A nagy találkozás.... 3.rész

erika5185•  2022. november 3. 18:22  •  olvasva: 52

A nagy találkozás...

3.rész

 

(Ez a kis részlet a saját képzeletem műve. Kitalált nevek, kitalált helyek, kitalált történet.)

 

 

_Valóban nagyon kedves házikó. Ez a sok virág és a szép díszfák csodálatos a ház előtt . A környék is meseszép. Itt bent otthonos kényelmes minden olyan amilyennek elképzeltem.
-mondta Kitty. De valóban tetszett neki a kis ház. Eltudta volna képzelni, hogy akár heteket is eltöltsön itt.
_Rober itt a tél is csodálatos lehet.
-mondta Kitty. Kinézett a hátsó ablakon.
_Igen, bizony minden évszak csodálatos itt.
Mindketten néztek kifelé az ablakon a gyönyörű tájat szemlélték. Pár perc néma csend után Rober megtörte a csendet.
_ Akkor most magára hagyom kedvesem. Rendezkedjen be. Pihenjen egyet.
Később visszajövök megbeszéljük a továbbiakat. Hozok egy kis ennivalót. Mondjuk 13:00 óra körül.
Jó pihenést Kitty.
- egy kedves mosollyal nyugtázta az ismerkedést.
_További szép napot Rober. Ha lehet teát kérnék nagyon szeretem. De, ha kaphatnék bele citromot tökéletes lenne.
-elmosolyodott. Tudta, hogy vendéglátója mindent megfog tenni, hogy jól érezze magát.
Igen, jól érezte magát megnyugodott. Végre pihenhet kedvére. Ismét az ablakhoz lépett nyújtózkodott egyet. Kicsit így állt még az ablaknál csak némán csendben . Majd az ágyhoz lépett leült hátradőlt mosolygott lehunyta a szemét és szép csendben elaludt.
-kopogtatásra riadt fel. Az órájára nézett kereken 13:00 óra.
_Igen, tessék .
-nyílt az ajtó egy középkorú nő lépett be tálcával a kezében.
_Jó napot Kitty hoztam az ennivalót. Rober nem tudott jönni megjött a fia a városból. De azt mondta később jönni fog . Megígérte.
A nevem Julisa. Ha valamit még szeretne addig is kérem csak szóljon. Elnézést kérek sietnem kell vissza.De majd még jövök akkor több időm lesz. Most mennem kell segíteni az ebéd készítésben. Tehetek még valamit önért  Kitty ?
_Nem köszönöm Julisa.
Viszontlátásra később.
- kölcsönösen mosolyogtak egymásra.
-Julisa elviharzott már ott sem volt. Valóban nagyon sietett, mert be kellett neki segíteni a konyhán. Az egyik konyhalány Marina  lebetegedett azaz elesett a biciklijével a lejtőn lefelé. Szegény jól megütötte a lábát. A nagy sietségben későn fordult be a kereszteződésben a bicikliútra. Rosszul mérte fel az utat a kanyarodáskor. Ő már nem volt olyan fiatal így a reflexe sem a régi. Szerencséje, hogy nem volt forgalom nagyobb baj is történhetett volna. Itt nagyon jó a csapatmunka. Mit egy nagy összetartó család ez mind Robernek volt köszönhető. Jól felépítette a kis birodalmat. Felesége halála után fia is néha jó tanácsokkal látta el. Vérében volt már a pihenőparadicsom vezetése mondhatni zökkenőmentes, persze mindig akad javítani való. Felújítások egyebek, de enélkül semmilyen kiváló vendéglátóhely nem működik . Munka mindig akad . Főleg a gyönyörű kertben, a bungalók előtt, a takarítás, mosás, főzés. Tehát, volt mit tenni és Robernek elegendő felügyelni valója. Mindent a kezében tudott tartani. Szerencséje anyagi gondjait sem voltak.
-Kitty kissé mókásnak talált Julisa viselkedését, de akkor még nem tudta, hogy mi történt a másik alkalmazottal. De tisztában volt vele nem egyszerű egy ilyen nagyszerű helyet vezetni. Rengeteg a teendő feladat.
-Leült az asztalhoz nekilátott az evésnek. Mennyei ízek gondolta magába. Igazi házi készítésű ételek. A kenyér látszott friss  ropogós. A leves nagyon ízletes imádta a gyümölcslevet. A második fogás számára ismeretlen volt, de nagyon ízlett neki, főképp az a finom kenyér amit evett mellé. Kapott mellé süteményt, bár nem volt édesszájú jó étvággyal megette. Dobos torta mindig lakodalmakra emlékeztette. Végül a finom citromos tea.
De volt még a kosárban más is arra már rá sem tudott nézni úgy jól lakott.....

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!