Kocsma a két medvéhez

MotoszkaDaniel•  2022. május 7. 13:33  •  olvasva: 94

Még hegesztik az öveghegyek tövében az élet szőlővesszeinek borát, a kacsok mögül ivók nőnek fennsíkokon. A fehérnép utazást jár völgyek között dalolva és énekelnek a dombok tetejéhez. Fehér a bor a kezekben, még egyik lány sem szőke. A fiúknak szakállt növeszt a szesz, az egyik arcán borosta csörgedez s a szeme dús kalászokon andalog.

Tolja ki a kézzel számukra az ajtót a söntésbe a kész deszkákon való járáshoz a süldő kéz. Bocsok a kidobók meg felszolgálók, kik helyenként a csevelyt hallják és derülnek ilyenkor más botladozásán. Erre lehet rendelni is valami abrakot két érintés közé? Ki van lökve a must dugója illetve demizsonban szóda, megjöttek a szovjetek? Málnás vodkát kérnek belángolt kolbásszal.

Kornyikál a levegő és párok állnak fel táncra, jöjjön még orosz vigasság? Gyors ütemben néhol ajkakon utazó pillantások. Brummog a padló, odakint meg fejezik be a szögelést piáláshoz. A jókedvig ivó munkások mennek felkérni táncra a csajokat munka végeztével a záráshoz.

Még pár ének jöhet? Hölgy a mikrofonoknál. Férfi hangja támasztja alá. Leöblítik utána az egészet sörrel meg beszélgetéssel.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!