A legtöbb ember nem hiszi...

csillogo•  2011. szeptember 2. 06:33

"A legtöbb ember nem hiszi,hogy ő teremti meg az érzelmeit. Sokkal inkább azt gondolja, hogy azok csak vannak neki. Akár a hópelyhek vagy az esőcseppek, csak lepottyannak az égből. Gyakran mondják például, hogy teljesen elborított valakit egy érzelem. Az igazság az, hogy az érzelmeinket mi választjuk. Az elménk úgy dönt, hogy egy bizonyos módon akar érezni. Az érzelmek akarat vezérelte cselekvések.
Huh, ez nem semmi. Ez kemény. Ezt nem könnyű elfogadni. Mert, ha elfogadod, hirtelen te leszel a felelős mindenért; azért, ahogy érzel és ahogy másokkal viselkedsz annak függvényében, ahogy érzel…Ezért, amikor az emberek meghallják, azonnal kibúvót keresnek. Az érzelmeinket mi választjuk – akarat vezérelte cselekedetek.
A gondolat energia, az elme feladata pedig az, hogy ezt az energiát mozgássá, vagyis érzelemmé alakítsa.
Mi hozza létre a gondolatot, amely megteremti az érzelmet?
Honnan jön a gondolat?
„BELSŐ IGAZSÁGODBÓL”
Ha erre rájössz, elmondhatod magadról, hogy hatalmas utat tettél meg afelé, hogy képes légy MEGVÁLTOZTATNI a gondolatodat valamiről. És ha képes vagy megváltoztatni egy dologról kapcsolatos gondolatodat, képes vagy más érzelmet is teremteni köré – ami egy más tapasztalatot hoz létre vele kapcsolatban.”
( Neale Donald Walsch)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Törölt tag2011. szeptember 24. 15:58

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2011. szeptember 6. 20:34

Törölt hozzászólás.

Pera762011. szeptember 5. 12:45

Érzelmi alapon döntünk sok mindenről. De ha csak azokra hallgatnék, fejjel mehetnék neki a falnak. Előtte is és utána is. A közön letelt kis időintervallum sosem éri meg...
Valahol az ész is szerepet kap, a kettő összehangolása nekem fontos...de így is, úgy is kibillen valamerre, az egyensúly megtalálása nehéz.
Helyesen dönteni is nehéz mindenben. De bárhogy választunk, akkor az adott helyzetnek megfelelően éppen az a döntés bizonyul helyesnek, a másik lehetőség érvényét veszíti.
És a ,, mi lett volna ha...'' is, nincs értelme azon rágódni...
Az embereket éppen a sokféle vélemény vezeti egészséges eszmecserére. Milyen lenne, ha mindenki mindenben egyetértene? Valami buta juhok lennénk egy egyfelé ballagó seregben.
A só az, amit én még nem találtam meg...de a kereséséért elindultam...
:)

csillogo2011. szeptember 5. 07:32

Erika köszönöm - egyet értettünk!

