A melltartó simulásának hatalma

MotoszkaDaniel•  2022. augusztus 24. 02:22  •  olvasva: 94

/Márton Katalin sofőr merényletből érkezik. A rendőrséget lerázza, a katonai rendőrséget kell még megoldja. Miután négy nőnek annyi (azaz kettő járművet semlegesít), a többiek lemaradnak. Száll ki az autóból az estében és a tócsába villám csap, abba pedig Ő még bele volt lépve. Rövid időre elájul. Magához térve a megmaradt katonai alakulatok járművei beérik Őt. A hadbíróságon halálra ítélik vagy a kormánynak dolgozik. Roy érkezik a helyszínre és távozásra kéri az egyenruhásokat, Ő majd kezelésbe veszi a lányt./

 

Sanyi érkezik meg Harry-hez és Roy-hoz.

- Sanyi, nem a Szovjetunióban van? Oda küldtem.

- Uram, ott minden rendben. Sima volt az út. Oda meg vissza is.

- Akkor semmi gond nincsen, ez minden?

- Nem, van itt más valami. És ez nem várhat.

- Ne kíméljen, vágjunk bele.

- Meg fogják gyilkolni Vadócz Lilla alezredest.

- Sületlenségekkel nem foglalkozunk. Olyant jelentsen, ami érdekel. Melyik pletykalapban olvasta ezt?

- Tőlem tudja ezt a sületlenséget. Én vagyok a pletykalap.

- Ismerős ez a hang, de jó ideje nem láttam.

- Eljutott a fülembe, hogy merényletet terveznek az alezredes asszony ellen.

- Ki beszél? Nem látunk arcot, csak hangot hallunk.

Sanyi:- Vedd fel az alakodat.

(Tűz vesz körbe egy testet, hogy áramolásba kezdjen és egy nőt látnak maguk előtt az urak. A Tűz és a villám ereje, ami körbe veszi)

- Maga az, Kata? Hát mért nem ezzel kezdte, Sanyi? Ismerem Őt. Még... elég régről. Az én munkám eredménye. Én adtam gyümölcsöt a fának. Azt a katonatisztasszonyt el kellett hallgattatni, és Ő elintézte. Sokadik figyelmeztetés sem volt eredményes, nyilvánosságra akarta hozni a zombi programot. A patkányemberekre igényt tartott a hadsereg. Folytassa, Kata. Rá szeretne gyújtani? Parancsoljon (az asztalra helyez egy hamutálat).

- (kifújja az első füstöt és mesélésbe kezd) Így már jobb. Álmos honvéd meg kívánja gyilkolni a már előbb említett ezredes asszonyt, mert berágott a kaszárnyában történtekre és még aznap este hallottam valamit. Elcsíptem a párbeszédet a barátnőjével. Azt mondta, másnapra új vezetőre lesz szükség.

Harry: - Ez probléma. Mennyi idő van a 'becsapódás'ig?

Sanyi: - Tizennyolc óra. A héten várják Lillát a kaszárnyához. Dzsuku gróf kerül az élére. Erről csak Ödön és Dániel tud. Álmos azonban Boglárkát is célba kívánja venni, valamint...

Harry: - Valamint?

Sanyi : - Saját szakállára meg kísérli tudni, hol tudja elérni az alezredes asszony. Eljutott a fülébe a hír.

Roy: - Holnap estére Álmos halott. Iktassa ki, Kata. Sanyi, maga visszatér a Szovjetunióba befejezni amire küldtem.

(Kata vágyakozva Sanyira néz)

Kata: - Nem jöhetne esetleg előtte velem? Erősítésnek.

Roy: - Ha a hormonok indulnak, nem lehet megállítani őket. Igaz, Kata? Nem szégyen a vágy. A szabályzatot sem én hoztam, hogy nők nem lehetnek tagok. Ezért is lett kiiktatva Howard, Henry-vel.

(Harry odamegy Katához és kezet csókol neki, akit ezzel elbűvöl)

Harry (Roy-ra nézve ezután): - Megbízik benne?

Roy: - Mintha a lányom lenne.

Harry: - Kata, a nőt is iktassák. Ez nem parancs. Csak, ha sikerül.

Roy: - Na. A ritka alkalmak egyike, hogy egyetért velem?

Kata: - Uram, visszamehetnék láthatatlanba? Nem kell, hogy lássanak. Még itt sem.

Roy: - Tegye is. Magában előbb megbízom az árnyékomnál (Kata tíz másodpercen belül láthatatlan. Sőt, inkább öt). Mind a kettőt tüntessék el, a részemről parancs.

