A túlvilág kardja / 3.- 4 . FEJEZET/ Fantázia reg

fabion•  2019. augusztus 29. 19:24

3 FEJEZET

 

Az istenek , mindent figyelemmel kísértek , sajnos nem avatkozhattak bele . Léa nagyon odáig volt , Kais a Főisten pedig csitítgatta .

- Léa ezt teszi az ember , látod ? Ezeknek adtál még egy esélyt .- mondta Kais Léanak .

- De Kais vannak ott jó emberek is … én azoknak adtam esélyt , ha képesek voltak megfutamítani az ellenséget , pedig sok előnyük volt , akkor ezek az emberek képesek lesznek egy új , és szebb világot is megteremteni! Én bízom bennük ! - mondta Kaisnak Léa .

- De tudod hogy a boszorkányok is megakarják szerezni a Szentkoronát és a Kardot is ! - szólt oda Léanak a Főisten Kais .

- Mivel a nagy minden látó ablak nyitva , így valószínű láttak mindent , be kell zárni mert ha meglátják hova menekültek , az végzetes lehet az emberek számára !- figyelmeztette a többi istent is Kais.

Így nehéz döntés született de bezárták a minden látó nagy ablakot az istenek .

Aminek a Boszorkányok igen csak nem örültek , és minden gondolatuk az volt kiderítsék hova rejtőztek a tábor lakói ! De ezt egyenlőre nem tudják Ők sem , mert el tűnt a nagy ablak , az istenek bezárták !

 

Közben beért a városba Leonárd embereiből álló csapat , és sorra bearaszoltak a kocsmába , ahol Leonard már várta őket .

Elmondtak neki mindent , az meg csapkodta ököllel az asztalt !

- Ördög és pokol ! Átkozottak ! Hány emberünk veszett oda ? - kérdezte az egyikhez fordulva .

- kb 50 embert veszítettünk uram ! - mondta az egyikük .

- Sajnos nem vettük észre és hátulról támadtak ránk és a domb tetejéről is 2 csapatban , azt sem tudtuk fent is hányan vannak . Visszavonulást rendelt el a vezér mikor eltalálták a nyilak . Így Ő a csatamezőn maradt , nem is tudtuk elhozni sem , ki tudja él e hal e . - felelte lehajtott fejjel a másik férfi .

Leonard ökölbe szorította a kezét és így szólt .

- Pihenjetek és ha kidolgoztam a tervet szólok , meg kell találnunk Őket , kell a korona és a kard !

- Talán mindig kevesebb emberük lehet , nem valószínű hogy csatlakoznak hozzájuk harcosok ! - és röhögött egyet Leonard , aztán felállt az asztaltól oda ment a pulthoz és levett egy korsó bort és felment a lépcsőn a szobájába .

Többiek pedig szétszóródtak és neki álltak inni erre a nagy ijedtségre.

 

Matis-ék közben odaértek a barlangban lévő többiekhez .

-Emberek , aki nem sebesült és tud jönni , a barlang bejáratát el kell tömni hogy ne legyen látható hogy itt bejárat van ! Most kell indulnunk , kevés az idő , és félő hogy hamarosan idejönnek utánunk ! - mondta a többiekhez fordulva Matis .

Aztán elindultak ki a bejárathoz . Nagy kövekkel tömték el a bejáratot , jó vastagon hogy még kis rés sem maradhat hogy belássanak is véletlen hogy ott egy barlang van a törmelék és a sziklák mögött . Jó időbe telt mire végeztek , és elindultak a barlangba a többiekhez .

-Holnap pedig földdel kell meghordani a köveket belülről ! Így ha mégis próbálják megbontani a köveket , látják majd a földet , nem lesz kétség hogy ez nem bejárat . Így egy ideig nyugtunk lesz Tőlük . - magyarázta a gondolat menetét Matis .

 

Mikor beértek , az emberek elmentek és lepihentek , Matis pedig körbe járta hány sebesült van és mennyi embert vesztettek . Meglátogatta még Charlotte -t és Melvyn királyt , aztán keresett egy olyan helyet ahonnan jól látott mindent és ledőlt egyet . Nem kell tartaniuk ma már , a holnap az húzós lesz megint és félő az is hogy vissza jön a városból az ellenség csapata . Nehezen tudott elaludni Matis , sokat forgolódott és hamar reggel lett .

