Érdes kotyvalék, fekete város

MotoszkaDaniel•  2023. november 1. 17:31  •  olvasva: 22

Megjelennek a tolvajok és azt állítják a neopunk boszorkányoknak, hogy hozzájutottak egy szerhez. Egy bizonyos (keverékhez egy) váladék ellen védelmet nyújt. Ez nekik sem kell, de eszükbe jutnak a robot rendfenntartó erők s a boszorkánynő elküldi három emberét. Juttassák ezt el nekik.


Van egy néminemű vagy éppen mértékű gond, valamelyik unatkozó szemétláda kiengedi a halált még ha csak véletlenül is a folyópartokra kora reggel s azok bizony a délelőtt folyamán már ott lesznek. Még szerencse, hogy: idő, míg ezek a férgek a maguk 1 / 2 km per órájával odavánszorognak. Az állatvilág egy része a fákon él. Ezek oda nem tudnak felmászni, tehát Tarzan életmódúak előnyben.

Elkerülik a nyaralókat. Nem, ez a környék egyáltalán nem jön be nekik. Mármint egy részüknek (amik ide tévednek, azokat persze le kell vadászni). A többi a sötétbe 'vájt' alagutakat választja. Hát, az nem biztos, hogy jó ötlet. Mert a goblinok aztán tudnak harapni. És van olyan része e lényeknek (a testüknek), amikhez hozzáférhetnek. Ajjaj, megjelentek a VADÁSZOK. Na, legalább kevesebb dolga lesz a goblinoknak. De mit is keresnek itt a Vadászok? Na, nem mintha baj lenne. Egyébként egy részük azért van itt, mert még nem mentek mind haza.


A mesterséges intelligencia vezérelte boszorkányok uralják a légteret, amikor díszes valaki érkezik elébük. Azt kérdezi tőlük, hogy kicsodák és mit keresnek itt? Amikor elmondanak mindent, további neopunk boszorkányok jönnek s nézik e phoenix boszorkánynőt. (Támadást érez, ezért dezintegrálja őket az idő örökké létező börtönébe. Mégsem akarja megölni őket, mert a meghibásodás önmagában nem az ördögtől való jelenség. Csak a testüket ölte meg. A tudatuk továbbra is létezik valahol, amíg el nem jön ide egy jobb világ) 


A goblinokat megtizedelik mind a vadászok mind az alien - ek. Az ALIEN s vadászok küzdelméből a vadászok kerülnek ki győztesen. Sok ember meghal a metró / földalatti alagutakban. A legnagyobb tudású harcosok túlélik és el tudnak menekülni. Alig egy nem is tudom hány maréknyi ember tartja még magát. Rengetegen siratják a halottjaikat, merthát az ALIEN - től még a goblinok sem tudják megvédeni őket. A robotnők és férfiak pedig a nyálkás támadás végett csak rejtekből tudnak tüzelni, de az érzékelőik még így is működnek (hasznosak az emberek számára).

Suhanás a levegőből és árnyékok veszik el azt a kevés fényt is, ami eddig volt. Igaz, cserébe három ember száll alá üvegcsékkel. (Ezzel a kotyvalékkal s) Már mehetnek is ki innen, mielőtt egy penge beléjük áll(na). Mert a vadászok nem hiszem, hogy: ismerik azt a fogalmat, hogy boszorkány. Na, most már tudnak biztonsággal támadni a robotharcosok. Mindegyik mögé kell egy ember, aki folyamatosan gyógyítja őket nyálkatámadás esetén (mert az az egyetlen gyenge pontjuk. Egyetlen ellenfelük. Igen, így van. A vadászokkal elbírnak, de nem ők az elsődleges ellenfelek).


A meghibásodott boszorkányok önszándékukon kívül életre keltik az élőholtak királynőjét. Aki feltámasztja álmából a maradék örök életre képeseket zombiként. Na, ezekkel kellene még elbánni. Az átok alatt lévő phoenix boszorkánynő körbenéz mind a négy terepen s ezt 'találja'. Ezeket nem lehet csak úgy megállítani. Még a sima élőholtakat is felkelthetik halottaikból. Mit lehetne csinálni? Az Ő képességei sem végtelenek és legfeljebb egy óra van, míg ki sem lehet már lépni majd ezektől a levegőre. Összegyűjti az épen maradt neopunk boszorkányokat s időn kívülre helyezik magukat.


Az élőhalottak királynője jön és Ő Dr. Németh Barbaráékat veszi célba a sátán botjával. Menjenek onnan. Ha akarná, megölhetné őket. De Őt az nem érdekli, neki a hely kell. A goblinjaival jól bántak (Róla beszélt a beszélő goblin, hogy van rosszabb a pokolnál) ezért sértetlenül és mindenfajta veszteség nélkül léphetnek be 'az idős asszony' falujába. Kérdezi, hogy mindenki itt van - e? Azt mondja Barbara (kommandós parancsnok asszony), most már igen (Felnéz és így van, a hátralévő robot harcosok is megérkeznek a szárnyalásukban. Most már azonban igyekezzenek itt a jó meg rosszfiúk, mert törlésre készül az elit (le szeretnék dobni a hidrogénbombát). Az a zombikra nem hat, hogyha bemenekülnek a metróalagutak zárt részeibe.

A zombikirálynő dobbant a sátán botjával, mire eltűnik szemük elől ez a földrész. A robotharcosok mondják, hogy jó. Ide szerették volna intézni az érkezést. Nem ide érkeztek volna és ezért nem lehet megbízni a sátánban. De attól még az is cselekedhet jót. Mondják e robotok, hogy pár hónap múlva meg lehet nézni esetleg a másik világ állapotát. Az érzékelőik viszont nem terjednek dimenziókon /síkokon/ túlra.

Sétába kezdenek ötletelni és a környéket látva azt következtetik a robotok, valami hiba mégiscsak csúszott a tervbe. Ők a nők faluját jelölték a teleportálás során úticélként. Ez azonban a boszorkányok faluja. Nem az, hogy: annyira rossz hely, csak nem erre gondoltak.


Dr. Németh Barbarának a lelke sír, a szíve (meg) fáj. Biztonságban vannak, de nincsenek otthon. Na, a fényes puszta meg szép fák és gazdátlan házak után /eme erdőség partmenti részlege után (egy domb mellett) / végre életet látnak. 

Igen, de ez most kinek lesz jó? Valószínű, hogy most nem ezt a kérdést kell feltenni.

Igen, ivók ezek. Takaros, akár emeletes házak söntésekkel. Csaplár is van. Na, akkor van remény. Hazajutunk. Csak nem biztos, hogy most rögtön! (Szólal meg Dr. Németh Barbara egyik harcosa). Ezt azért mondja, mert az egyik boszorkányon látja a jelzést. A phoenix jelét. Itt tolvajok a pincérek? Nem! De tolvajok is találhatóak itt.

Nem egyszerű beszélni a tolvajokkal. Mégis könnyebb, mint a boszorkányokkal. Dr. Németh Barbara kommandós főnök a csapossal értekezik el. A robotok a tolvajokkal, a kommandós harcosok pedig a boszorkányokkal. Igen, a semmiben rekedtek. De a bizonytalan jó is jobb a rossznál.


(Holt alagút: A sátán botja. <a második évad vége>)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!