Középen nyílik a folyosó MÁJUS

MotoszkaDaniel•  2022. szeptember 6. 22:31  •  olvasva: 70

Jónás elítéltet szedeti elő Brion nagyúr. Megdugott álmában egy kiválasztottat és majdnem meddővé tette? Alászáll Gergely, a legfőbb főnök. Hogy mégis mit képzel? Hol van? Ez nem pókháló átszőtte lerobbant, elhagyatott hotel vagy szállás. Ahol a szellemjelenésre kíváncsiak lógnak. Brion szól közbe, ezt hogyan képzelte? Szerinte ki irányítja a kopogó szellem nagy szentségét? - Az a szerencséje, hogy betelt ez a lét. Küldhetném magát az örök tétlenség és szünet nélküli kárhozat bűzös s ronda udvarára. Ott tornádók tépkedik a vidéket. A felszín alá menekül vagy véresre szaggatják odafent (!) a széllökések. És ott nincs koszos meg ronda és megviselt melltartó kopott s lejárt rúzsos lányokkal. Küldhetném erre a helyre, ahonnan nincs visszaút. Pontosabban van, csak a pokolból ez az ösvény véráldozat nélkül nem megy. Adok magának egy esélyt, jó? Most, rögtön, e minutumban figyelmeztetem: Ha elszúrja és ártatlanoknak esik baja odalent a mi világunkon kívül, a halál utáni kínkeserves gyötrődés se lesz megváltás a maga számára. Megértette, Jónás elítélt? Egy esélye van, nincs több. Azt is látni fogom magáról, amit a maga esetleg félbeteg agya el se tud képzelni. Egy gondolatomba kerül és hívom a bázist, hogy új fegyenc van és az maga lesz. S onnan akkor szabadul esetleg, ha a Sátán engem megkeres.- Figyelek magára, és igen! Vétkeztem. Nem akarok János elítélt sorsára jutni. Jelentkezem bűnmegbánásra, leróni a leróhatatlant. Elfogadom a vezeklést.

- Ez nem vezeklés, János fegyenc van azon. Azt leszámítva meg szerintem János előbb lesz beosztva oda, a vörös világokba (az őrület sivatagába) s az is csak a lélek számára. Érti, mit mondok? Hogy mit próbálok magának pampogni?

(bólogatás)

- Na, akkor ide figyeljen. Elmegy ezekre és ezekre a pontokra, látja a térképen? Na... Itt felkeresi a bűnözőket, akiket alattunk FBInak meg CIAnak hívnak. Ha eltérnek a parancstól, megbünteti őket. Habozás nélkül.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!