Lement a szikláról és szólt az embereknek hogy jöjjön mindenki oda mert beszélni akar velük !

Mikor oda értek , körbe nézett rajtuk Matis.

- Emberek ! Figyeljetek ide ! - kiáltotta hogy mindenki hallja .

- Ma egy új korszak kezdődik életünkben ! Ez lesz az új otthonunk , a királyunk fiának Melvyn -nek el kell érnie a 20 éves kort mert a kardhoz csak akkor férhet hozzá , és a szentkoronához !

Tehát bő 7 év még vissza van ! A Tenger nyújt megélhetést a számunkra , sajnos vadászni már nincs módunkban ! Igy halat kell fogunk minden nap ha enni akarunk , de ahhoz hogy mindenkinek jusson , ahhoz valami hálót vagy effélét kell csinálnunk , mert képtelenség másként ennyi halat kifogni , lehet még ki kell merészkednünk a nyílt tengerre is az élelem miatt ! Még vannak élelem készleteink , de avval gazdálkodnunk kell … - kis szünetet tartott Matis és folytatta .

- Mivel várható hogy az ellenség próbálkozni fog , és ezért mindenre fel kell készülnünk! Ezért majd nem itt leszünk hanem beljebb megyünk a másik alagúton át és ott is ugyan úgy ott a tenger csak egy másik barlang rendszerben . A tenger hullámai függönyként véd bennünket attól hogy valaki meglásson minket itt a barlangban , viszont menekülési vonalon sokkal jobb mint itt ebben a barlangban . Igy holnap átmegyünk oda , és ott fogunk élni , ide csak halászni és fürödni járunk majd

- Reméljük kicsit elbújhatunk az ellenségtől , de jobb ha számítunk rájuk , mert soha nem vagyunk biztonságban , ezt ne feledjétek ! - mondta Matis körbe nézve .

 

Telt – múlt az idő , eltelt 10 év , az ellenség elől ez a barlang elég biztonságosnak mutatkozott. Megtanultak halászni az emberek , búvárkodtak , sok mindent tanultak ezekben az években . Isteneik véleménye is megváltozott róluk , várták Melvynt hogy átvegye a staféta botot , noha tudták az istenek is és a táborban lakók is hogy ez nem lesz majd olyan egyszerű , és valószínű megint harcolniuk kell . Ez a 10 év elég volt ahhoz , hogy Matis és az emberei kiképezzék a fiatalokat a harc mesterségére , ezúttal Melvyn is részt vett minden ilyen kiképzésen , ami csak a javát szolgálta annak hogy egy erős férfi váljék belőle ! Igazi hadvezér és király ! Sajnos Charlotte a második évben életét vesztette , nagy beteg lett , a fiú meggyászolta nagyon . De nem tehetett mást az élet megy tovább és tették a dolgukat mint máskor . Nagyszerű fegyvereket csináltak , halcsontokból , és egy nagyon jó kis harcos csapatot képeztek ki a fiatalokból , akik mostanság értek be hisz 30 évesek múltak ők mindannyian . A kis csapat gyarapodott , és felerősödtek .

Melvyn elérte a 20 . évét és így szólt a tanítás ha Melvyn 20 éves lesz a korona nevében a karddal megszabadítja a nemzetet a rosszaktól és elfoglalja a trónt , így az apja nyomdokaiba lépve , mint a

Francia birodalom Királya !

Tehát kertek alatt volt az idő hogy elinduljanak a nagy útra .

 

Matis ,Joris , Ryad és Luis örök jó barátok lettek . A csapatot Ők képezték ki hogy egyenlő eséllyel indulhassanak a harcba .

De előtte ezt tudták fel kell mérni az ellenség erejét , ehhez pedig ki kell menniük a barlangból a városba .

Így Matis a csapat vezetője összehívta az embereket , hogy megbeszéljék hogyan tudják megoldani a felderítést .