csillogo2011. szeptember 5. 07:32

Sanyi - köszönöm a jelenléted!
Egyetértünk - nincs megállás...
Néha kapok hírleveleket - különösen jókat is.
A maiból egy idézet,hátha olvasod újra!:)
''Jung négy fokozatra osztotta az individuális fejlődést: az első a Persona - vagyis az álarc, amelyet a mindennapi életünkben hordunk: ilyennek akarjuk láttatni magunkat. Elhisszük, hogy a világ tőlünk függ, hogy kiváló szülők vagyunk, csak a gyerekeink nem értenek meg minket, hogy a főnökünk igazságtalan, hogy az emberiség álma az, hogy soha ne kelljen dolgozni, és lehessen mindig utazgatni. Sokan észreveszik, hogy ebben a felfogásban valami hibádzik, de mivel nem akarnak változtatni az életükön, inkább elhessegetik ezt a gondolatot. Néhányan viszont meg akarják érteni, mi a hiba: ők eljutnak a következő fokozatig, ami nem más, mint az Árnyék.
Az Árnyék sötét oldalunk, amely megmondja, miként cselekedjünk, miként viselkedjünk. Amikor meg akarunk szabadulni a Personától, világosságot gyújtunk önmagunkban, és megpillantjuk a pókhálókat, a gyávaságot, a kicsinyességet. Az Árnyék azért van, hogy megakadályozza a továbbfejlődésünket. Általában sikerül is neki: ilyenkor fejvesztve rohanunk vissza, hogy újra azzá váljunk, akik a kételkedés előtt voltunk. De akadnak, akik túlélik a pókhálókkal vívott háborút, és az mondják: 'Igen, van egy sor hibám, de tovább akarok menni, emelt fővel.'
Ebben a pillanatban eltűnik az Árnyék, és kapcsolatba lépünk a Lélekkel.
A Lélek alatt Jung nem valami vallási fogalmat ért: számára a Világtól a Lélekhez való visszatérés az ismeret forrását jelenti. Az ösztönök élesebbek lesznek, az érzelmek erőteljesebbek, az élet jelei nagyobb jelentőséget nyernek, mint a logika, és a valóság észlelése rugalmasabbá válik. Szokatlan dolgokkal kezdünk foglalkozni, és magunk is meglepődünk a reakcióinkon.
És fölfedezzük, hogy ha sikerül valahogy csatornába terelnünk ezt az áradó energiát, akkor végül egy nagyon erős központban koncentrálódik, amit Jung a férfiak esetében az Öreg Bölcsnek nevez, a nők esetében pedig a Nagy Anyának. '' - Portobellói boszorkány - Paulo Coelho

Törölt tag2011. szeptember 4. 21:24

Törölt hozzászólás.

BakosErika2011. szeptember 4. 08:34


„Bármit elérhetsz, amit szeretnél - csak tudnod kell, hogyan formálj öntőmintát hozzá saját gondolataidból. Nincs álom, amely ne válhatna valóra, ha megtanulod használni a benned dolgozó Teremtőerőt. A módszer mindenki számára ugyanaz. A lényeg, hogy megtanuld, hogyan használd a rendelkezésedre álló hatalmat... hogy szabadon, a maga teljességében áramolhasson bennünk a Teremtőerő.''
Robert Collier

csillogo2011. szeptember 4. 08:17

Hogy mit szerettem volna ezzel az írással?
Megnyitni magam,hogy épp most min jár a gondolatom...hogyan lehetne jobbá és elégedettebbé tenni a pillanatokat és, hogy mit jelent számomra a változás az élethez való pozitív hozzáállás!?
Mindenkinek más szemüvege van és más a tükre - a hasonlók gyorsan felismerik ezt és egymásra találnak.

Az érzéseinket legyenek jók vagy rosszak miért kellene ''természetellenesen'' elnyomni.Meg kell tapasztalni,mert az elméleti tudásunk tapasztalat nélkül nem ér semmit.A fájdalom csak úgy múlik el,ha hagyjuk,hogy felszínre kerüljön és hasson... érzéseinkre, gondolatainkra,ami által megnyílik a szív és egyre kifinomultabbá válik belső érzékelésünk,mely jó útra terelhet és munkájának gyümölcse egyszer beérik.

Tapasztalni a jót és a rosszat és elfogadni,hogy van.
Hideg tudatossággal érzelmek és Hit nélkül soha nem tudnánk célba érni,mert Isten a nehéz helyzetünkben is jelen van és a jó embereken keresztül próbál segítő kezet adni.

Kedves Laci én nem divatozom,de a tudatosság és éberség emberi szükséglet,hogy ne vakon tapogatózzunk!
Megbocsájtani önmagunknak és a Világnak... Igen kedves Sanyi,de szeretet nélkül ez sem megy csak úgy...

