Beteg világ

voodoo•  2018. január 14. 14:44

 
A Weinstein-eset miatt a nők végre kiállnak,
s elkiáltják zaklatójuk nevét a világnak,
de (túl) gyakran védtelen kiskorú az áldozat,
ők ébren álmodják a legrémesebb álmokat,
sajnos legtöbbjük hallgat, saját magát okolja,
elemészti a hamis bűntudat,  és sokkolja
amit átélt és magába zárná az egészet,
a szörnyek pedig ismét új préda után néznek.

Szeánszokra járnak és a dark weben se ritkák,
bár sokuknak épp elég, ha megoszthatja titkát,
de van, ahol szüleik eladnak egy gyereket,
hogy a testvéreik ne éhezzenek, és ezek
a helyek mágnesként vonzzák oda a vevőket,
elsőre még turistának is nézhetnénk őket,
ám nem turisták: egytől egyig beteg állatok,
a kereslet így teremti meg a kínálatot.

A nemrég napvilágra került ügyeknek hála,
másokról is sorra lehull a hallgatás fátyla,
és még a pápa is teljes megtisztulást ígért,
nem is kell túl messzire mennie pedofilért,
mert minden út Rómába vezet: ezernyi akta
őrzi egy-egy olyan pap nevét, aki zaklatta
a kisfiúkat, miközben éltette az Urat...
a Gonosz cimborái, s Róma védi titkukat...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Moonflower2018. január 25. 22:45

@voodoo úgy tűnik megszületett az első jogerős ítélet, ami a későbbiekben precedens értékű lehet. Larry Nassar 175 év letöltendőt kapott. Remélem nem is engedik ki előbb, hiába lesz "jó fiú" a börtönben.

Törölt tag2018. január 22. 21:32

Törölt hozzászólás.

voodoo2018. január 22. 21:07

@Törölt tag: Keveset hallok arról, hogy a molesztált gyerekek szülei mit tettek pl. az edzővel, aki a gyereküket sarokba szorította az öltözőben. Sajnos őket visszatartják a jogszabályok, a beteg állatokat bezzeg nem. Ha lebuknak, betegségükre hívatkoznak és szanatóriumokba menekülnek, és ha lecseng a botrány, kisétálnak. Pedig ha ezeket a kedves embereket oda zárnák, ahová valók, legalább megtapasztalhatnák milyen érzés amit a gyerekekkel tettek. Sajnos tényleg betegek, amit egyébként kötelező szűrésekkel meg lehetne állapítani. Pl. azokat, akik gyerekek közelébe kerülnek, rendszeresen tesztelni kellene és kényszergyógykezelni, ha kell...

Törölt tag2018. január 22. 20:43

Törölt hozzászólás.

Paula.S.Tizzis2018. január 19. 12:01

@voodoo: gyakran járok feléd és a többi nagy kedvencemhez is, csak csendben :-)) Ez a téma szót kívánt, nem hinném, hogy a büntetés visszariasztaná őket sajnos, de a nyilvánosság óvatosságra inti a szülőket, és leendő áldozatokat talán...

voodoo2018. január 17. 18:56

@anci-ani: Drága Anci, nálam már a keresztes háborúk és az inkvizíció sötét lapjai is kiverik a biztosítékot. Fegyvert ragadó, gyilkos papok. Egyházi lovagrendek. Boszorkányüldözés, és a kínzókamrák borzalmai. És mindezt a kereszt és egyház nevében. Köszönöm, hogy itt jártál, és te is hoztál az úthoz egy követ. Egyszer megépül és kivezet a fénybe.

voodoo2018. január 17. 18:50

@Paula.S.Tizzis: Rég láttalak, kár, hogy egy ilyen borzalom téma miatt "jöttél el hozzám" újra :)) Egyébként a lényeg a nyílvánosság, a titkok valóban bátorítják ezeket a szörnyeket. Azt kellene megérteniük, hogy csak idő kérdése amikor megbüntetik őket tettükért. Igaz, a helyi plébános lehet, hogy könnyedén feloldozza egy laza Miatyánkért. Mert kéz kezet mos...

anci-ani2018. január 16. 23:05

Ezek sokkoló dolgok! Sajnos akik vagy aki tehetne valamit az némán hallgatva elfordítja a fejét... Tragédia az is amit Róma és Vatikán is tud, szemrebbenés nélkül eltitkol.

