Mosoly az arcokon 7. - Formula 3.

MotoszkaDaniel•  2019. november 15. 16:31

/KESZTHELYI VIVIEN tiszteletére egy MOSOLY darab még a hatodik után :) /


Az év zárása. A legutolsó napnak is a vége. Éva néni vagyok és az új kolléganő van csak már az épületben. Alvásukból ébrednek hamarosan a gyerekek, hogy jöjjenek értük a szülők. Majdhogynem forró a levegő, de itt bent azért mégiscsak kezeslábas barát ez a június vége. 

Az igazgatónő levelet hoz be nekem. Én hanyatt dőlve aludtam, szundítottam az asztalom mögött. A feladója a túró rudis férfi kollégám, és ez áll benne: Megkéri a kezem, zárójel: Feleségül megyek hozzá? Felvont szemöldökkel, de végigolvasom a levelet. Egyszerű boríték és apró gyűrű benne. Ásítgatok aprót, de ki kell mennem. Az úr ugyanis odakint áll. 

A főnök nem csukja be az ajtót. Kimegyek és IGENnel felelek. Felhúzza nekem a gyűrűt. Ez egy óvoda és az ajtót becsukva magam mögött pár másodperce, most már eláraszthat csókokkal. Cuppanás nincsen, ez munkahely! Hallom, hogy a kicsik forgolódnak. Bálint kap egy viszonzást tőlem, akkor van egy eljegyzésnek értelme, ha mindkét fél akarja. 

Ő megy most tovább rendezkedni, azért kap egy ölelést. Esetleg puszi még, az egyik kicsi ugyanis nyitja az ajtót, hogy: merre van Éva néni? Maci van a kezében.


Ájuldozva érkeznek a szülők pár óra múlva. Én nagyon sietek. A férfi (nem Bálint, immáron vőlegényem!) most is nyakkendőben van, de csak ing és egy aránylag világos nadrág. Érdeklődik, mi a baj? 

Jön az intézményvezető asszony is, Szilvia. Párat néz és azt feleli: Hát... van itt egy televízió: Miért ne nézhetnénk meg bezárás előtt a futamot? 


A szülők java elment már, néhány gyermek azonban maradna. Na ők és szüleik bele egyeznek. Úgy, tizen vagyunk nagyjából? Szilvia férje is megérkezik. Mi dolgozók díszpáholy kanapéra ülünk. Bálint vőlegényem mellém telepszik, átkarol és megkapja a kezemet.

A szülőknek és gyerekeknek van pár elegáns pamlag és padok.


Szilvia mielőtt helyet feküdne a férjéhez körbe néz. Nyomja be a tévét, de melyik adó közvetítheti? Végigsakkozza a csatornákat és az egyik sportközegnél eredményre talál: A férje próbálja koordinálni, merre találhatja meg a megfelelőt gyorsan. Ahogyan látom, ez az M4.


Igen, ezt szerettem volna! Keszthelyi Vivien már a rajtsorban és teszi fel sisakját, hogy a sportautóba üljön. Csak a szemei látszanak már ki. Engem simogathat akárhogyan Bálint. Rá nézek, és ő is azért felnéz, hogy ugyan mi érdekelheti az ő Éváját? Kivöröslenek a lámpák és zöldhöz érkezik. Na, mostantól jön a lényeg. Felbőgnek a motorok és az új kolléganő hozott nekünk rágcslnivaló kávéval meg teával. Kiváló! Őt magát egy férfi hellyel kínálja. Az ölébe ül. Néz rám az általam betanított kolléganő, hogy nem olyan régóta ismeri a férfit. Jó lesz az fotelnek.


Megindulnak a motorok és foma 3-as pilótánk számát igyekszem nézni, éppen merre tart. Megindultak a pályán a járművek. Futnak-futnak az úton és én meg ahogyan időnként nézem, hányadik a versenyző asszony; igyekszem hasznossá tenni magam és kávét töltök ha kell. Meg ürítem a tányérokat.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Törölt tag2019. november 16. 17:51

Törölt hozzászólás.