KosárMinisztérium

MotoszkaDaniel•  2022. augusztus 21. 12:24  •  olvasva: 100

Ajna ezredes és Tibor tábornok Zsuzsanna ajtajában hétkor. Köntösben nyit ajtót Övegh Zsuzsanna és közlik vele, hogy Lacólilla örs tábornokát több fejlövéssel kivégezték az elmúlt éjjelek során. Igazi maffiamunka. Pont kihallgatás alatt volt a hadnagy Jordán Rebeka és Káci Ádám főhadnagy részéről. Kapjon magára valamit, mert vészhelyzet van. Jordán Rebeka hadnagy asszony lebetegedett. Amíg Tibor tábornoknak Övegh Zsuzsanna kávét főz s megissza, Ajna ezredes a fürdőszoba előtt nézi. -Azt hagyja, Őrvezető asszony! Majd később eligazítja. Rohannunk kell az Örsre. Maga fog előadást tartani és a kommandósok képzését vezetni. - Mit fogok én csinálni? - Jól hallotta! Elvégezte a napokban a lőgyakorlatot, nem? - Igen, ezredes. De az mit jelent? - Azt, hogy az eredményét beszámítjuk és osztályvezető helyettes helyett a rangja mostantól őrvezető. - Ismertem a tábornok urat, ezredes asszony és végtelenül sajnálom. Kiváló, jó hírű katona volt.

Az autóban utaznak már Tibor tábornok mondja, hogy az Örsön felveszi az igazolványát meg a fegyverét. A lőlapja érvényes, igaz? Igen. Na, azt is mellécsatolják. Készen a bizonyítvány. Nem lett a legkiválóbb, uram a lövéseredményem a lőtéren. Nem, de jó eredmény is eredmény. Nem minden profi kezdi hibátlanul. - De hogyan történhetett ez, tábornok úr? Miért lőhették Őt le? -Mi az ezredes asszonnyal hidegháborús környezettől tartunk. Most Ajna ezredes asszonyt kövesse, Ő mindent elmond az általam elmondottak után az öltözőben.

Zsuzsanna melltartót vált. -Ne nézzen így rám. Ez az új szabály. Én is mosolyogva csodálkoztam. Mostantól a szervezet által jóváhagyott speciális melltartót viseli az örsön, ami légkondicionált kosarakkal rendelkezik. Így nem fő meg. Amint a tartály kifogy, újra kell tölteni és újra pumpálja a hűtött folyadékot a kosárba a melleknek. Helyettesítenie is kell, de mivel a tábornokot lelőtték. Maga veszi át a kommandósok képzését. Még mielőtt megijedne, nem Lacólillán. Azt az ottani örs dolga megoldani, Vámvidéknél. Mutatja neki, hogy új felvételi lap van, amit a minisztérium talált ki megint. Törzsgömb a neve.

Ajna ezredes, Tibor tábornok és Dani (Lacólilla örs részéről. Ő azért van jelen, hogy bejelentse a sajnálatos hírt a vadabb tábor tábornokának haláláról. A jobb magaviseletű tanulókat ide irányították át, a többivel mutatja be a hallgatóknak Övegh Zsuzsanna Őrvezetőt, aki megfelelő tanerő hiányában a különleges erők kiképzését vezeti. A tisztasszonyok kiosztják a törzsgömb hátterű lapokat, töltsék ki a hallgatók! Nevetés tör ki, amint a honvédek meglátják a lapot (az őrvezető is nevet). A légkondi alakul, de hol működik hol nem. Ventilátor van, de az annyit ér amennyit. Egy ekkora, ilyen terembe. Az őrvezető asszony betűt egy tollat meg puskatöltényt a mellei közé és ugyan nem libegnek a mellei, de gyűrődnek (befonja a karját és járkálni kezd. A táblánál először a tanári asztal körül. Aztán a padok között. Van, akihez oda kell mennie segíteni és ez bizony behajolással jár. Ja, és a meleg végett az őrvezető asszony levette a ballonkabátját. Tehát céges légkondicionált melltartó az örs jelzésével és semmi más). -Na, ide figyeljenek uraim. Hasonlóképpen reagáltam, de ez most az előírás.

(Ezek voltak a férfiak. Mi a helyzet a nőkkel? ahol ugyebár a honvédeknél meg a kommandósok kiképzésénél szintén mulatságos helyzetek adódhatnak és kihat a női viselkedésre ott is. Tapasztalják a hallgatók a dolgokat. A tisztnők igyekeznek fenn tartani a rendet, megértetni a helyzetet s úrrá lenni a rendkívül könnyű, félreérthetően nevetséges helyzeteken. A dolgozóknak juttatás, a diákok viszont az étkezési jegy mellé szintén kapnak ilyen melltartót. Aki nem kíván a többiekkel étkezni, hanem kiképzési napon kívül, annak nem jár légkondicionált melltartó. Csak nem eltelt egy újabb hét? Pintchee Aladárnak azóta háza van, nyaralója meg ilyenek, csak ezt nem biztos. Hogy Kovách Boglárka orrára köti. Szép, igényes és illatos viszont a lakóautója, ahol történik most az élvezés pillanata. Mennek dolgozni, vissza az Örsre. Na, most. A honvédeknek nem kötelező, de aki kommandósnak ül be a padokba. Azoknál az! A légkondicionált melltartó a hölgyeknél. Azt minden alkalommal női tisztek ellenőrzik, hogy megvan - e? Elméleti órákhoz nem kell, a gyakorlatihoz igen! Hogy miért? Aki egy örsön kíván csak lófrálni, nem tökmindegy neki, milyen hónaaljszag vagy normál testszag csöpögi be az orrát? De a kommandósoknál elvárják, hogy igényes nők legyenek. Jelenjenek meg és viseljék a nindzsaruhát, valahányszor mászni, fekvőtámaszt nyomni, felülést tenni illetve futni kell. Tegyük fel, hogy valaki kikerüli ezt a kaput és légkondicionált melltartó nélkül áll be a sorba terepórához. Hát, azonnal körbe kell futnia a terepet. Ha balszerencséje van, körbe is kúsznia. Ez utóbbi büntetés akkor áll fenn, ha a futást követően nincsen fent e különleges melltartó és akkor is be kíván jutni a kommandós oktatás gyakorlati területére. A többségnek egyébként tetszik, hogy nem kell izzadni és elfogadják. Vannak, akik persze ezen jót szórakoznak. Aki sokadjára megcsinálja, kipenderítik és mehet vissza tanulni a honvédek közé normál bakának. Ha megbánta a viselkedését s esetleg mégis hajandó viselkedni a nő. Magánzárka. Nincs ablak! Csak egy kis kukszli ahová bemászva lehet bemenni és bent sem lehet még ülésre sem felegyenesedni. Minden nap egyszer ránéznek a nőemberre, hogy él - e még? Kettő hidegkaját bevihet. A meleg ételt kint fogyasztja el az őrmester meg kettő női tiszt felügyeletével. A melltartó oda nem kötelező meg a bugyi sem. De még a legelvetemültebbek és elmebetegebbek is igényt tartanak rá. Ott. Ha még mindig megvan a lelkesedése, akkor elbeszélgetés. Ez is megvan? Újra erőnléti és viselkedési vizsgát kell tegyen. Csak ekkor jár vissza a légkondicionált melltartó. A komoly terepen erősebb megpróbáltatások várják e katonákat annál, fekvenyomás, felülések száma meg a kerítés körbekúszása.)

 

A Dutyi dili (1980 Stir Crazy) emlékére

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Csinaj2022. augusztus 22. 12:47

Melltartós örtenet agyonlőtt tábornokkal