Paula.S.Tizzis2018. január 16. 12:17

Még egy gondolat, a legtöbb "ilyen" igényű ember, zaklató maga is áldozat volt anno. Elgondolkodtató ugye? Mennek tovább a bűnök generációról-generációra. Ezt kéne megtörni, csírájában elfojtani! Jó, hogy erről is beszélhetünk...

Paula.S.Tizzis2018. január 16. 11:59

Régen is voltak aberrált emberek sajnos, és eltusolt ügyek, nyilvánosság nélkül is, családon belül is. De valóban a tisztátlanság olyan mértéket öltött, mely nagyon ijesztő, és elkeserítő. Az, hogy mindezekhez pénzzel, vagy hatalmi pozíciókkal hozzá lehet jutni pedig a legnagyobb emberi gonoszság. A bűn, a pénzimádat, a média által vetített hamis képek, kiforgatják az embereket magukból, és idővel már semmi nem elég. Nem elég egy párkapcsolat, nem elég a pénz, nem elég a szeretet, mindig több és több kell. A démonok ott ülnek az emberek vállain, és nem eresztik őket, mert a tisztességesnek maradni, sokkal nehezebb. Ellenállni a bűnös gondolatoknak, jónak lenni közel sem tűnik olyan izgalmasnak, mint másik oldal...A titok talán ott van, hogy beérjük azzal, amink van és leljük meg a legapróbb örömet is a legkisebb dolgokban. (természetesen nem a mélyszegénységben élőkre gondolok) Akit lehet menteni kell az ilyen helyzetekből, legyen az áldozat, vagy maga az elkövető! Amíg van kereslet, sajnos lesz kínálat is, és a ezek száma is egymással növekszik, vagy reményeim szerint idővel csökken majd. Kemény sorok, és tényleg nem szabad elmenni mellettük, nem szabad fejet hajtani, szemet hunyni. Harcolni kell!

voodoo2018. január 16. 10:52

@Rozella: Tényleg nem volt szerencsés oroszlánokat mutatni a film elején, főleg mert többnyire a nőstények vadásznak, de csak azt akarták érzékeltetni, hogy a vadászok a beteg, sérült stb. állatokat választják ki a csordából. Ez a természetes kiválasztódás része, a csorda génállománya is fejlődik, gyorsabbak, ügyesebbek a következő generációk. Vagy hegyesebb a szarvuk, esetleg megtanulják, hogy az oroszlán sem legyőzhetetlen:
https://www.youtube.com/watch?v=QrE5GiNnT0g

Az jut erről eszembe, hogy jobban kell figyelnünk egymásra, észrevenni, segíteni a gyenge, befelé forduló, izolálódó (ember)társainkat, ne váljanak potenciális áldozattá.

Rozella2018. január 16. 10:11

@voodoo: Jó volna, ha így volna, hogy "rettegnek" ... de ez, még ha így is van, nem tartja őket vissza... Egyetértek, beszélni kell róla, én csak azt mondom, ez nem elég!! ... és úgy gondolom, amíg a társadalom ki nem kényszeríti a kőkemény és példát statuáló szankciókat, addig folyton nőni fog ez veszély. Sajnos... A filmecske mondandója talán eljut oda is, akihez kell, de az analógia itt is nagyon sántít, az oroszlánok ugyanis nem perverzek, hiszen ők nem emberek... Tiszteletre méltó ÁLLATOK és egészen más célból "vadásznak"...

voodoo2018. január 16. 09:54

@Rozella: Nem vagyunk egerek, a szó pedig hatalom. Lehet, cincogásnak tűnik, de a macskák rettegnek tőle. Sajnos "a ragadozók köztünk is itt vannak... és az áldozat nem mer szólni, hibásnak érzi magát, mert elveszti azt, aki megérti"... Beszélni kell róluk, megnevezni, megállítani őket.