- Nos barátaim ! - kezdte Matis

- Eljött a Mi időnk is ! A királyunk 20 éves lesz holnap , Neki is adtak feladatot az istenek , mert a kardot el kell hoznia a túlvilágról ! Nem lesz egyszerű a dolga … de nekünk sem . Így most beszéljük meg hogy tudjuk veszteség nélkül feltérképezni a kinti világot . - és Matis körül nézett a barátain .

- Szerintem csak is mi menjünk és ne vigyünk embereket , kétfelé vállunk és becserkésszük a várost - Jobb ötletem nincs , mert nem ismerjük a körülményeket most még .- válaszolt Luis.

- Igaza van Luisnak – vetette fel Joris .

- Egyetértek . - mondta fejbólogatás közben Ryad is .

- Tehát akkor mindenki egyetért konkrét tervvel most ne rukkoljunk elő . - nézett rájuk Matis .

- Tehát kimegyünk és a város előtt szétválunk kétfelé , jó beleegyezem , és ha baj van arra az esetre azért valamit ki kell találnunk. Nem ? - kérdezte Matis .

- Persze ! - mondta Luis.

- A domb mögött ahol egyszer a lovakat hagytuk , ott lesz a találkozó , ha baj van és nem tud valaki ott lenni , akkor a többiek elindulnak haza gyorsan , ne tetézzük a bajt azzal hogy a másikaknak is baja legyen , két ember nem tud segíteni a másik kettőn ! Értve vagyon ? - mondta Matis .

- De azért mindenki próbáljon meg körültekintő lenni és butaságot ne csináljon senki , egyéni akció lefújva , ne csináljatok semmit ! - figyelmeztette Őket Matis .

- Csak azt tudjuk meg , a csapataik felállása adott e , vagy pedig nincs felkészültségük , és a palotában van e változás , mivel korona nincs király sem lehet .. de nincs kizárva hogy Leonard becsapja majd az embereket és kineveztette magát királlyá ! - emlékeztette Matis a férfiakat .

- Szóval ezeket tudjuk meg és kb mekkora az ellenség felállása . Mire számíthatunk stb . - folytatta Matis

- Tehát akkor le egyszerűsítve , tudjunk meg mindent amit lehet . - felelte vigyorogva Luis .

- Valahogy úgy ! - válaszolta Ryad és nevettek .

- Mikor indulunk Matis ? - kérdezte Luis .

- Holnap kora hajnalban . - válaszolta Matis .

- Fegyverek nélkül – tette hozzá Matis .

Erre rácsodálkoztak Matisra , hogy gondolta ?

- Muszáj most hogy ne vigyünk fegyvert mert lebuktatna bennünket . - felelte Matis .

- Értem – válaszolta Luis .

- jól van , akkor készüljön mindenki fel , és hajnalban indulunk holnap korán . - és ezzel otthagyta őket Matis , mert Mervynnel is akart beszélni , az útjáról .

 

Matis áthaladt a táboron és egyenesen Melvyn kis kuckója felé vette az irányt . A fiú ott bent volt és pont meditált mikor belépett hozzá . Ránézett Matis , és látta most épp nincs elérhető állapotban a fiú , ahogy nézte , mosolyogva nyugtázva milyen izmos és szép fiatalemberré cseperedett Melvyn , igazi méltósággal ült törökülésben a fiú . Gyönyörű holló fekete, hosszú hullámos haja a háta közepéig ért , vastag szemöldöke pedig jól kiemelte nagy szemeit . Isteni szépség , gondolta Matis .. és kifordult a kunyhóból mert tudta , Melvyn elindult a kardért már nincs mit beszélniük erről , az istenek biztos közvetítettek felé . Tehát marad a várakozás hogy a fiú teljesítse a küldetését .

Elindult Matis a partra úszni egyet addig .

4. FEJEZET

 

A fiatal király fiú hanyatt fekszik , és a karjai a feje felett , nézi a kunyhó plafonját és gondolkodik , mi fog most történni….

Ma 20 éves lettem .. - mondta magában Melvyn .

- Igen Melvyn , ma be kell hogy teljesítsed az istenek és atyád kívánságát ! - mondta Kais a Főisten Melvynnek .

A fiú megijedt hogy ki szólt hozzá és felugrott hirtelen !

- Ki vagy Te ? - kérdezte Melvyn , gyorsan körül nézve a szobában , mivel senkit nem látott .