Kedves TudodKiVagyok!
Légy Delfin!:)

Erikám...''Ha rátalálunk a belső Énünkre, ( Hol a Szeretet lakozik) és azzal összhangban szeretnénk élni, megváltozunk és velünk a világ is egy kicsit, (Szebb és Jobbá válik )egészen másképp érzékelünk, látunk. Azért ehhez kell egy kis kicsi só: Éber Tudatosság!
Köszönöm szépen,hogy írtatok! Örültem Nektek!:)

Törölt tag2011. szeptember 3. 18:02

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2011. szeptember 3. 17:46

Törölt hozzászólás.

Pera762011. szeptember 3. 16:41

Azt hiszem, mindenkinek igaza lehet a saját szemszögéből.
Megváltoztatni senkit nem lehet, nem szabad, nem is kell. Mindenkit fogadjunk el úgy, ahogy van, ha tudunk: adjunk szeretetet, jó szót, ha kapunk: annak örvendjünk...
De mi, magunk változhatunk...ha számunkra helyesebb utat találunk...amikor rájövünk arra, hogy a gondolatok, érzelmek mennyi mindent meg tudnak bennünk változtatni és mekkora önerejük van.
Ha rátalálunk a belső Énünkre, és azzal összhangban szeretnénk élni, megváltozunk és velünk a világ is egy kicsit, egészen másképp érzékelünk, látunk.
Az érzelmek születnek, átalakulnak, megváltoznak. Ha mi akarjuk: akkor bizony életre kelnek. Ez negatív, pozitív érzelmekre is érvényes.
Lehet manipulálni is velük...
De sokszor én is úgy érzem, vannak. És nem tudom, miért...

Törölt tag2011. szeptember 2. 22:29

Törölt hozzászólás.

Pera762011. szeptember 2. 21:09

Marikám, én értelek és fogom a gondolataid...

csillogo2011. szeptember 2. 20:37

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat különös figyelemmel fordulva Sanyihoz,aki terjedelmes körültekintő magyarázattal szolgált - nos azért van benned erő és kitartás,hogy engeded érvényesülni azt amit te szeretnél láttatni velünk.Igazad van,mert amit írtál abba én nem szeretnék belekötni,mert helytállóak!
Magadért álltál jót a te érzelmi megnyilvánulásod van benne - amivel azonosulni tudok én is.
A ''beszélgetés'' azonban ott ássa a kutyát,hogy ez a ''Fazon'' Donald Úr másra helyezte a hangsúlyt mondandójának:
éspedig a belső igazság az a te személyes értékítéletedet veszi elő,hogy Te hogyan reagálsz,ha megjelenik egy érzelem , érzés az életedben.Érzés - gondolat - cselekvés!
Hogyan cselekedsz,ha neked nem tetsző dologgal szembesülsz.Milyen érzéseket vált ki belőled? Pozitív vagy negatív energia jelentkezik benned és mi kerít a hatalmába.Ha meg tudod őrizni a higgadtságodat,akkor a legnehezebb és legkényelmetlenebb helyzetekben is hely tudsz állni,ha nem, akkor beindul a ''Hatalmi dráma'' - sőt a családi drámák az emberi kapcsolatainkban miért vannak oly sokszor jelen,mert nem tudjuk uralni az érzelmeinket - azonnal be akarunk húzni és követeljük az igazságszolgáltatást,de azonnal!:))
Már elég régen itt vagyok sok mindent olvastam már és tapasztaltam. Sok érzelmi kirohanásban volt részem,amitől igyekeztem sok esetben távol tartani magam,mert úgy gondolom,hogy amennyire személyes ez a blog,azért mégis valamiféle toleranciát be kell tartani,főleg,ha az a másik embert épp vérig sérti!:)
Mert ugye első,hogy tiszteletben tartjuk a másik véleményét!

