A csend beszélne? 2.

MotoszkaDaniel•  2021. június 1. 23:21  •  olvasva: 138

A kupola maradványa töredék seregekben csoszog utakon. Gazdátlanok? Rajtuk áll! Csatangolnak a sziklák alatt s tárgyalnak illetve oszlatnak. Amiképpen őket uruk utasítja.


Egy keresztapát holtan találnak a kürtő falvaiban, jelentik azt. Egy másikat ők vadásznak s le is csapnak. 

Súlyosan sérült rendőr a forgalmas főút szélén, éppenhogy bicegve szeretne bejutni az autójába. Az egyik álarcosnak a szíve esik rajta. Gombot nyom a rádióján, hiszen a nevét nem mondhatja. A hangját is jobb, ha hanyagolja. A járőr eldumálja, mi történt s hol érte a találat.


Az elsavanyodott sereg meghidegült nőre lel, ki nincs még húsz s le kívánja vetni magát az egyik szikláról. Elkapják a karját s meséltetik. Könnyezve mutatja teli tárát és sír, az általa szolgált keresztapa a holtak mezőjét ügyeli fel. Kinek fogadna hűséget? Maga elé néz s rebegi, hogy vége az életének.


A gazak egyikének vagy akár többnek ötlet villan a szürke gomolygás ege alatt. A lány maga ellen fordított fegyverét táskájába rakják s letérdelnek előtte, arcukat felfedve. Olyan szép s csinos lány, miképpen tetszik neki az ötlet? Mosoly kergeti a fellegeket, hogy a nap érkezzen.

Nevetgélő, elhaló fűszálak, bejön e felvetés a csitrinek. Hat kan s hetedikként lehet a poroszlók vezetője, üressé teszi a revolvert. Egy húzás még s lövedék nélküli a tár. Ad nekik hűséget csókkal s töltény nélkül meghúzott ravasszal.


Be a kettő autóba. A főnökét eltették láb alól, de talán nem hasztalan most már ismét e fiatal test létezése s hangja trillázásának mibenléte.

Kinek van kedve meggyomlálni a laza gazt? (Fordul hátra embereihez?) A legbeszédesebb a tárgyalások lefolytatásához férfiként tud erre egy megfelelő, festői környezetben elhelyezkedő házat.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!