Szeptemberi feeling…

Rozella•  2015. szeptember 12. 10:59

 

Szeptemberi feeling…

 

Szeptemberi feeling, nem felhőutazó,

csupán kék tüzű lángok fölött elillanó,

lila gőzök, párák, kékellő, nagy szemek,

ó, este nyolckor már tudom mit teszek,

…úgy bámulnak rám, jóságos egek!

Mégis türelmesek, ígérnem sem kell,

hogy egész éjjel majd velük leszek,

mégis csodás szilvaíz lesz belőlük, mire

reggel besüt a nap az ablakon, és izibe

álmosan megkóstolom, ó ez finom nagyon...

Kell nekem, nyolc kiló szép szilva, egy deci

ecet a fazék aljára,- ez most így megteszi,

rá jön egy fél deci - na nem szilvapálesz,

csak tiszta víz, és sok érett szilvaszem lesz.

Nem kell nekik zselé, tartósító, sem cukor,

(ez magyar módi persze, hát nem is finnugor.)

A lángelosztóval a mérsékeltebb lángon

szépen sűrül, kikészül reggelre,(mint én) magától.

Míg én éjjel olyan csoda szépeket álmodok,

szilva szerelmük értem egész éjjel rotyog,

Ma éjjel ez történt, nincs benne semmi csíz,

max. télre is lesz a számon némi szilvaíz…

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Rozella2015. szeptember 13. 17:50

@csillogo: Örültem Neked, Marikám szép estét!:)

Rozella2015. szeptember 13. 17:49

@BakosErika: Köszi Erikám! Majd kiderül télen..:)

Rozella2015. szeptember 13. 17:47

@Grigo_Zoltan: nem kövez meg senki.. helyesbítek, én biztos nem!:))

csillogo2015. szeptember 12. 21:30

A szilvát minden formájában szeretem - tartsd meg ezt a jó szokásodat és főzz még nagyon sokáig ilyen finomságot!
Nekem is tetszett! :)

BakosErika2015. szeptember 12. 19:27

Jól kifőzted, Rózám. :)
Tetszett, gratula.

Grigo_Zoltan2015. szeptember 12. 18:43

Hát...kövezzetek meg.......én jobban szeretem, ha kisüstben főzik:-)

Törölt tag2015. szeptember 12. 17:51

Törölt hozzászólás.

baramara2015. szeptember 12. 17:30

@Rozella: Köszönöm, majd jövőre. Az idén ivólé lesz belőle :)

Rozella2015. szeptember 12. 17:06

@azuur: Szívesen adnék egy kis kóstolót...:), köszi, hogy benéztél a konyhámba...:)

Rozella2015. szeptember 12. 17:05

@baramara: Marianna, ezt a módszert én a neten találtam, ha érdekel nézd meg, pont így csinálom és remek valóban :)

http://szellemafazekban.blogspot.hu/2010/09/hungarikum-kamraban-az-igazi.html

Rozella2015. szeptember 12. 17:02

@Galadriel: Fő hogy házias jellegű legyen, és ne legyen tele minden mesterséges "izével" :)

azuur2015. szeptember 12. 15:57

Kedves, vidám, jó ízű mestermunka :)

baramara2015. szeptember 12. 15:23

@Rozella: ...és hogy csinálod, hogy nem ég le?

Törölt tag2015. szeptember 12. 12:42

Törölt hozzászólás.

Rozella2015. szeptember 12. 11:48

@Molnar-Jolan: ..ezt egyáltalán nem kell keverni !! ... otthagyom este és reggelre kész.. fantasztikus finom, három éve így csinálom... :)

Molnar-Jolan2015. szeptember 12. 11:44

Én soha nem kevertem reggelig, a zselével pár perc, és az eredeti szilvaíz plusz vitaminok egy része is benne marad. De a hagyományos, fekete szilvalekvár is fincsi. :)

Rozella2015. szeptember 12. 11:42

@baramara: OK. Küld fény post. :)

baramara2015. szeptember 12. 11:38

biztos, nagyon finom lett! .... jöhet! :)

Rozella2015. szeptember 12. 11:28

@skary: Tán főzté má pálesszel szilvalékvárt? Nem férnek össze, ez nem párlat, hanem lekvár...amúgy meg az ecet miatt sem lenne jó...

skary2015. szeptember 12. 11:23

@Rozella: az nemtud :)

Rozella2015. szeptember 12. 11:20

@skary: me mögbuggyanna.. :)

skary2015. szeptember 12. 11:15

ejnyemáááá...ménem pálesz? :)

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom