Nem aranykor!

stapi•  2018. november 3. 23:08

Nem aranykor!

 

 

              Nesze neked, kis ország. Azt hiszed, lehetsz győztes? Nem veszed észre, hogy akár győzöl, akár veszítesz, mindig és mindenképp a röhögő harmadik örül?

 

Ez még nem az aranykor, és főleg nem a szabadság kora. Ma még kiszolgálója vagy a nagyhatalmaknak, illetve az azokat is kormányzó elitnek, a pénzvilág lapító urainak.

 

Itt még a Pásztor fiúk diktálnak. Bármivel játszol, jön az einstand, és elveszik az üveggolyóidat. Ma még a Gerébek nyalják a vörösök valagát, szégyenítik meg az ország zászlaját. S ha Bokát látnak, hát rúgják, vágják és diktatúrával vádolják.

Itt még a gittegyletek írják be a közlegények nevét csupa kisbetűkkel, s élenjárnak a megalázásában. S ha mégis bátrabbnak találtatik előttük, csak nagy sokára, a késői utókorban javítják ki a nevét NEMECSEK ERNŐ-re.

 

Ma még hiába véded meg a GRUND-ot, jönnek a globalista építészek, és bérházat építenek rá, melyet aztán jópénzért kibérelhetsz...

 

              Ma még nem azt az utat járod, – mert nem is járhatod – ami az arnykort elhozza, de akkor is szembe kell úszni az árral, mert csak akkor juthatsz hozzá az ÉL-tető OXIGÉN-hez! Mert ez itt még...

 

Nem aranykor!

 

 

2018. november 3.

 

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

stapi2018. november 4. 11:45

@okeanus: Nagyon örülök a közös nevezőnek! Nem illett volna ezen a helyen vitatkozásba keveredni.

Szép napot és sok-sok jó ihletet kívánok!

okeanus2018. november 4. 11:09

@stapi:
Igazad lehet, mert nem emlékszem pontosan, bár személyesen is hallgattam őt.
Hát ezen elpolemizálhatunk egy darabig; az bizonyos, hogy ami itt volt közel 40 évig az nem kommunizmus, főleg nem a marxi értelemben.
A helyzet az, hogy "soron következő" azért nem lehet, mivel a társadalom organikus fejlődéséből mesterségesen / "forradalommal"megerőszakoltan/ kihagytak....az anarchia valós oka ez. Az éretlenség; történelmi, kulturális, morális hiányok, gazdasági helyzet..stb.
Ami megvalósul, az pedig érdekcsoportok /főleg pénzügyi/ harcának eredője......

stapi2018. november 4. 09:44

@okeanus: Köszönöm, hogy itt jártál!

Pontosítsunk: nem szocializmust, hanem kommunizmust említett, ami jellegénél fogva a "még egyenlőbbek" társadalma. Ami utána következik, az pedig nem a soron következő rendszer, hanem az anarchia - amit ők idéztek elő.

okeanus2018. november 4. 09:29

a szocializmus legnagyobb bűne; ami utána következik...
/Gyurkovics Tibor után/

stapi2018. november 4. 08:59

@Mikijozsa: Kedves Miklós, köszönöm szépen, hogy mindenkit megelőzve elolvastad. (Kicsit bővebb hozzászólást vártam volna, de verseidet, azok szellemiségét ismerve tudni vélem, mit ír(hat)tál volna.)

Jó egészséget, sok jó ihletet kívánok!

Mikijozsa2018. november 4. 08:28

nem aranykor, egyetértek