(Kata most fog a szál végére érni, s kopognak)

Roy Sanyi felé: - Követték magukat?

Sanyi: - Engem láttak, Őt nem.

Roy: - Tessék!

(A futár az és postát hoz lentről, Kata addig átmegy a másik helységbe a cigarettát szívni. A portás ezen nem lepődik meg, hiszen a dohányfüst 'indokolt. Elvégre Roy eleve dohányzik.)

Roy: - Visszajöhet, kedvesem. Na, látják ezt? Itt a pletyka, amit Kata mondott. Meg amit maga, Sanyi. Már előtte felvázolt.

Kata: - Uram, hajoljanak félre. Nyitott ablak és lövész a tetőn. A tűz nem ér el addig, de villámmal megüthetem. Engem nem látnak, de szerintem engem keresnek. Az is lehet, hogy Álmos az. Egyszer lőhetek anélkül, hogy feltűnő lenne. Pontos kell legyek. Repülni meg nem tudok.

Roy: - Az nem lehet, ilyen gyorsan nem tudhatja meg. Mi állunk ennek a kócerájnak a fején. Tegye.

Harry: - Tegye..! 

(Lebuknak az asztal alá)

A villámlás után egy férfi zuhan ki a szemközti épület ablakából. 

Roy: - Harry, fent marad? Én Sanyival megnézem, kiféle ez ott lent.

Harry: - Hozzanak jó híreket. Bezárkózunk, rám bízhatja a kislányt.

(Harry mégiscsak arra kéri Katát, zárkózzon be. Ha öt kopogást hall, nyisson ajtót. Valami nem tetszik neki. Árnyék mozgását látja az épületből. Átérve oda, egy személyt kell lelőnie. Amikor az nem kívánja azonosítani magát és inkább elmenekülne)

Roy megnézi a merénylő sofőrjének iratait. Ez Henry fia lehet. Ki más? Kinek az apja ellenezte a legjobban, hogy akár egy nő is tag legyen? Nem fogadták el azt, hogy Sarah-t

Roy életben hagyta. És hogy a saját szolgálatába állította. Egy autó van még, ami indulna, azt Kata semlegesíti (kinyírja az akkumulátorát. Még van energiája, de nem használhatja ezt mindig). A benne ülő ember szabadkozik, hogy Ő csak hírszállító és jelentenie kell, ami történt. Nem megy sehová. Itt marad. Felmennek az emeletre vissza, ahol a semmi nyitja az ajtót öt kopogás után és a foglyon úrrá lesz a kétely. Ki nyitotta ki az ajtót?

Roy rágyújt: - Kérdeztem valamit, már az autóban. Kinek dolgozik?

És válaszolnia kell a közvetítőnek annak ellenére, hogy a semmiből felemelkedik egy szál. Amit szintén meggyújtanak. Beszél meg (van, hogy) kérdez is, de ezt a női hangot Ő nem ismerheti. Amikor a férfi arcába fújja a semmi a füstöt, attól lesz még 'fenyegetőbb' a számára a légkör.

 

Vámvidéken Lacólilla kaszárnyájában óra van és Csillagos Ibolya tanít nagy dekoltázzsal (Vadócz Lilla alezredes az irodában, a másikban Dzsuku gróf parancsnok). Összébb vonja a terepszínű mellényét oktatáshoz. Sóhaj jön a hátsó sorokból és Ibolya szól. - Álmos honvéd, kér egy pofont? Krisztiánt a női tisztekkel kiküldeti megfingatni a pofátlan közlegényt.

A másik részlegen a kommandósoknál Kovách Boglárka Dzsuku gróf házasságon kívül született lányával. Aladár hadnagy jön ezúttal Pintchee Aladár alezredes kiküldetésében, hogy nézze meg a gyakorlatot. A sort Szilvia alhadnagy zárja. Aladár tiszteleg neki és üdvözli. Az arcra pusziból csók lesz (ekkor Szilvia legombolja mellig, majdhogynem köldökig a tiszti egyenruháját), mert az alhadnagy amellett dönt (Boglárka ezalatt megindítja a második bemutatót).

Krisztián megbánást tanúsít. Azt mondja, hogy sajnálja. Azonban át fog kerülni a gyengébbik csoportba erőszakos viselkedés miatt. - De Lilla...! - Szólítson alezredesnek!

Kopogás és Kálmán az. A titkárnő betelefonál Lillának. Pár perc türelmét kéri. Ezalatt Lilla elszív egy szálat. Kint csörög a telefon, hogy Kálmán bejöhet. Azt adja elő, hogy csúnya dolgokat hallott a szünetekben. Álmos honvédről van szó.  - Mégiscsak rá kell gyújtani. Hallgatom.  - Alezredes, asszony. 

