....Nézz szembe önmagaddal....Ki vagy te ?

erika5185•  2022. október 24. 16:32  •  olvasva: 41

....Nézz szembe önmagaddal....Ki vagy te ?


....A tükörben néz velem szemben.

Látom, arca megtört igazából szomorú, igen megtört.

Nem volt az élet kegyes vele, de mégis valaki vigyázott rá. Talán az őrangyala.

Alapjában vidám gyerek volt. Később észrevette nem tartozik a szerencsés emberek közé. Mindig érték keserű számára bántó, sértő dolgok. De csak nyelt és ment előre.Hiába akart szeretni ellökték, kirekesztették. Nem lehet megfejteni, hogy mi az oka ennek. Talán ezért küldték a földre ez a sorsa. Ezt a keresztet kell neki cipelni. Visszagondol a múltra. 

Nem rég volt gyermek mégis már olyan rég volt. Aztán hipp hopp felnőtt szülő lett most már őszülő. Arcán egy kettő barázda megjelent. Hát igen, megette kenyere javát. Tapasztalt sokat, mégis olyan gyermeteg maradt a lelke. Valahol megállt nála az idő. Teste hiába öregszik a szíve mondhatjuk fiatal. Talán ezért van az, hogy észre sem veszi, hogy vannak akik az emberekben ezt nem szeretik. De ha valaki így érez, miért kellene magát már temetni ? Az a sok savanyú ember. Azt hiszik sokat éltek , hát ha tudnák itt ez a nő mennyi mindent megélt. Mégsem lógatja az orrát. Nem bújik el viseli életútját. Nem akar nagyobbnak látszani mint ami. Azok akik nem ismerik, persze közülük sokan külsőre ítélik meg. Akik ismerik lehet, hogy nem szívlelik, mert egy egyszerű nő. Egyszerű, mert az élet nem kényeztette sok jóval. De hálás, mert volt mit enni volt ruha, cipő gyerekeinek . 

Mindezt Istennek köszönte .

 Lehetett volna rosszabb is az élete. Ezért van hát, hogy becsüld meg amid van. Aki igazán ismer az úgyis szeret, úgy ahogy vagy.

-------------___-------------___-----------___------------


2022.10.24.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!