https://www.youtube.com/watch?v=RzamfUTxwk0

voodoo2018. január 16. 09:48

@Moonflower: Hollywood mágnes, tízezrével telepednek le Los Angelesben a mindenre kész színész- és színésznőjelöltek és vállalnak el bármiféle állást amíg felfedezik őket. Sokan a filmgyárakba is bejutnak, statisztaként, díszletmunkásként, stb., de csak töredékük képes kitűnni a tömegből. Ha csak ezekről és a közülük a lányokról beszélünk, ők fél Hollywooddal ágyba bújnának, hogy "felfedezzék" őket. És igen, amikor az időközben befutott színésznő ezt a "karrierépítő" felkínálkozást évekkel, évtizedekkel később erőszaknak állítja be, az tényleg túlzás. Azt is sokan állítják, hogy "csak felmentünk a hotelszobájába egy megbeszélésre". Ennek a továbbfejlesztett változata, hogy "eredetileg úgy volt, hogy ott lesz még ez meg az a stábból. De ehelyett egyedül várta ott a rendező, producer, vagy ismert színész, bezárta az ajtót és vetkőzni kezdett." A nő pedig lebénult meglepetésében. annyira, hogy pár perc múlva már az ágyban feküdtek, vagy feleszmélt, és elmenekült, de véletlenül se verte félre azonnal a harangokat, hogy mi történt, hanem adott esetben nagyon sokáig hallgatott. Mások fegyverként használják a zaklatás kártyát, utólag másképp beállítva egy szituációt. De nem ez a lényeg. Az hogy mi történik a filmvilágban, sok embert érdekel, de keveseket érint személyesen. Viszont felnyitja a szemét azoknak a nőknek, akiket naponta kerülnek hasonló megalázó helyzetekbe, munkahelyen vagy csak közlekedés közben. Hogy nem kell szó nélkül eltűrni.
https://www.youtube.com/watch?v=EPe0Zf5n5qg

A családokon belül történő erőszak, és annak a kiskorúak sérelmére elkövetett formái tényleg nem csak intelligencia kérdése.

Moonflower2018. január 16. 00:45

@voodoo az a lavina, amit a Weinstein-ügy indított el, nagyon más. Úgy érzem sokan már átestek a ló túloldalára a zaklatással kapcsolatban. Lènyeges különbség, hogy egy védekezésre képtelen gyermeket, vagy egy védekezésre ugyan képes, de vélt, vagy valós érdekei miatt mégsem védekező felnőttet ér ilyen támadás.
Azért az aberráció nem inteligencia függő. Lehet a klasszikus pedofília a műveltebb körökben gyakoribb, de amikor egy apa használja a lányát ( sokszor az anya tudtával 😭), az is pedofilia, és talán a primitívebb rétegben gyakoribb.
Az egyházzal kapcsolatban osztom a véleményedet.

Rozella2018. január 15. 22:14

@voodoo: az egyik szóba egy pontot raktam, mert másként nem engedte a rendszer leírni... hmmm...

Rozella2018. január 15. 22:12

@voodoo: Ezúttal tényleg csak egy :( jelet hagytam, mert nem akartam hogy elvigyen az indulat... A 'világnak' ez a szegmense szerintem nem "beteg", hanem aberrált, gátlástalan gonosztevő, sötétlelkű gazember horda... Tudod, ha arra gondolok, hogy ez az álságos "világ" mégis vevő a gyermekporn.óra, iparágként virágzik a gyeremek prostitúció, és a magazinoktól a neten át a filmekig minden tele van erőszakkal, szadista megnyilvánulásokkal... Ez nem csupán vallási, és nem csak egyházi kérdés... csak hát vannak "szent tehén"-ként érinthetetlen területek, ahol sokkal többet meg lehet tenni, anélkül, hogy következményei lennének és nekem itt a fájó pont, hogy az évekig tartó "show műsor"-perek és a nevetséges védekezések helyett azonnali és kőkemény intézkedés, büntetés kéne a legnagyobb szigorral!! Mert a felháborodás kevés!! Annak nincs visszatartó ereje! De ugye a "jogok"-ra lehet mindig hivatkozni... Szóval akik meg tudnák ezt a folyamatot valamelyest fékezni, vagy akadályozni, azoknak úgy tűnik ez nem érdekük. Egyrészt nem érdekük, másrészt pedig tehetelenek és minden szépen elveszik a bürokrácia, a politika, a pénzvilág útvesztőiben. Mi szürke 'egérkék' meg itt hiába cincogunk...:(

