blogbejegyzés

szederfalu•  2010. július 9. 22:44

 Dolgom akadt a városban,ezért bedobáltam a paírjaim egy dossziéba,kirittyentettem magam és felszálltam a buszra.Persze az ilyen falujárók nem klímásak.A hőség próbára tette a tűrőképességem.Nem ültem le,mert gondoltam,hogy akkor átnedvesedik a ruhám a csorgó verítéktől,ezért inkább a korlátba kapaszkodva álltam.

A hátam mögött zajló beszélgetést hallgattam egykedvűen.Két idősebb nő csevegett.Vagyis inkább csak az egyik,a másik meg hallgatta.

Arról beszélt,hogy a férje egész nap a kertben szorgoskodik.Meg tele van a hűtőláda kész kajával,csak melegítenie kell.

Először nem értettem mi olyan fura ebben,de rájöttem,hogy a kert valójában amolyan hétvégi hobby-telek.Arról panaszkodott,hogy ott is,otthon is hűtőláda van,nem győzi a magas áramszámlát fizetni,az egyiket ki kéne kapcsolni.De a férje állandóan a kertben van,reggeltől estig.Csak fürödni meg aludni jár haza.Persze nem unatkozik.Két férfi is meglátogatja.Olyan szerencsétlenek.Az egyik szívbeteg,de nincs pénze műtétre,a másik meg otthontalan.Segíteni szoktak neki,elbeszélgetnek,megeteti,megitatja őket.Jó is legalább fogy a kaja a ládából,mert a villanyszámla,ugye.

Eddig hallottam az esetet,leszálltam a megállóban,és miközben baktattam a könyvelőiroda felé,egy kaján kis története bogoztam ki.

Mert,miért érzi magát olyan jól?Miért csak este tér haza az asszonyához,ahol már csak aludni szokott?És miért kedveli azt a két szerencsétlent?...

Ő egy ötvenes férfi,aki homoszexualitását eddig eltitkolva próbált"normális"életet élni.Eddig.De mostanra megtalálta a módját,hogy tarthatja fenn a látszatot és a viszonyait is azzal a másik kettővel.

Már sokszor megnéztem a Brokeback Mountain című filmet.Nagyon szeretem.A két főszereplő miatt talán,vagy a történet fogott meg,nem tudom,de mindig megkönnyezem a végét.Én hetero vagyok,de elfogadom a másságot.A buszon hallott kis eset is ezt a filmet juttatta eszembe.Sajnálni kezdtem azt az asszonyt.A vaksága miatt.Mert annyira magával volt elfoglalva,hogy nem vette észre a párja boldogtalanságát.Sok az ilyen kapcsolat.Nem látjuk a másikon,akit valamikor annyira szerettünk,hogy valami nem stimmel.A szerelem elmúlik,és vele együtt a törődés és odafigyelés is.

Gondoltam,írok egy jó kis történetet erről.De csak erre a blogbejegyzésre futotta.

Esetleg egy forgatókönyv?...

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

ambrus.magdolna2010. augusztus 16. 13:38

És,szegény asszonyka,ha tudtára jutna,hogy ''ferde hajlamú'' a férje(meleg)akkor ....hm...:(

szederfalu2010. július 10. 21:18

hm??

pepo2010. július 10. 21:06

hmm..:)

szederfalu2010. július 10. 21:02

puszi neked is:))

Törölt tag2010. július 10. 15:10

Törölt hozzászólás.