Katonacsizmában 6.-Változatos Vámház a Vámvidéken

MotoszkaDaniel•  2020. február 16. 13:06  •  olvasva: 245

Dzsuku gróf vált leveleket a Vámvidékkel. Alá osztják be a farkas szeműt portásnak. Nem örül neki éppen. (Pont egy olyan karakterű férfit, aki mindent akar, csak dolgozni nem. De a pénz az jöjjön!)

A gróf úgy dönt, amint van alkalmas pillanat, megszünteti a munkaviszonyát. Amit csak kell addig a lányai végzik el.

 

A Vámházhoz levél érkezik, hogy Vadócz Lilla kinevezve. Helyettesiből parancsnok. Nem baj, legalább gyorsabban tudja a borsot törni Söndörgöndör alá. Nem kell az portásnak se oda.

 

Egy kolléganőt meglőnek szolgálat közben. Krisztián vonul be az őrszobára, hogy kijárulna a helyszínre. Aha, azt ő csak úgy képzelte, hogy köszönés nélkül mehet helyszínelni. Ellop egy csókot a jelenlegi helyettes, azt Krisztián vissza. Ez munkahely! De hát nem kell mindenkinek mindent látnia. A másik nőnek ad egy baráti szájpuszit, mert sopánkodva nézet: Neki nem jár? Fűtött a helyiség, de a nő nem bízta a véletlenre s gombolt párat a dzsekijén. Krisztián már lép ki az ajtón, amikor Lilla szava éri utol: Azért ha tud jelentkezzen be onnan helyben! A rádiónál lesznek.

 

Dani telefont kap Dzsuku gróftól, miközben Timivel babáznak: lehet segítség kellene. Csellel kívánna egy kellemetlen portástól megszabadulni. Semmi probléma! Egyenlőre Söndörgöndört beosztják takarítónak a legutóbbi botrányos ellenőrzés végrehajtása végett. Nem az volt az indok, hogy három emberére rázárták az ajtót. Vizsgálat olyannal nem foglalkozik. Az indokot egyenlőre a vezetőség megtartja magának. Az igaz, hogy megjegyezték azért az ajtós incidenst.

 

Krisztiánnak szóvá teszi Ángya Dóra a témát, amin elgondolkodik Krisztián. Azt nem mondhatja meg a nőnek, mert nem illik. Neki a szeme főleg és a teste jön be.

Jó! Egy feltétellel! Mi lenne az? Jön a kérdés a lánytól. Hát az, hogy jöjjön ki vele Dóra a meglövés helyszínére. Krisztián megnézne valamit. Már borítékolhatja is a kutakodást Krisztián, mert Dóra slusszkulcsot villant meg. Az apjáét használja, meg tulajdonképpen neki is adta. Egy jó kis, felújított Suzuki Maruti. Délután 18 óra van s Söndörgöndör felébred az elélvezés hangokra. Öööööö, szar helyzet, hogy ilyen vékonyak a falak vagy az ő alvókájával van probléma?

Sötét van már. Persze, hogy sötét. Golyók! De ilyeneket sem a határőrség sem a katonaság nem használ. Négy férfi terem mellettük, bocsánat! A hátuk mögött kisvártatva. Most mi a fene legyen? Krisztiánnál van fegyver, de 1. Sok éve lőtt utoljára, 2. Nem tudja, hány tölténye van

Mire megszülné a megoldást, mit lehetne csinálni: Négy lövés dördül az utána hallható puffanásokkal együtt.

A lövések leadója Valaga Gábor közlegény s hamarosan altiszt, Vadócz Lilla parancsnokhelyettessel az oldalán. Lilla érdeklődik, hogy a helyszínről már a délután során bejelentkezett Krisztián s mi a cickány bajszát keresnek itt ilyenkor?

Krisztián morog a bajsza alatt Dórának. Gábor jelzi a beszélgetésnél, féljogosan: Nem illik társaságban sugdolózni. Tarkóra tett kezeiket leeresztve megfordulnak és tudják, hogy nem hisznek nekik vagy kinevetik őket: Privát akcióba kezdtek.

Na és ők maguk? Gábor s Lilla: Hát ők gyalogosan talpalták a betont. Elképzelni nem tudták ugyanis, az őrszoba egy szeglete. Azaz a pihenő helyiségéből miért nem érkezik válasz?

Autó? Érdeklődik Dóra.

Autó nem volt, mert azt ellopták. Én csak gondolom, hogy Söndörgöndör miután felébresztették álmából. Annyit hallottam, hogy valami kéjes hangokra ébredt s ez érzékenyen robbant bele lelki világába. /Jön a válasz Lillától/

 

Itt Dóra és Krisztián elkuncogja magát, aztán arcukra fagyasztják azt, hogy: ELNÉZÉST! (szöveggel köhögnek egyet és a jómadarakat megnézik, valami esetleg lehet – e náluk?)

 

Vadócz Lilla: - Krisztián még az éjjel írok Lacólillának. Felelőtlen voltál s veszélybe sodortad a járőrtársadat is. Kézzel, írottat! (Nyomatékosít a parancsnokhelyettes asszony) Nem ám email-t. Pedig jó munkaerő vagy, én kedvellek és nem szívesen tenném ezt meg. Hacsak.

 

Hacsak? (Csillan fel a szeme Krisztiánnak és Lilla szemét találja meg a reményért. Nem akarja, hogy kirúgják. Szeret itt lenni.)

 

Vadósz Lilla: - Hallgass ki az őrszobán található ágyon. Csinálj meg! J (Ezt már nem hanggal mondja, inkább suttogásfélével, de hangja érce hallatszik)

 

Krisztián elgondolkodik: - Rendben van. Egy kezdetleges verset esetleg a kézírásommal?

