Könnyező Ráncok

MotoszkaDaniel•  2021. január 23. 12:34  •  olvasva: 158

Születésed napján ünnepelsz a hegytetőn, pezsgőre bontanak ajtókat és az est éledésével záródnak. Ébred az emelkedő! Nem a tűz kergeti a kapcsolókat, de akkor ki gyújtott villanyokat?

A falon árny labdázik és grafitban ugrálva rajzolja csapdáit a hajsza. Árnyék, tükörben törölközik, a fiát nézi. A tükörképben unoka növekszik. Ezüst nyakláncában ázik egy csillag, éppen átvonult egy felhő. A kapuk elmennek aludni s zuhannak. A rácsok kezeikben a napot várják. Az ablakok sírnak a sikító, ódon fémeken. A téglák álmosak és lehullanak fürdeni a vérbe. A vészlefolyó eltömődött? A hordót farkas foga tépi.

 

Csillogó szemed lát a rád borult éjben, de lehunyt tekintetével ki néz téged? A tested vonszolják az emeletre.

 

Az éjszaka villanya ég? De attól még nem biztos, hogy látsz is. Felsérti a falakat a leporladt tűz pernyéje. A gáz dühös és a mérge nyakon ragad a padlásra. Hangod kérleli a ködben botladozókat.

 

Most nézel végig magadon, elhagyott a lelked. A hangszálaid kámforrá lettek. Az elméd a lekötözött kezeddel más sorsokat kezel. Mikor nyílnak újra a kilincsek? Mert te nem akarsz itt raboskodni a csinos vállaid nélkül. Valaki, talán majd újra, kétszer is meggondolja, hogy alkut kössön a házzal és szenvedélyes kárhozatban e bércről letekintsen.

 

A telefont tárcsázásra talán felemeli valaki újfent a hullámzó fürdőkád habjainak partján és ismét csobogás tart a lefolyóhoz. A dugó türelmesen vár a csapra. A vezeték őrzi a szép kagyló drapp vonalait, közben poraiban egy évszázad aláhullik. A vonal nem búg, mert letették a kagylót. De a medence, ugye várakozik?

 

/Alvó zajok 4. (Tisztelgés Geoffrey Rush, Famke Janssen, Bridgette Wilson, Peter Gallagher, Chris Kattan, Ali Larter, Jeffrey Combs és Taye Diggs szereplése előtt) /

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!