(- Lilla alezredes elég. Nincs kedve átülni ide a kanapéra?

- Szóval, merényletről beszélt és két személyről. A barátnője segít neki. Ma este akarják megcsinálni.

- Mikor?

- Amikor zár a laktanya. Megvárják, amíg Lilla alezredes kijön és akkor csapnának le magára.

- Este nekünk ruhapróba van, mert új fehérnemű érkeznek. A ventillátoros hűtésűekkel. A meleg ellen védő melltartókkal. Jó. Köszönöm, Kálmán honvéd. Nem szólok senkinek, mert erről Dzsuku gróf parancsnok sem hallott. Beszélgettünk a nap folyamán, többször is. Én parancsnokhelyettes vagyok itt Lacólillán (A Vámvidéken).

Nem engedi még ki Kálmánt, mert úgyis nagyszünet van. Csak bezárja az ajtót. Megcsókolja kezdésnek, az elmélyül kettejük között. Kálmán bontja a ruháját, aztán... megdugja.

 

Este ventillátoros melltartópróba van. Az egyik tisztet bekéri magához az egyik tisztasszony, hogy nézze meg az arcát. Tükörben szedte ki a szemöldökét és hogy jó lett - e? Autó várakozik odakint. Álmos honvéd ül benne a barátnőjével és Sanyi - Kata nézelődnek. 

- Ne használj semmit, Kata (Katának a ruhája látszódik, semmi egyéb test onnantól, hogy megfigyelésben vannak. Azaz érkezéstől). Kézzel intézem el Én. Tartalékold az erődet. Indulj meg, feltűnésmentesen menj oda. Ők lesznek azok. Jó, átlagos arcú nő. De nem kiemelkedő. A teste elég jó, de nem kiváló. A srác maga erős arcvonású (előveszi és kibiztosítja a pisztolyát).

- Ő lehet a Vadócz Lilla parancsnokhelyettes asszony. Most lép ki az épület kapuján. Biztos, hogy ők azok. Ezek megindulnak egyenesen felé, de miért mennek Kovách Boglárka felé is?

- Válj láthatatlanná, megzavarjuk őket.

Meglátják az autót és Sanyi száll ki.

- Elnézést, uram. Titkosszolgálat. Igazolná magát? Ön is, hölgyem. 

- Köszönöm. Mit keres egy honvéd és a barátnője a laktanya zárása után órákkal?

- Tudja a barátnőm most jött hozzám látogatóba és esti sétát tartunk.

- (megmotozza) Ez itt? Most gyakorolnak? Az utcán?

- Ja, azt én hoztam Álmosnak. Nehezen megy neki a célzás.

(Azt találják ki, hogy Álmos lelövi Lilla parancsnokhelyettest. A barátnője pedig valahogyan elbánik Sanyival. Tartalékpisztoly van, de az asszonya legfeljebb játékpisztolyt vett eddig a kezébe.) 

- Magának önvezető autója van, hogy nem is igazán van szüksége sofőrre?... :)

- Valami olyasmi, Álmos.

- Álmos, mi folyik itt? Mozgást látok autón belül, pedig nincs ott senki.

Körbejárják és mintha kísértetet látnának. Most már megmozdulnak, Sanyi pedig elengedi őket. Boglárka beszélgetni kíván Lillával, ez jó így. Elaraszolnak Álmosék előtt és mennek a lövések. Egy pisztoly a levegőben tüzel. Lilla annyit mond nekik, eről beszélt már neki az egyik honvéd ma délelőtt. Kálmán honvéd. Boglárka azt nézi, hogy kicsoda van az autóban? Mert nemrég egy kéz onnan kilőtt. Azt mondja Sanyi, később. Később mindent megmond. Elmagyaráz. Most menjenek haza nyugodtan. A rendőrség megérkezése előtt Sanyi és Kata felszívódnak.

 

- Milyen napja volt? Konkrétumokat szeretnék hallani. Jól tartották magát?

- Én nem tudok semmit.

Harry vigyázott eddig a fogolyra. Kata, Sanyi is megérkezik.

Roy pisztolyt szegez a fejének és mellé ló.

- A következő valamelyik testrészébe fog menni. Még mindig nincs kedve beszélni?

- Jó! jó! mindent elmondok. Amit tudok. Mert mindent nekem se mondtak el. Vissza kell térnem. Ha nem az lesz, Ha nem megyek vissza. Igaz, azt mondták... Az nem történhet meg.

- Ki küldte? miért? Ki a megbízó?

