Muki az űrben 5.

MotoszkaDaniel•  2021. április 15. 12:24  •  olvasva: 171

Miért akarok visszatérni a hideg csend útvesztőibe?! Kérdőn féltő női tekintet keze teszi vállamra az ujját. Megelevenedik előttem, a megfagyott másik társam emlékképe. Nem találták meg épen, csak a sapkáját!


Ahol a jég törvénye vési az utak szilánkját... A tükörsima hóban beszakadsz a haját hullató kanyaros odvakba, borítékolt a csúszás s kiszámíthatatlanul olvadnak odalent a tavak.


A nyak alá telepedő denevér nem találja a nyakat, ők más után kell nézzenek. A lámpa kifogy s amíg felrázod, hogy láthass. Össze vissza lézengsz és eltévedhetsz.


Nézelődsz az állomásról, barátságos feketéjükben kivilágítva a hidak. Csak oda le a hidegbe és szürkülésbe a bércek közé ne menj. 


Zuhanás a nap ölelése körül, pedig útban voltunk haza. A hölgyek kapaszkodnak, becsapódásra készülj: a bolygóba! Az irányítórendszer lángokba hevült.


Koponya fogad minket a bealkonyodott estében és megfagyott menekülésben egy katona, a vészkijárat kapujához kötözve. A kárhozat félelme ránk húzza az éjjelt. Szoros követésben egymás után indulás a sötétbe! Az egyszál nő felpakol minden szükségeset, s Ő halad középen.


(Csontsötét 8. - Dead Space 3.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mikijozsa2021. április 16. 13:46

@MotoszkaDaniel: jó gondolatok ezek én olvasok mindenfélét s persze olvasom az írásaid is, ha ráérek- mert ez időkérdés is...szerencsére kíváncsinak születem :) - viszont szerintem inkább a fiataloknak írj, vagyis a jövőnek, persze engem e hagyj ki, sok sikert:)

MotoszkaDaniel2021. április 16. 12:09

@Mikijozsa: Az összes jegyzet felhasználva a hatodikkal. Pihenő, mert ezek a 'mukik' mind egytől egyik a Dead Space játék előtt tisztelegnek.

Legfeljebb kiszabadul az űrhajó'törött' (Isaac Clarke a főhős neve) lánya. De még ha sikerül is beötletelnem a tervezetet, az más címen futna :)

Én nem játszottam magával az űrrémisztős játékkal, viszont láttam az első és második Dead Space-et is játékmenetben. Elővették a fejlesztők a Dead Space 4-et. Maga a játék atyja nyilatkozott, hogy 2012 után vissza szeretnének térni az űr'settenkedés' talajára. Úgyhogy, talán... Megerősítette az úr, ők soha nem nyilatkoztak olyat és nem is gondolkodtak benne, hogy Isaac kalandjainak vége. Az más kérdés, hogy az említett tükrében: tényleg női főhőssel érkezne a Dead Space 4.?

A Kiürült a kulcslyuk kettő esetében, amire kaptam a jelentős JÓ osztályzatot, azzal még nappal sem kívánok játszani. Annyira nyomasztó a hangulata :) Nekem a Lowlife meg a We don't go To Ravenholm is sok volt :) /Előbbi alapján a Majdnem egyedül a sötétben indult útjára, a másikat illetően meg a Megszenteletlen földön/

A CSONTSÖTÉTBEN indulásával új kör nyílik. Ilyeneket szívesen olvasna a Miki bácsi? Mert akkor a jövőben dolgozom újabb dramatizálásokon. :) (A Havazikkal én meg azt hittem, nem kell verselbeszéléseket írnom. :) )

Mikijozsa2021. április 16. 08:10

újabb lámpa de ne fogyjon ki, csak világítson neked s másnak