. Egyszerre pazar a látvány és derűre viszi mosolyunkat. Sokat haladunk azért a vízpart mellett és szintén van alkalom fürdésre is.

 

Enikő tetszését a Balatonkenesén fellelhető tatárlikak is elnyerik. Nézem Barbara hajában a gumit, amit unokatestvéreimtől kapott.

Vízibiciklizésben is van részünk, bár akad olyan perc; hogy: felkorbácsolja a tó vizét a szél.

 

Káli - medence, Keszthelyi hegység, Kis - Balaton, Nagyberek, Pécselyi - medence, Tapolcai - medence. Magunkhoz se tértünk még az élményekből, pedig átszeltük az északi partot. Bakonytól a Badacsonyon át az északnyugati part csücskéig.

 

Egy utolsó nagy fürdézés Akarattyán, Füreden, Kenesén és Almádiban. Amíg szüleim nosztalgiáznak és sétálnak, mi még az autó Scooter-be is beleülünk. Balatonkenesén még hajtánnyal való "autós" üldözés kipróbálásra is van lehetőség. Igaz, hogy bele kell nyúlni érte cserébe a pénztárcába, dehát ez a nyár most a végén szóljon erről is. Nap, napok és napok s ránk köszönt a szeptember.

Kapolcson találjuk a Művészetek völgyét, de nem jutunk sokra. Látunk belőle amennyit látunk a forgalom miatt J

Megtudjuk még Balatonon no meg anyáéktól is, a Balaton szépe (Miss Balaton) Füreden van minden év augusztus elején. Azt már lekéstük J

Fürdünk újra, anyáék is. Na végre eltűnik egy fertályórára kapuslány Barbaránk és ura. Megy az a nemi élet! Igaz, hogy szuvenírrel térnek vissza. Van innen mit hazavinni a szép balatoni tájról! :)

 

VAYA CON DIOS, Balcsi. Köszönjük és örülünk, hogy láthattunk téged; az Északi partot. :) ;)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!