Vadócz Lilla: - Én nem vagyok irodalmár, de… JÖHET!

Krisztián: - Reggelre az asztalán lesz, parancsnokhelyettes asszony!

 

Visszaérnek a Marutival, Lilla kulcsra zárja az őrszobát és megtelítődik a barlang. Söndörgöndör a terepen van s nem hallja, ahogyan a főnökasszony az ágyban éppen elélvezésének ad hangot. Az ajtó kinyílik és jelentését adja Lilla: Krisztiánra és Dórára néz. Valaga Gábor tanúként jelen van J

-          Mindkettőtök büntetését elengedem. Dóra, Te mától jelenléti ívet vezettetsz a farkas szeművel. A szarját nem te kell, eltakarítsad. Mivel azonban az úr nem akar dolgozni, fenyítést kell bevezessek. Ha ez sem válik be, bekameráztatom az udvart meg azon helyiségeket, amerre a munkavégzése van. Ha az sem, mehet Lacólillába. Úgyis oda szól a papírja. Én ezzel az emberrel nem fogok tovább szenvedni. Ha nem akarja, hogy konfliktusba keveredjen, vezeti az ívét. Lacólilla egy putri. A farkas szeműnek úri dolga van itt.

Valaga Gábor kér szót, mint őrvezető: - Csak azt jelenteném, ilyen lövedékeket a titkosszolgálat használ, parancsokhelyettes asszony. Ne küldjük el esetleg valahová nagyobb szerveknek?

Vadócz Lilla: - Dehogynem, jó ötlet, Gábor! Reggel már fel is veszem a kapcsolatot Lacólilla kaszárnyájával. Küldöm a darabokat. Hol vannak most?

Valaga Gábor: - Az iroda fiókjába tettem, amit kulcsra tudok zárni. A kulcs maga meg mindig nálam van.

 

Vadócz Lilla: - Vámőrök! Most éjjel 1 óra van ha nem több. Nincs a kezemen óra. A telefonom mindjárt lemerül, azt én most elő nem fogom venni. Jó éjszakát! és örültem az együttműködésnek.

Ééééééééés, Krisztián! (intézi a mondatot a meginduló úrnak) A kulcs. Napokon belül beszigeteljük a szobát s akkor lényegesen kevesebb hang szűrődik ki.

 

Krisztián elfoglalja az ágyat s most látja, Dórának milyen szép nyaka van. Beszélgetésbe kezdenek, aztán nem bírja ki s rámászik Dórára a csókok lovagjain. Ángya vállai már szabadon, egyszercsak Söndörgöndör lépteit hallják. Lopott autóval megjött és álmosan dohog a férfi. Dóra nevetőgörcsöt kap. Dóra kérdezi, alvás előtt jöhetne – e apró hancúrléc féle? Hát éppenhogy ’újra töltött’ Krisztián. Jöhet!

 

De mi van a Vámvidék lányaival? Hát 8 órakor ébresztő, addig alszanak az őrszobán. Elég kényelmesen is, mivel reggelre érkezik nyolc óra harminchat körül az információ: Kilenc órára jön a váltás!

 

Csillagos Ibolya szépen megmunkált jelenléti ívet hagy az öltözőben Ángya Dórának, hogy azt lehet farkas szeműnek átadni. Jó szórakozást neki a takarításhoz!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mersinho2020. február 17. 13:25

@MotoszkaDaniel: Teljesen jó....és köszönöm, hogy elkezded miattam :)) Már várom....és eddig mindent jól megjegyeztél:D

MotoszkaDaniel2020. február 17. 12:58

@Mersinho: Én most a kedvedért belevágok a jövőben, csak kérdés: Rám bízod, hogyan csűröm - csavarom Ugraty Nóra kalandjait? Vagy van esetleg elképzelésed.

Lányok ne csókolózzanak benne, azt megjegyeztem és EZ helyett Ő. Ez is belém vésődött. Amíg tudom, viszem a szálat. Nem ígérek semmit, amíg a tetszésedet elnyeri: Írni fogom. Zárójelben megjegyezném, Mersinho olvasó: Én sem szeretem amikor a lányok csinálják, nem az a normális! :)
Azt is észrevételeztem, jobban szereted, ha a karakterre koncentrál a történet. Nem a cselekményre! :)

Ha nagyon lekötöm az agyadat, lehet a legidősebb testvér: Ugraty Krisztina is kap plusz szálakat. Mivel, Ő már eléggé ki tudott teljesedni az Esti Kiruccanások címűben :)

MotoszkaDaniel2020. február 16. 14:08

@Mersinho: Az másik műfaj, Mersinho! De nincs elfelejtve! :D

A KatonaCsizmában az már az elején nem foglalkozott semmilyen szabállyal. Ami marhaságot esetleg kitaláltam, az mentén fonódott a történet.
Ennek a... izénak pl. az adta az ötletét (hogy EZT olvashasd): Letoltak pár éve, hogy nem voltam katona! :D

Mersinho2020. február 16. 14:04

@MotoszkaDaniel: Esetleg a külön Nórás sztori??

MotoszkaDaniel2020. február 16. 14:02

@Mersinho: És most, hogy a trilógia végére értem (És összességében a semmiből induló KatonaCsizmában-nak is. 2018. Február másodikai az első): Pötyögheted be nekem esetleg, miről olvasnál (örömmel)a továbbiakban? A kezdő jelenetsort tudom egy ötlet révén nagyjából.

EZ: A Vámvidékkel kezdődőben egy hármas első darabja volt és akkor már tudtam, hogy akarok még egyet. Kettő lett belőle! :D
Mint író, tetszett a VámVidék SZÓ és az sarkallt folytatások írására.

Mersinho2020. február 16. 13:16

Na ez már tetszett......Gratulálok