Egyedül-drops

Perzsi.•  2023. március 19. 16:31  •  olvasva: 158

Egyedül-drops

*

Nem volt üres belül,

kincse az égig ért,

s hogy miért volt egyedül?

Rá ez a kabát fért.

*

Büdös vagy!-súgta magának iszonyodva. A magány szaga rád telepedett.  Beleivódott minden porcikádba, s most teleleheli a körülötted lévő teret.Rosszabb mint az áporodott dohszag. Orrfacsaró. Semmilyen parfüm nem tudja elnyomni. Mikor ezeket a gondolatait megosztotta a szomszédjával, az elképedve nézett rá. -Te meggárgyultál.- szólt mosolyogva Irénke. Nincs semmilyen szagod. -Dehogy is nincs. Hát te tényleg nem érzed?- Az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal. -mondta Irénke. Amúgy meg szereted az állatokat, vegyél magadhoz egy kutyát!- Na persze, mondta A. - Hogy még utána is takaríthassak! - puffogott félhangosan. Jól becsapta az ajtót a szomszéd orra előtt, és bekapcsolta a tévét.  Épp akkor kezdődött egy  kutyás film.Remek! Még ez is betesz a hangulatomnak!  Csak Belmondo miatt nem kapcsolt el róla.  Bő másfél óra múlva kábultan nyúlt a telefon után. Halló! Irénke!? Eljönnél velem az állatmenhelyre? Egy társat hoznék ki onnan. Ha engedik...


#drops

#novella

#film

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

S.MikoAgnes2023. március 20. 14:35

@Perzsi.:

köszönöm jószándékú üzeneted
és továbbra is örülök, ha néha hozzászólsz verseimhez

Perzsi.2023. március 20. 12:57

@S.MikoAgnes: Igyekszem finoman fogalmazni, mégis gyanítom, nem fog jól esni.
"no, de nem rólam szólt, én is tudom, mielőtt figyelmeztetést kapnék."

Miért csinálod ezt? Olvastam a másik kitiltott taggal való betűcsatátokat. Nem foglaltam állást egyikőtök mellett sem, okkal. Én is megvívtam vele a harcom. Senki nem állt ki mellettem, azok sem akiket még megbántott. Egy idő után nálam is elszakad a cérna. Akkor és ott döntöttem úgy, csak annak segítek, aki kéri. De nem vitákban. Látom, hogy a blogjaidban még mindig panaszkodsz az olvasóidnak. Egészen biztosan azért, mert fáj a tiltásod. Mégsem szerencsés taktika ez, mert eső után köpönyeg. És vissza is üthet. Az utolsó mondatod is felindulásból születhetett, mert egy másik tag írta azt neked a blogjában, hogy az írása nem rólad szólt. Ott is , neki is céloztál a sérelmedre. Ne haragudj, átérzem a sérelmed, de ahogyan más tagnak is felhívtam már a figyelmét, úgy neked is: kérlek ne tedd ezt a blogomban. Nem etikus. Ahogyan az sem, hogy a letiltott nem tud reagálni rá. Mert le van tiltva jelenleg is, meg amúgy is az én blogomból is ki van tiltva. Az ilyen bejegyzések többek között arra "jók" , hogy a moderátorok ide jöjjenek törölni. Ha téged itt figyelmeztetnek, a hsz-ket törlik. És azt sem szeretem, ha a blogom számlálója nem az írásom miatt pörög, hanem egy "műsor" miatt. Ne haragudj, de úgy érzem, ezt a hsz-m te kényszerítetted ki belőlem. Továbbra is olvasni foglak, és ha szabad, néha hozzá is szólok a verseidhez. Próbáld meg az én szemszögemből látni a helyzetet. Kérlek.

S.MikoAgnes2023. március 20. 12:26

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Perzsi.2023. március 20. 11:04

@S.MikoAgnes: Falun más :kertes ház kutya nélkül nekem fura lenne. A film szomorú, igen, de elgondolkodtató.

Perzsi.2023. március 20. 11:03

@Sznearanka: Igen. Jogos aggályok... mi van ha a gazdi kórházba kerül, állatorvosi költségek, műtét után ki sétáltatja, stb. Nem könnyű.

S.MikoAgnes2023. március 20. 10:01

megnéztem a filmet......de fáj.....

köszönöm

S.MikoAgnes2023. március 19. 21:41

mindig falun éltem, kutyánk is volt mindig
sosem kötöttünk meg egyet sem, régen bolondnak néztek, ha este kivittem sétálni
micikével most jött vissza a párom
azt a boldogságot, mikor indulhat!
tetszik az írásod nagyon

Sznearanka2023. március 19. 20:00

@Perzsi.: Hát igen, a négylábú élőlény érdekeit is szem előtt kell tartani. És pont a magányos ember az, akinél végig kell gondolni, hol helyezze el a kutyát, ha váratlan esemény történik, mondjuk kórházi kezelés. Vagy meg tudja-e oldani, ha a kutya kerül olyan helyzetbe, hogy ellátásra szorul, állatorvosi beavatkozás, stb. akár anyagilag is. Dehát olyan kézenfekvő, mert annyi szeretetet tudnak adni... :)

Perzsi.2023. március 19. 19:35

@Mikijozsa: Köszönöm.

Perzsi.2023. március 19. 19:35

@Sznearanka: Tömblakásba nagytestűt hozni szerintem kínzás. A kiskutya pedig kicsi. De itt nagyobb gond a végtermék otthagyása. Tisztelet a kivételnek. Terápiás célra viszont jó. Kórházakba is. Külföldön.

Mikijozsa2023. március 19. 18:35

nagyon jó

Sznearanka2023. március 19. 16:42

Jó... Ez is... :) Pont ma gondolkodtam róla, hogy aki egyedül van, mindenkinek kutyát kellene tartania. Magányosan nem biztos, hogy van kedve kimenni cél nélkül sétálni.

Perzsi.2023. március 19. 16:31

https://videa.hu/videok/film-animacio/egy-ember-es-a-kutyaja-drama-film-francia-Z0gsYri6qmbFci1w