A FELPERZSELT FÖLDÖN

MotoszkaDaniel•  2021. július 14. 20:29  •  olvasva: 148

Izzadt szőrszálat hűsíti pálma ágával a bajusz. A nyugdíjas láb nem látott még sivatagot? Fáradt batyu nógatja a botot haladásra, a csörgő csatok énekelnek? Nem, de éppen szövegelnek. Kovács Vilmos hangszóróból löki a sódert, aztán pihenésképpen kímélni kell az elemet.

A verejtékes fűcsomók áztatta harmatért másszák meg a sziklát. Ez a pár csepp sok ezer értékes percet ér. Ki tudja, mikor szédül erre felé újabb csapadék lovagja a villámló jogarján?

A szerelem nem fog kézen fogni, de a hő nyomta szirtek a megviselt testet tudják hűteni. Megrogy a térd és elfogy az ivóvíz? A vánszorgó teknős barna páncélja remeg a délibábban s iszik egy megduzzadt tócsából?


Emelődjön a kéz, le kell inteni. Nyílik a hátizsák? Kulacsot előkészíteni. Ki lehet jutni ma vagy még itt gázolnak a lábujjak Észak - Amerikában? A vas paripájának fáj a válla, az utakat bedörzsöli a homok.


(North of USA, Edge of California and Nevada. Extreme Heat in the desert.) /A halál völgye, Észak - Amerikában. Kalifornia és Nevada határán. Extrém hőség az amerikai északnyugaton./

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!