- Én Kais vagyok fiam , a Főisten ! Meg kell tenned valamit ahhoz hogy a kardhoz eljuss ! - mondta a fiúnak .

- Mit kell tennem – kérdezte és meghajolt istene előtt Melvyn .

- Elmondom azt is , de el kell jutnod hozzánk a túlvilágra ! - mondta Kais .

- De hogyan ? - kérdezte Melvyn .

- Megmutatom , ülj le a földre és ne gondolj semmire , tisztítsad meg az elméd hogy tudjalak irányítani . - mondta neki Kais .

Melvyn leült törökülésben a földre , és hallgatta Kaist a Főistent .

A fiú nagy levegőket vett és lassan kifújva azt , így megtisztítva a gondolatait , elindulhatott a Túlvilág kapujához ahol Kais a kardot őrizte .

 

Hit ,

bátorság ,

szeretet ,

türelem ,

becsület !

Melvyn ezekkel kell kimutatnod hogy érdemes vagy a kardhoz és jó királya leszel a népednek !

Akkor tudunk segíteni neked és a népednek !

- Megteszek Istenem mindent hogy jó királya legyek a népemnek ! - felelte Melvyn .

Ezután beléphetett Melvyn a Túlvilágok Kapuján ami meg nyílott előtte !

Csupa hatalmas fény tárulkozott ki a kapun , a fiú nem tétovázott belépett , Kais követte a szemével amíg el nem nyelte a fény az alakját !

Onnan már nem láthatta Kais sem hogy mi fog történni .

Melvyn haladt előre csak , a végtelennek tűnő semmiben …

Nem látott nem hallott semmit , de csak ment előre egy láthatatlan úton , amit szemével nem is érzékelt . Hosszú – hosszú időnek tűnt hogy ment az úton , de hitte hogy valahova oda fog érni , nem kérdett semmit magától sem , csak ment a cél felé , mert hitte hogy ott van előtte !

Már jó ideje ment csak előre, egyszer csak meglátta az átkelőt a szeretet birodalmába ! Nem érzett félelmet , és bátran neki indult a szeretet hídjának !

No de a 3 boszorkány sem volt rest hogy megszerezze a Túlvilági Kardot , hiszen az volt a céljuk vele hogy elpusztítsák a földet !

Mivel Melvyn szerette a dadust ( Charlotte ) és Jonathant , próbálkoztak átvenni az alakjukat hogy megtévesszék az ifjút ! Hivták és csalogatták le a mélybe , hogy ne menjen át azon a hídon !De Melvyn emlékezett Jonathan jó tanácsaira és tudta nagyon jól hogy nem Ők akarják eltéríteni az útról , hanem a 3 boszorkány !

Ezért le sem nézett , és csak haladt tovább !

Ahogy átért Melvyn egy gyönyörű tájon találta magát és egy kapu félét látott maga előtt !

Betolta maga előtt a nagy kapufélét és belépett a sziklaterembe …

ahonnan már lefele csordogáló patakban kellett gázolnia végig …amikor leért tátva maradt a szája Melvynnek ...

Gyönyörű látvány ! Teljesen elvarázsolta a látvány , ilyen csodálatos helyen még nem járt , hanem akivel szemben találta magát elnyüdözte a látványa ! Egy gyönyörű tündér aki három hófehér farkassal várta már Melvynt .

Így szólt a tündér hozzá .

- Te vagy Melvyn ugye ? Aki a Túlvilági Kardért jött ? - oda fordult egy pontra , ahol volt még egy gömb szerű valami ami forgott és egyszer csak egy átjáró lett ami kitárult …

 

- A kard ott van bennt Melvyn és még valami van neked bennt ami a Kardhoz jár mert nélküle nem tudod elvinni . - mosolygott a tündér .

- De van egy szabály amit nem szeghetsz meg ! - mondta a Tündér Melvynnek . És így folytatta .

- Semmit nem érinthetsz ami ottbennt van ! Semmit ! - ismételte a Tündér

- Ha a szabályt megszeged többé nem leszel a Kard birtokosa , mert a varázslat megszünik ! Így a 3 boszorkány a kardot elvihetik és a világnak ezentúl vége lesz ! Nagyon légy résen Melvyn ! - Intett a kezével a tündér hogy lépjen be az átjárón …

 

 

Melvyn pedig nem volt rest belépett az átjáróba .