- A pentagontól jött a megbízás. Sarah nevű hölgy a célpont és bérgyilkost keresnek rá (valakit, akinek régóta nyoma veszett és állítólag katonai kísérlet alatt állt. De eltűnt, nyomát vesztették. Azt mondják, a tökéletes gyilkológép). 

- Azt mondták, egy Roy nevű férfi a felbujtó. 

- Forduljon el, amíg azt nem mondom. Amíg azt nem mondom, hogy visszanézhet. Vagy nézzen le maga elé.

- Igen, uram. 

(itt Roy és Kata összenéznek, e pár másodpercre Kata láthatóvá teszi az arcát)

- Felnézhet.

- Máris, uram.

- Ez minden? Semmi mást nem tudnak az eltűnt személyről?

- Belécsapott a villám. Magához tért, a katonaság el akarta vinni kivégezni. Ezt valaki megakadályozta. Ennyit tud a pentagon és a megbízóim is.

- Hányan vannak? 

- Vagy egy tucat.

- Folytassa, mit tudnak erről a Roy-ról?

(Sanyi odamegy Roy-hoz és Harry-hez. Bólogatással válaszolnak. Sanyi leül Kata mellé, megkeresi az ajkát csókért. Na, ez nagyon érdekes. A mellét is simogatja, mert Kata engedi. A fogoly csak következtet, hogy mit lát).

Kata a mellkasát láthatóvá teszi és tesz fel pár kérdést, miközben gyújt egyet. - Nem gondolják azt ott, hogy veszélyes lehet a bérgyilkos kutatása? Mi van akkor, ha sosem találják meg? 

- Abban ne gondolkodnak. Remélik, hogy rá lelnek. És...

- Mondja csak, figyelünk.

- Az zavarja őket, de nagyon. Hogy nem tudják a nemét. Meg hogy állat - e egyáltalán? Merthogy mindenfélét összebeszéltek az évek alatt. Nem zárták ki, hogy egy állatot kell keresniük.

Kata elszívja a cigarettáját, aztán Harry és Roy úgy döntenek, hogy megleckéztetik a foglyot. Sanyit is beavatják.

- Vegyétek le róla a bilincset. (mondja Roy)

- Kezdheti (szól Harry Katához)

Sanyi vár és néz. 

Kata (láthatatlanságba burkolózik) nekiiramodik és megveri. 

Roy: - Ez figyelmeztetés volt, nehogy átverjen minket.

- De ki vert meg? Nem láttam semmit.

Harry: - Most autóba ül, vissza. És elhozza nekünk a megbízóit.

- Jó, és hogyan keressem magukat?

- Ezt a számot hívja fel, ha együtt kíván működni velünk (A védelmi minisztérium egyik mellékének a száma van rajta).

- És ha nem így teszek?

Harry: - Azt maga nem akarja megtapasztalni.

Roy: - Akar még egy verést? Most itt rögtön. Éppen eléggé vérzik, barátom.

- Nem dehogy. Isten ments. Értem én, még nem bíznak bennem.

Roy: - Hát nem. Ahhoz több kell. 

- És mitévő legyek akkor, ha a megbízóim ebbe nem mennek bele?

Roy: - Lehet, hogy Ők is kapnak egy verést. A számot csak maga használhatja. Most pedig induljon. Kikísérjük az épület bejáratáig.

Roy gyújt a lépcsőn egyet meg Kata is. Ezúttal tiszta a környék.

- Azért telefonálhatok egyet?

Roy: Hogyne!

Harry: - Az egy elég jó ötlet a maga helyzetében. 

Kata: - Semmi személyeset ne mondjon. Törekedjen a lényegre.

(Telefonfülkéhez megy. Azzal a válasszal jön, hogy a megbízókat felveszi és ideutaznak. Eztán pedig tényleg autóba száll és elindul.)

 

Visszamennek az épületbe, ahol nyugodtak lehetnek.

Roy: - Legyenek készenlétben.

Harry: - Nem tetszik ez nekem.

Roy: - Sanyi, várna egy kicsit azzal a Szovjetunióval?

Sanyi: - Hát hogyne, uram. Már megvan, ami kellett lényegében.

Kata leveszi magáról a láthatatlanságot, mert az veszi el a legtöbb energiát.

Kata: - Nekem az nem teszik, miért keresnek egy olyan valakit. Akiről nem tudnak semmit? Egyedül maga, csak maga tudott erről a kísérletről. Uram. Mivel maga végezte, Roy.

Kata elfekszik az ágyon, hogy gondolkodjon és magához kéreti csókra Sanyit.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!