Ezután vannak még itt ''Fazonok'' akik így vélekednek!
''TEHÁT AZ EMBER GONDOLATAI OLYAN ÁRAMLATOK, amely jöhet a világosság birodalmából - de a sötétség hazájából is. Az ember az értelem adományával felruházva vitába szállhat a hozzá áramló gondolatokkal. De ebben a vitában nem annyira az éles értelem a döntő, hanem a SZERETŐ SZÍV, hogy csatlakozni tudjon a világosság birodalmának gondolathullámaihoz.
Tehát aki szeretetben éli életét, annak az ismeret foka is ennek megfelelő, és nem okoz neki nehézséget, hogy helyes döntéseket tegyen. A szeretet nélküli ember gondolatai a sötétség birodalmából vannak, ezeket készségesen fogadja, és általuk még jobban beleesik Isten ellenfelének kezeibe.
Az ember ugyan azt hiszi, hogy amit gondol az a saját szellemi terméke, és azt értelmével és a kívülről jövő oktatások segítségével hozza létre. De ekkor lelke a halál pillanatában teljesen üresen maradna - pedig a lélek az ember tulajdonképpeni '' én'' - je, és ezért nem veszítheti el a gondolkodást, érzést és akaratot. Ezek továbbra is abban a gondolatszférában tartózkodnak, amelyet maga teremtett - vagy még megteremt, és amelyben mozogni kíván. A sötét terekben a gondolkodása gyenge, és teljesen zavaros lesz - DE TUD GONDOLKODNI, és ha akarja, a gondolkodását meg is tisztíthatja.
A GONDOLAT SZELLEMI ERŐ, AMELY SOHA MEG NEM SZŰNIK, és ezért minden gondolatnak van valami hatása. Vagy negatív - ha a sötétség birodalmából érkezve valaki felfogja, - vagy pozitív, ha a világosság birodalmából indult és nyitott emberszívre talált. Az embernek tehát csak felvevő készséget kell bizonyítani, ha kapcsolatot akar létesíteni a világosság birodalmával. Az az ember, aki teljesen az ellenfél vonzásában áll, soha nem engedi, hogy jó gondolat szálljon fel benne, mert nem maga szüli a gondolatot, hanem azok mint hullám áramlanak feléje. Hogy gyógyító hatásukat elérhessék, meg kell engedni, hogy körülnyaldossák. Ugyanúgy akkor is, ha olyan ismeretet közvetítenek, amely helyes döntésre segíti. Ez a célja minden embernek, amiért a földön megtestesülhetett. (Vasuth László)
Amit még szeretnék megosztani,akinek ideje van és érdekli:

http://lelkunktitkai.lapunk.hu/?modul=ol dal&tartalom=1139572

Köszönöm szépen a figyelmeteket!
Szeretettel:Marika


zotya682011. szeptember 2. 18:51

Ha nem gond akkó beleszólok :)
Nem tudom ki az a fazon,de én is inkább Alexander és Kinga véleményét osztanám. Ez van! Neki meg ez a véleménye,ennek a Donaldnak :)

Kicsikinga2011. szeptember 2. 18:08

Mindig valami történés váltja ki az érzelmeket, tehát igaza van Alexandernek, hogy a történések fölött nem mi ''diszponálunk'', de a kiváltott érzelmeken tudunk esetlegesen uralkodni.

starlit2011. szeptember 2. 16:09

Alex.... ezt jól meg aszontad....:)

hát, amivel illusztráltál... elfoadható

Törölt tag2011. szeptember 2. 15:16

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2011. szeptember 2. 15:01

Törölt hozzászólás.

Kicsikinga2011. szeptember 2. 14:22

Teljes mértékeben egyetértve az írottakkal, élem így életemet drága Marikám!

LIne2011. szeptember 2. 07:38

''Az érzelmek akarat vezérelte cselekvések.''

Teljes mértékben!

skary2011. szeptember 2. 06:45

jajjjjjajjj :)