voodoo2018. január 15. 21:21

@Shanti7: Megrendítő, ez tény. Tehetetlenek mégsem vagyunk teljesen, mert naponta hallani arról,elkapták egy gyermekintézmény tanárát (igazgatóját), stb. vagy itt ott felszámoltak egy szervezett csoportot. Mert ezek még keresik is egymás társaságát. Thaiföldre is csoportokban utaznak "nyaralni" Van amelyik falból viszi az asszonyt is, aki mit sem sejt, vagy igen, de süketnek és vaknak tetteti magát, mert nem adná fel a kényelmes életmódját, amit nagyon beteg ura biztosít számára.... :(

voodoo2018. január 15. 21:02

@merleg66: 8000 pap akit be kellett vallani... mennyi lehet aki még nem bukott le? Villámhárító, igen. És amikor rádől a templom az imádkozó hívőkre... Szerencsére a hit és egyház nem jár együtt, de egy molesztált gyermek nem fog Istenhez imádkozni. Miért nem segített akkor, amikor a pap bácsi beszorította a sekrestye sarkába...

voodoo2018. január 15. 20:58

@Moonflower: Sajnos az aberráció nem a kevésbé művelt emberek között a leggyakoribb. Hogy kiben mitől alakul ki, vagy a hajlam a legtöbbükben öröklődik-e, nem tudom. Ennyire nem is érdekel. Én büntetlenséget adnék az áldozat családjának és odaadnám nekik a jómadarat egy hosszú hétvégére. Az a baj, hogy amelyiket sarokba szorítják, olyan rutinosan játssza ki az "én beteg vagyok, nem tehetek róla, de meg akarok gyógyulni mert megbocsáthatatlan bűn, amit tettem nagyon bánom" kártyát, hogyha nem csapják agyon azonnal, képes kidumálni magát és még meg is sajnálják. Azt is előveszik, hogy őket is bántották gyerekkorukban. Pedig ez nem valószínű. Holnap délelőtt megjelenik a másik jómadárról szóló írásom, komolyan mondom, a gyerekbántalmazók árnyékában Weinstein és más nőket zaklató szemétládák esetei nem is tűnnek annyira súlyosnak, pedig már az is megbocsáthatatlan...

merleg662018. január 15. 20:55

@voodoo: Igazad van! Valóban csak az egyház talált ki magának egy számára megfelelő Istent, akinek a nevében farizeus módon lehet osztani az igét... bocsi, de a korábbiakban rosszul fogalmaztam. A múltkor kicsi unokám megkérdezte, miért nem járok templomba...azt feletem, mert a pap sem bízik a "főnökében". Szinte azonnal jött a kérdés, hogy ez mit jelent...mert minden templom tetején ott a villámhárító! Ha az valóban az Isten háza lenne, erre nem lenne szükség...Ma már Mammon az főisten és az aranyborjút imádja az ember... Még fiatal koromban az egyik szomszédos falu papjának lépten nyomon összetörték a motorját, mert mindig a tilosban "vigyázta" a báránykákat! Ennyit erről. A szöveg végén feltett kérdésedre mindketten tudjuk a választ!

voodoo2018. január 15. 20:46

@merleg66: Istennek nincs egyháza, az egyháznak van Istene. Ismerek papot, aki négyszemközt beismerte, hogy a Földön a Gonosz erősebb mint Isten, és a megszállás napi szinten és tömegesen jelenik már meg. Népeket, embercsoportokat lehet fanatizálni, háborúba vezetni. Antikrisztusok hírdetik az igét és szedik be a milliókat és élnek playboy-ként. Az ördögűző pap (külön képezik őket)... annyival többet tud tenni, hogy talán kevésbé fél, mint a többi társa. Bűntetlenség? Hát persze, ejnyebejnye után elküldik őket egy másik egyházmegyébe büntiből, ahol miért volt épp üresedés a plébánián, na miért??