 

Olyan érzése volt Melvynnek mintha valahova utazna és csak sodorta az a valami amibe belekerült ! Sokáig utazott abban a valamiben , vagyis neki hosszúnak tűnt az idő , nem tudta , csak azt tudta biztosan , hogy neki van egy népe akit meg kell mentenie , és ezért neki most egy sor olyan dolgot kell megtennie ami azt fogja igazolni , hogy a Kard jó tulajdonosa , viselője lesz és a népének érdembeli királya kell hogy legyen , hisz Ő az egyedüli akinek ez megadatott .

Így ilyen gondolatok kergetőztek a fejében mikor kezdett lassulni a tempó ahogy vitte az a valami , és hamarosan át ért egy másik világba amit úgy hívtak Túlvilág !

 

Rögtön egy csata közepébe érkezett !Az oldalához kapott de tudta hogy neki nem szabad semmit érintenie , ahogy elengedte magát és ment tovább , mint ha erre vártak volna , a 3 lény rászolt Melvynre .

- Melvyn a dadádnak és Jonathannak most vége itt a túlvilágon is – és hangosan hahotáztak …

Melvyn nem szólt rá semmit , nem is nézett arra , hanem ment egyenesen csak előre egy patakhoz érve ahol egy csodálatos táltos várta ! Gyönyörű pompás állat volt ! Aki Melvynhez ment és ránézett .

- Ülj fel – mondta neki a ló !

Mivel Melvynnek azt mondta a Tündér hogy ne érintsen meg semmit amit lát vagy amivel találkozik !

Így tovább ment és akkor a ló utána szólt .

- Tudom a tündér azt mondta ne érints semmit mert az a kardhoz való jogodat veszi el , de ne félj én vagyok az aki nélkül nem tudod a kardodat elvenni , és nem kell hozzám érned , ez az utólsó próba tételed is sikerült . - mondta neki mosolyogva a táltos .

A Táltos pedig elvitte Melvynt oda ahol a Kard volt ! Ott pedig várta már egy hatalmas Sólyom Melvynt . Így a Táltos elköszönt és visszament oda ahol Melvynt felvette …


Mikor Melvyn átvette a Kardot , felült a sólyom hátára és elindult a túlvilágból haza felé a földre !Tudta most minden erejére szükség lesz mert minden rajta fog állni vagy bukni …

 

A Sólyom berepült a Túlvilág Kapuján egyenesen Kais Főisten előtt tette le az ifjú királyt Melvynt .

A Főisten már várta !

- Nagyszerű munkát végeztél Melvyn Király ! - mondta az ifjú királynak Kais .

- Ezt pedig most felteszem a fejedre amit sem ember sem lény el nem vehet Tőled ! - mondta és a kezében lévő koronát ráhelyezte az ifjú király fejére ! Ezzel megkoronázta mint az istenek Főistene Melvynt .

 

 

- Melvyn Király – kezdte Kais .

- A 3 boszorkány már neked nem árthat , viszont a népednek igen , ezért most sietned kell hogy megakadályozd a néped pusztulását ! - ezzel elbocsájtotta az ifjú királyt , aki egy szempillantásnyira felocsúdott a meditációs utazásából és a barlang városban találta magát ! Mivel ott volt a Sólyom is vele , tudta hogy ez most halálosan komoly álom volt , ami nem is álom hanem ez megtörtént Melvynnel !

Abban a pillanatban kilépett a sátorjából és rögtön megpillantotta Matist a vezetőjüket .

Mikor Matis meglátta az ifjú királyon a koronát és a Túlvilági Kardot abban a pillanatban térdre esett ezzel kifejezve a tiszteletét az ifjú király előtt , és mikor ezt látta a népe , mindenki sorra térdre esett !

- Mindenkinek ! Ma elindul a háború mert nem hagyom hogy elpusztítsák a Népemet , így kérlek Benneteket a Hazátokért és a Királyotok mellett harcoljatok ! - kiáltotta a népének Melvyn Király .Ujjongva mondtak igent az emberek !

