A dombok szélén 3.

MotoszkaDaniel•  2021. szeptember 13. 15:59  •  olvasva: 124

Perzseli a nap a hajnalt, mert a reggelt nem tudja. Az öröme nem evickél örökké a sziklák oldalán, de miért veszít csatát a pajzsa? A meghalt foszlányokra bárányok vetülnek az ügető nyúl árnyékában mászva.

Fiúk és lányok élednek a tárna alján. Halvány omlások közeledő moraja fentről. Egér, patkány és vadmacska menti a bőrét. A nők ajkai a férfiak ajkait mossák, aztán nyomás a csillékbe!


A nehézkes léptek nyargalnak, éppen a semmit kutatják. A napfényben izzad mellük a csúcs padkáján, bírja a testük a futást?


A srácok pakolják a kamiont, beszállásra ösztönzik a csajokat a hűs teherautón. Portyázók fáradt vágtája ér a helyükre, csak nincsen már ott semmi. Lábnyomként hat szemükre az eliszkolt foglyok majdnem elejtett kulcsa, mely a mélyedés tompa tükörjén olvadásba kezd a mocsokba.


A kanok almát és banánt rágnak, a nőstényeknek ablakon át benyomják a hibádzó kávéfőzőt. A karaván most hosszú s egyenes szakaszon vágtat, a forgó kerekeket jelöli egy felhő?


A megtört táblát hagyja el a fényszóró egy falatozó elhagyása után. Le lehet venni a lábat a gázról, hamarosan pihenő s a borulás is a szirtek végét jelzi. Az eső paskolja az ormokat a kitartó szárazság láttán. Be kell menekülni a kamionba kávézni, mert a nagy eső szeretne kezdeni.


(THE hills Have EYEs)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!