voodoo2018. január 15. 20:37

@Rozella: :( de azért örültem Neked is ... :)

voodoo2018. január 15. 20:36

@Mamamaci40:hát igen, ilyen az élet, de akinek van gyereke, tudja mit tenne, ha a gyerekét molesztálná valaki. Sajnos a törvény őket is emberszámba veszi és max. enyhítő körülmény az erős felindulás. Ha megússza a lincselést, akkor jöhet a kényszergyógykezelés, megbélyegzés, sterilizálás, jeladó a nyakába, ami szirénázni kezd, ha 200 méternél közelebb megy egy gyermekintézményhez...

voodoo2018. január 15. 20:29

@Zsuzsa0302: Sajnos ez még csak 1 karc a téma felszínén. Az eltitkolt vatikáni aktákból is horrort forgathatnának pl. Harvey Keitel főszereplésével, de nem ez a legszörnyűbb mégsem, hanem az amit írtam: közöttünk járnak és a legritkábban mernek vagy tudnak fellépni ellenük, hiszen ha nem megy szép szóval, fenyegetésre váltanak, és a gyerek pedig félelmében és szégyenéban hallgat mint a sír...

voodoo2018. január 15. 20:16

@Mikijozsa: Vatikán a pedofil papok miatt biztos nem bukik el, annak ellenére, hogy az ilyeneket nem eltitkolni kellene, hanem kidobni azonnal és régi keresztény szokás szerint pellengérre állítani. Az a baj, hogy a bevallott 2 % tényleg csak a jéghegy csúcsa, és a legmagasabb szintekre is eljuthatott a fertőzés. A katolikus egyház üzleti vállalkozás is, olyan szeretágazóan beékelődve a világgazdaságba, amihez hasonló szerveződés hez még csak hasonló sem jött létre soha. És ehhez a világi gazdagsághoz és hatalomhoz képest mi az a 8-10,000 lebukott pap esete... Tobb más vagyona mellett csak Vatikán házibankjának becsült vagyona 4-6 milliárd... (nem forint)...

Shanti72018. január 15. 19:07

@voodoo Kedves! Megrendítő a hozzászólásod és a versed is. A legnehezebb az egészben a tehetetlenség, amitől kinyílik a bicska az én zsebemben is. Nem tudom láttad-e a The Young Pope című film sorozatot? Azt hiszem HBO saját gondozású sorozata. Érdemes megnézni. Szóval... mint mindig, most is nagyot alkottál. Szeretettel Shanti

Shanti72018. január 15. 19:06

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Moonflower2018. január 15. 16:59

Sajnos az emberiség teszi és tette már évezredek óta beteggé a világot. Versed témája végigkíséri az emberiség történelmét. Nem tudom a két lábra állás, az eszközhasználat, a nyelv kialakulása okozott az agyban olyan elváltozásokat, amitől ezek az aberrációk megjelentek? Kíváncsi lennék kutatták-e már ezt.
Nem nagyon tehetünk mást, mint a saját mikrokörnyezetünket próbáljuk megvédeni és hangot adni az elszörnyűlködésnek. De ahogy látom az érintetteket nem igazán érdekli, hogy mit gondolunk róluk.

merleg662018. január 14. 18:55

@voodoo: ...a katolikus egyház, már régen sem volt "feddhetetlen". Hiszen a vallás nevében népeket írtottak,"szent inkvizíciót" vezettek az eretnekek ellen (csak tudnám, hogy mitől volt szent)...ha van Isten, akkor az egyházát nem tudja megtisztítani?... miért mentesek a papok minden alól és űzhetik fajtalanságukat büntetés nélkül? Mert a vakhit bizalmat szavaz nekik... isten felszentelt szolgáinak. Pedig rájuk is érvényesíteni kellene: qui poenas reus... remek a versed, nagyon aktuális napi mondanivalóval... gratulálok a versedhez.

Rozella2018. január 14. 17:33

AZ! :(

Mamamaci402018. január 14. 17:33

c' est la vie...

Zsuzsa03022018. január 14. 15:16

Borzasztó történetek!!!!! A vers maga nagyon jó!

Mikijozsa2018. január 14. 14:51

ez az etyházi(s nem egyházi) magatartás egyben a VaciPán végnapjait is előrehozza, úgy néz ki, kinyílnak a szemek(de mikor?) nagyon jó amit írtál