- Most pedig álljatok fel és Mindenki készüljön a csatára ! - tette hozzá a Király .

- Matis , Luis , Joris és Ryad kérlek gyertek velem . - szólt a többiekhez Melvyn a Király .

Ezzel bementek a sátorba és elmondta milyen terveket szövögettek a 3 boszorkány , és hogy nem sokára itt lesznek mert gyorsan toborozzák a gonosz holtlelkeket hogy elpusztítsák a földet és az embereket is !

- Sietnünk kell mert először a várost fogják támadni , ezt a helyet nem látják a boszorkányok sem , mert ez az istenek lakosztálya ! - mondta Melvyn .

És ezzel a többiek is megtudták hogy ezen a hosszú éveken keresztül , ők az istenek védelme alatt álltak mindvégig ! Nem pedig csoda volt hogy nem találtak rájuk az ellenségeik !

Miközben a többiek készülődtek addig Melvyn Királyfi lement a tó partjára és ivott annak vizéből . Miközben felállt meglátott valamit a vízben megcsillanni . Hirtelen a keze a kardon és megfordult , azonban amit meglátott a lélegzete is elállt !

Léa a Napistennő állt az ifjú előtt !

- Gyönyörű szőke hosszú haja fürtökben lógott a vállára egész leért a derekáig , egy olyan látványt nyújtott mint ha csoda lenne !

- Léa Napistennő!!!! Te itt ??? - kérdezte Melvyn ámuldozva , hiszen már ismerte , Kaisnál a Főistennél már látta Őt !

Léa csak mosolygott olyan elbűvölően hogy a Királyfi is beleszédült a mosolyába .

- Igen Melvyn , kérlek hivj csak Léanak . - felelte kicsit félénk hangon Léa napistennő .

- Szeretnék adni neked valamit , amíg el nem indultok a harcba , kérlek gyere velem ! De a kardodat is hozd és a koronádat is - kérlelte Léa ...

Hát erre igen csak gyorsan kapcsolt Melvyn és ebben a pillanatban egy kis vizet spriccelt ,, Léa istennőre „ aki porrá égett .. aki Jade a Főboszorkánynő volt csak felvette Léa istennő alakját ! Rögtön elpusztult ..

- Már csak kettő van , morfondírozott magában Melvyn .

Megfordult volna mikor meghallotta az ismerős Léa hangját , és gyorsan megfordult .

- Megint ?? - kérdezte Melvyn . Mire Léa az igazi istennő odalépett hozzá és szájon csókolta az ifjú királyt , akinek még a lába is beleremegett az istennő csókjába !

Lassan merte Őt átölelni és csak hosszan csókolták egymást nem tudta az ifjú meddig tartott , de nagyon furcsa dolgok történtek ezalatt ami igen csak jó érzés volt neki ! Aztán kis idő múlva , Léa Napistennő elindult a nap útján vissza felé , és intett Melvynnek majd mondta neki .

- Most már győzni fogtok Melvyn , és tudd kisbabánk lesz ! - mondta Melvynnek az istennő és mosolyogva távozott a naphintóján az ég felé …

 

A Királyfi meg azt sem tudta hirtelen mit gondoljon erről az egészről , hiszen egy baba nemzése , születése uhhh ...ahhoz nem elég egy csók … apa lesz …de nem mindennapi dolgok történtek eddig sem vele ... de nem volt ezen ideje rágódni , mert a többiek elkészültek a táborban és útra kellett kelniük , nem késlekedhettek sokat .

 

Aztán nem sokára el is indultak , egy jobb világért , a népért és a királyukért !

Közben a 2 boszorkány , Loan és Marion bosszút forralt az emberek ellen , mivel Jade a Főboszi meghalt .

Igaz tudták hogy Jade nélkül nem tudnak sokat tenni hiszen a 3 láng nincs összhangban akkor nincs a földön erejük , és ugyan úgy járhatnak mint Jade főboszi . Próbáltak valami okosat kiagyalni . De a kristály golyó sem működött Jade nélkül . Nagyon nehéz feladat várt rájuk .

 

Folytatás az 5 Fejezetben

 

 

 


 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!