Akit nem a kecske tapos el

MotoszkaDaniel•  2022. november 26. 19:27  •  olvasva: 52

Derű nincs a halál könyökén. A humusz is fuldoklik. Kavicsokat himbálja a szél repedezett gereblyén. E birtokot az ördög ápolja, eltévedt vándor szeméből a könnyet vérre éhes csirkefogó szívja.

Vas tüze sem oltja ki a harc lángját, alagsorban nincsen botorkálás és a pincét is elfelejteni! Hogy miért? Azért, mert visszafelé behajtani tilost mutat a semmi! Dzsinn kaparja a falat, de üvegcsén és nem a szuterénban s érdemes is földhöz vágni e szellemnőt szabadulásért.

Az idecsalt ápolónővel rohanás kifelé, az itteni lordot nem érdekli a saját felesége? Felravatalozza az emeleten bekábítva, de ott már mindent nyalnak a lángok. A dzsinn asszonyt elküldeni két fogoly nőért, kik a földszinten vérben száradva ágyhoz vannak bilincselve. Egy szőke démon tőrt hajítana a torkukba, még élezi.

A démon csajt a dzsinn zárja be legalul az oltár termébe. Két női gólem akassza le magát ruhásszekrényben a fogasról és indul meg sáros lábaiban legalulra, a szökevények után kutatnak. Várja őket a személyüket felemésztő tábortűz s ezek omló gerendák. Ugrás kifelé a földszintre meg rohanás a francia kulcsért, ám a közeledő vihar keltette gázfelhő berobbantja a rácsozott ablakok némelyikén e fémkeretet. A szörnycsajok füstölő testtel loholnak a konyhába, onnan célba kell vegyék a tűz által még el nem ért padlást. A sáros bikiniket lecserélni, utána e kulcs révén a tetőkre kibirkózva magukat testükön pucolás innen!

Nyúlcipőzés ezek valamelyikén kifelé. Az éjfél hívó szava ontja a tüzekbe a lelket, sietni a megviselt lábak szedésével. Az ajtó kilincsébe odalent feszültség van vezetve, szóval rambózás kitörni a tetőre. Ugye, kibírják a menekülő testeket ezek a cserepek?

A dzsinn azonban nem érdek nélküli szellem. Belerúg onnan lentről a ház fenekébe, ami felér egy földrengéssel. Ekkorra érnek ki a tetőre a lábak, remegő guggolásban átugrálgatni eme épületszárny elejére és elrugaszkodás a fázásban fekvő talajra. A gróf kiszabadított nővére segít berúgni a kocsit, jó az a kurbli. Szökkenés be az autóba, mielőtt az eső rázendítene. Mutatja a grófnő, az álnok öccsétől lopott benzint. Bevágni a csomagtartóba s indulás, a legközelebbi város vagy harminc mérföld a megkezdődött éjszakában.


/Az elátkozott ház (house of hell) 1982/

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!