Időhurok 4.

MotoszkaDaniel•  2021. július 6. 11:30  •  olvasva: 156

Visszasétáló élet a szoknyájában a romból újjáépített falak közé? Egymásra dőlő árnyékok és várakozó raklapok. Izzadó, törékeny test bújik el a nap elől. A pálmafák legyezik a raktárat.

Robbanásra kész hordók, forró a testük. A vörösben tikkadó lambda jel az üveggé olvadt homokban betonon sütkérezve szandálra cseréli befülledés előtt a szöges cipőjét.


Poharából ürítve a pezsgőt, nő tér magához a meleg libbentette hő hulláma után. Azért a doboz tetején óvatosan kortyoljon a lebomló rőt hajában. Macskaszemek a padláson mindenütt, ők is hűsölnek? Egy deka winchester sem ropog.


A létrák úgy elfáradhattak a melegben, hogy a doh egyet se lát. Hajladozást hallok, ablak nyílt? A félhomályban roló remeg be. Semmit se látok, csak a szemem sarka csillog és arra a fejem odakapom.


Hajléktalan karjától nyíló ajtó kéri a kart, hogy az apró hangárajtó táruljon. Szembogaram fordul oda, hogy valami megmozdult. Növekedő árnyék fuvallata pisszen a fülnek, hogy a kora délutánba lép a sarkunk. A hűs tartja magát, tarkítja arcát az égés után. Csukódó kattanás, újra hűlhet a terem. A lengőkar nem kapcsolt semmit, mert a légkondi üzemen kívül s nem tud mászni a hűsítő keverése sehova. Minden utazó porszem bízik benne, nem patkányok mászkálnak rajta. Mondjuk azok szerintem nem merészkednek ide, mivel a pezsgősüveggel meg lehet kocogtatni a fejüket. Megrogyott munkás andalog az ásójával s mászik fel a sétapálcájával az emeleteket célozva meg. Csak nem, oda fel!?


Kesztyűje van? A kezéből lakmározhatnak az egerek. Bödön a hátán és szórásba kezd. Elnézte a nagy sötétben, egy félemelet van. Legalább nem szédül le a tetőről, ha a padlásról oda ki téved a tűző nap várakozó tűjére. Kopogó lépcsők s Ő csak gyalogol, szüntelenül és szorgalmasan. Oda gyülekezik a legkevesebb fény, biztató fajta bizalomkeltő félhomály hüvelykujja. Rágcsálók, rettegjetek! Akkor mégiscsak lesz levegőnk?


(Broken Fang Operation, hálózatban játszható számítógépes játék néhány képe alapján.)



Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mersinho2021. július 8. 10:11

@MotoszkaDaniel: :)

MotoszkaDaniel2021. július 8. 01:32

@Mersinho: @Mikijozsa: Köszönöm szépen, régen kaptam utoljára kettő elismerést is művemre. Nem volt egyszerű, mert nem tudtam milyenné tegyem. Aztán, igyekeztem összerakni a művet.
Amint tudok, elnézed hozzád Mersinho. Régen jártam az oldaladnál. Szerintem megvan vagy egy éve.

Mersinho2021. július 7. 15:04

Pffuu ezek aztán a koltoi képek... csak ugy nyuzsognek

Mikijozsa2021. július 6. 12:06

nagyon jó