Kedves naplóm!- Amikor világgá akartam menni

Perzsi.•  2024. január 31. 13:06  •  olvasva: 70

Kedves naplóm!-Mikor világgá akartam menni.

*

Kb 9 éves lehettem, mikor a tévében futott az Alfa holdbázis című sorozat. Roppant kíváncsi voltam rá, de szüleim nem engedték, hogy megnézzem. Így cselhez kellett folyamodnom. Két, egymásba nyíló szobánk volt, a belső szoba volt a gyerekszoba. Nagy , 3 részre osztott, nyomott virágmintás üveggel. Na, ezen ugyan át nem láttam, de lenyomva a kilincset, az ajtórésen át, kukkolhattam a filmet. Vesztemre. Azóta majdnem 50 év telt el, de ma is emlékszem arra, amit láttam. Ma, visszakeresve, a Szörnyek karneválja 2 epizódott csíptem el. Félelmetes volt, akkor, gyerekfejjel. Hetekig nem aludtam. Szüleim persze észrevették, hogy leskelődöm, de hagyták. Pedagógia célzattal. Ezután messze elkerültem minden sci-fi filmet. Egy ideig." Hála" a netnek, ma már immunis vagyok e témára. Talán ez is volt egyesek célja. A közömbösség. Mert mára olyan szinten van propagálva a nem mindennapi, a furcsa, a különleges, hogyha repülő orkák hullanának alá az égből, az sem lenne szenzáció. 

*

Nem hihetsz a szemednek,

sem a fényes eszednek,

mert azt vetítenek az égre,         

ami a kifacsart elméjük meséje.

*

2024.01.31

Kép: saját

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2024. február 2. 08:25

@gyorisandor: Egyetértek. A média manipulálja az embereket.

gyorisandor2024. február 1. 23:03

A média kulcslyuk a világra. És ezt fel is használják az emberek többségénél, manipulatív céllal is. Nem jó felé haladunk, sajnos.

Perzsi.2024. január 31. 14:55

@Mikijozsa: 🙂

Perzsi.2024. január 31. 14:54

@S.MikoAgnes: Bizony, sok minden múlik a szülőkön.Az én gyerekkoromban még nem volt net, s ma azt mondom, hála az égnek! Nem is emlékszem, hogy bármelyikünk függött volna, bármitől. Azért tény és való, volt olyan nyaram, mikor a kinti játékok helyett a könyveket bújtam. Én nem bántam, de a felnőtteknek feltűnt, s ki lettem zavarva a térre, tollaslabdázni. Sírtam, mert a regény jobban érdekelt.

Mikijozsa2024. január 31. 14:41

jó lett én is akartam nemegyszer, s még mindig akarnék :) he he he :)

S.MikoAgnes2024. január 31. 14:14

Tanulságos lehetne a történeted sok mai szülőnek Erzsikém! A felnőtt erre manapság immunis.
De emlékszem, már itthon voltam, amikor még néhány gyerek házhoz járt hozzám tanulni, mert nagy volt a lemaradása.
Az egyik fiú, 11 éves, állandóan kialvatlan volt, láthatóan rettegett mindentől, ide is a nagymamája kísérte a közelből. Hosszabb idő telt el mire elmondta, amikor már a bátyja alszik, a Neten néz szörnyűséges filmeket. Teljesen függővé vált. Nem evett, lefogyott, figyelme teljesen szétesett, orvosi kezelésre szorult.
Írhatnék persze a családi háttérről is.....csak a nagyi törődött vele.
Ez kb. 15 éve volt. Ma már talán a mostani ilyen (9-10 éves) korosztály is immunis erre, mert a valóságban is megannyi szörnyűség történik.