A Szőke Torpedó : Vörös Sziklák Gerincén

MotoszkaDaniel•  2018. október 27. 18:38

Ugraty Tímea Orsolya versenyen való megmérettetésre kap meghívást. A RedRock Ridge tornára várják. Otthon megtárgyalják, Orsi egy kölcsön autót választ hozzá. Az alezredes úr is meg kívánja tekinteni, hogyan szerepel a lány. Egészen jó darabbal indulhat.

Eltelik egy hét, ahogyan a levélben is áll. Tíz jármű áll rajthoz. Maga Tímea a 6. helyről indulhat. Ilyen terepen még nem vezetett. Lemegy az első kör, elkápráztatja magát, miylen szépen süt a nap. Egy utasa is van. A férfi, aki legyeskedik körülötte. Három kör van még hátra. A másodikra kettő helyet javít helyzetén. Jó, gyors járgány ez, de hogy hányadik helyre fut be? Nem is ez izgatja. Megtisztelő a meghívás és most szórakoztatás keretében mutathatja meg magát, tulajdonképpen kényelmes keretek között mit tud letenni itt az útra. Veszélyes kanyaronként minden szegletben van egy mentőegység.

Jön a harmadik kör, átlépi Orsi a vonalat. A második helyet szerezte meg. Csendőrkanyarral megfordul, ez is szép eredmény! Hamarosan eredményhirdetés. Áll fel a dobogóra, nagyon jól fest nyakában az ezüst érem. Integet a közönségnek, szülei is ott ülnek a lelátóban valahol.

 

Tímea jópár nappa később levelet kap. Megjelenését igényli a rendőrhatóság elismerés átvételéért. El is érkezik az ominózus időpont. Szülei érkeznek a helyszínre elsőnek. Ő maga teázik a múltkori udvarlójelölttel egy presszóban, ami pontosan egy háznyira van a helyszíntől. 3 fertályóra enyelgés zajlik köztük, utána telefont kap a kisasszony. Indul a ceremónia, legyenszíves oda fáradni.

Már mennek is léptei az épülethez. Az udvarlójelölt szerűség megvárja őt épületen belül. Ő is látni szeretné, miben részesül a kis ifjú hölgy.

Mintha összebeszéltek volna vagy ő nem tud valamiről? A rendőr lányok és fiúk el kívánnak játszani valamit. Timi belemegy. Egy nagyon szép szoknyát visel matrózblúzzal, ezen öltözékkel érkezik a díjátadójára a presszóból. Amiről Ő még természetesen esetleg sejtéssel rendelkezik.

Megérkeznek a szülők is a rendőr Örsre, Az alezredes úr érdeklődik, itt van - e a meghívott? Igen, itt van. Feleli az édesanya.

Ja? jó. Akkor szólítanám: Ugraty Tímea, Orsolya!

Két oldalú sorfallá állnak össze a rendőrök. Kardjukat kivonják félboltívet vagy ajtót (ha úgy tetszik formálva ezzel és hátulról a mesés szépségű s öltözékű ezüstérmes leányzó kíváncsiságtól hajtva, mosollyal az arcán megjelenik a sor végén.

B.T.r.a.: -Á, Tímea kisasszony! Látom már. Fáradjon ide, kérem. Lépjen ki a sorból.

Amint a lány az alezredes úrhoz ér, a kardokat visszateszik elegánsan a hüvelybe és a beszéd jön, melyhez az Illés együttes bevonuló zenéje társul.

 

U.T.O.:- Itt vagyok, uram. Milyen megtiszteltetésben részesülök? :) Nemrég volt egy.

B.T.r.a.:- Örömmel értesültem, Tímea a napokban: ahogyan sikerrel cselezte hozzánk a tolvajt és ezáltal visszakapta örsünk az eltulajdonított járőr autónkat. Fogadja szeretettel ezen elismerő emléklapot és...(mutat a technikusnak) Lang Ádám említette, milyen csavaros észjárással, praktikával rallyzott ott a hegyek között. A legutóbbi második helyezésért pedig ezt: Tőlünk, tőlem fogadja el. Beindul a görögtűz a sorfal mindkét oldalán

Egy arany érmet tesz az alezredes úr a nyakába rajta egy autóval. Abban egy lány ül és a Szőke Torpedó szöveg van még bele gravírozva.

 

B.T.r.a.:- Örülök, hogy Önnek személyesen adhatom át... :)

Puszi és kézrázás. Tímea a rendőrök felé néz, akik tisztelegnek neki. Lehet, le szeretnének vele kezelni a rendőrök? Odamegy hozzájuk.

 

B.T.r.a.:(A szülők felé fordul) – Hadd gratuláljak én is a gyerekükhöz.

 

Thury László és Beffolcs Adrienn toppan be a ’tömegbe’. Ugye nem gondolta a kis szépséges szőkeség, hogy kihagyják ezt a bulit. Az elejétől ott voltak már, most ők is odamennek gratulálni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!