A befagyott paták és az egérfogók

stapi•  2018. október 2. 16:35

A befagyott paták és az egérfogók

 

 

              – Gyí! Indulj, Rudolf! A gyerekek várnak ránk, nem késhetünk el!

 

De bizony Rudi patája meg se moccant. Belefagyott a hóba. A Mikulás a mozdulatlanság láttán leugrott a bakról, és vizsgálgatni kezdte a szánt, aztán Rudolfot, és nem értette a dolgot.

 

              – Mi a csoda történt veled, Rudikám? Még sosem voltál engedetlen... – motyogta nagy szakálla és a bajusza között – mi van veled? Ahá! Nem bírod felemelni a lábad! De hogy történhetett? Még soha nem fagyott a talajhoz a talpad, pedig már sok generáció óta szolgáljuk ki a gyerekeket...

 

A télapó a nyomokat kezdte vizsgálni, amit felfedezett. Aprócska lábak hagyták a hóban, hát hamarosan rájött, hogy néhány rossz gyerek állt bosszút rajtuk, mert tavaly nem kaptak ajándékot, csak virgácsot. Most aztán azt találták ki, hogy vizet öntenek Rudi patáira, így azok odafagytak a földhöz.

 

              – Na megálljatok csak, ti kis gézengúzok! Megemlegetitek ti még ezt! – mondta Mikulás jó hangosan, aztán elballagott, hogy langyos vizet hozzon, amivel kiolvaszthatja Rudi lábait.

 

Végül sikerült, de sok időt veszítettek. A gyerekek már szerte a világon azt hitték, az idén nem is lesz Mikulásnap. Azon gondolkodtak, hogy talán a kalendáriánus bácsik elírták a naptárt, vagy valami egyéb hiba csúszott bele. A várakozástól kimerülten álomra hajtották a fejüket, és el is aludtak azon nyomban.

 

Reggel aztán szikrázó napsütésre ébredtek, mert – bár az éjjel jó nagy adag friss hó esett – az égbolt tiszta volt, és a nagy fehérség csak úgy szórta szét a mosolygó Napocska fényét. Hunyorogva néztek az ablakokra, és – láss csodát! – ott díszelgett a szépen kitakarított cipőcskékben a szebbnél szebb és finomabbnál finomabb ajándék.

 

Hiába, ez a vén Télapó mégiscsak nagyon ügyes! Nem tudom, hogy csinálta, de a késői indulás ellenére minden gyerek időben megkapta az ajándékát.

 

De volt néhány gyerkőc, akiknek még ettől is nagyobb meglepetésben volt részük ezen a gyönyörű reggelen! Benyúltak a gyönyörűen becsomagolt ajándékok dobozába, aztán – egy jó nagy csattanást követően – jajgatva húzták ki a kezüket belőle! A mancsaikon meg ott éktelenkedett egy-egy nagy egérfogó! Azt kapták ajándékba.

 

              Én nem is sejtem, hogy fordulhatott ez elő... Ti vajon tudjátok? Biztosan kitaláljátok. :)

 

 

2018. október 2.

 

Vers ebből: https://blog.poet.hu/gyereksarok/gezenguzok

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

stapi2018. október 3. 14:26

@Pflugerfefi: Köszönöm szépen, hogy eljöttél! :)

Pflugerfefi2018. október 3. 14:12

Szellemes....:)
Gratulálok!