A vadász gyűjteménye 3.

MotoszkaDaniel•  2021. október 19. 10:29  •  olvasva: 164

Felborzolt ég felhőtakarója veszi fel útját a hegyek feje fölé. A pára lavinája a völgyben elment? Jöhet a pirkadat. Az árnyék mehet aludni, a ház oldalát kitámasztotta. A botján várakozik, hogy a nap arrébb lépjen. A többiek gyülekeznek pocsolyából kifelé, a sötétben úszó kék házhoz.


Vasparipa a hóba zárt bérc oldalán, nem csúszik le a sínről? Igyekezettel kazánok ébresztik a jég meredek szikláját. A vonat gőze ásítva felkel még a síelők is nyomokat sétálnak az útra, de már nem fog felengedni. Mi vontatja a motoros szánt?


A szegélyeket övező hegyek mögött tűzhányó főzi a kávét. Éjjeli ragadozó kel át begőzölt folyó párájában, akad itt valahol madár? Szemfüles nő csempész fel magához egy vadászt, nehogy ráakadjanak a nyitott s elhagyatott földi útvesztőknél. Hajók érkeznek a vízre begyújtott tüzelővel, hogy a ködöt oszlassák és legyen látóhatár.


Kilyukadt a hegy vagy csak ébred? Lépcsők másznak s megrakott fehér lóval közlekedik fel lakokhoz. Fa a derekán, minél előbb éledjen a tűz! Ki ilyen mérges? Vörös bogárban izzó szemek, de közelebb nincs vulkán! Nemcsak a láng hozza a meleget a paci oldalán.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!