fabion blogja

fabion•  2020. március 22. 05:24

A halál árnyékában 2 Rész

Az előző részből…


Krisztin félve lépett ki a házból, de a férfit nem látta sehol. Többször is vissza nézett nem e követi .. de nem látta így nyugodtan lépkedett már a metró állomás felé. Kihúzta magát és elővette újra a magabiztos pózát.

Nem sejtve hogy a férfi az éjjel a szemközti házban …..

A folytatás :

Billy a sorozat gyilkos megölt a szemközti házban egy idős házaspárt és most onnan figyelte a lány minden lépését, ezzel veszélybe került Gina a lány barátnője is, mivel a gyilkos felfedezte hogy a lány nem egyedül lakik a lakásban … Ezzel a tervet változtatott Billy és aprólékosan kezdte kidolgozni hogy férkőzzön a lány közelébe. Ideje volt rá hisz amíg nem keresik az idős házaspárt addig meghúzhatta magát abban a lakásban.

Krisztin beért a munkahelyére és annyira sietett Ginához majdnem feldöntötte a főnökét, aki menni készült le épp hozzájuk a laborba.

- Hova hova ilyen sietősen kisasszony? Nincs késésben!- nevetett George és megállította a lányt. George Mechyou a vállalat vezetője volt.

- Áhh George maga ? Tudom nem vagyok késésben csak Ginával beszélnem kell , azért siettem .- felelte Krisztin majd rámosolygott Georgera. De George még mindig nem engedte el a lányt, fogta mindkét karját ahogy össze ütköztek. Georgenak nagyon tetszett a lány és nem is palástolta a vonzalmát, de Krisztin hajthatatlan volt. George Mechyou egy iszonyúan jóképű 42. évében járó sármos pasi volt aki a nők bálványa lett. A lábai előtt hevert az egész női galeri a cégnél. De ő tartotta magát és soha senkivel nem kezdett ki a cégnél, de mindenkivel kedves volt. Ezt a szabályt amíg Krisztinnel nem találkozott be is tartotta magának. Viszont Krisztin érkezése felborította a férfi életét és kezdte elveszteni a józan eszét! Szinte megbabonázta a nő szépsége és nem tudott George soha egy bók vagy egyetlen szó nélkül elmenni a lány mellett. Mindig valami kedveset oda bökött a lánynak, próbálta megpuhítani, de a lány is tartotta magát, hiszen a munkája fontosabb volt mint ha netán egyszer ráunna a főnöke és utána mehetne a cégtől. Krisztin nem csak hogy gyönyörű volt, hanem rendkívülien okos és jól nevelt is egyben. A lány még csak 25 évesen úgy gondolta szeretné még szabadon élvezni az életét , mert amúgy nem sok szabadideje maradt a munkája révén.

Voltak már kapcsolatai de nem sokáig tartottak, mivel a lány hét közben soha nem ért rá.

Közben leértek a laborba.

- Gina ! Gina ! - futott már Krisztin Ginához.

- Krisztin mi a baj miért vagy így feldúlva?? - kérdezte a barátnőjét Gina.

- Ahh most nem alkalmas . - súgta halkan Krisztin, majd erőt vett magán és már ugyan az az ember volt mint szokott lenni , már mint kívülről mert belül a lelke még mindig pánikolt.

- Gina a minták kodjai meg vannak ?- kérdezett rá George a lányra.

- Igen ott van Krisztin asztalán! - válaszolt Gina.

- Jól van lányok , akkor a jövő héten még kérem a dokumentumokat az eljárásról és minden lépésről, a laborban folytatott munkákról is beszámolót kérek. - folytatta George.

- Tessék George , itt vannak a papírok és a dokumentáció, a többit majd a jövő héten megcsináljuk. - mondta Krisztin és a kezébe adta a főnöknek a dossziét.

A főnök átvette a papírokat és elköszönt a lányoktól, majd rákacsintott Krisztinre, de a lány nem viszonozta ezt a fajta gesztust…

Mikor kiment George , Krisztin leültette a barátnőjét és elmesélte neki azzal a férfivel a történetet.

Gina elhűlt teljesen, megfogta a barátnője kezét és mondta neki , ne maradjon egy este se későig bent, mert éjjel egyedül még sem biztonságos.

Aztán még beszélgettek és Gina is haza ment már jócskán 9 óra volt és 8 – kor lejárt a munkaideje…

Krisztin egész nap idegesen dolgozott még az esti történtek miatt, de abban bízott többé nem látja azt az őrült tekintetet.

Nehezen telt el a nap és Gina ment leváltani Krisztint. A lányok elköszöntek egymástól és Krisztin haza ment. Nem történt semmi ezen az éjszakán, így kicsit elis felejtette már ezt a kis incidenst.

Másnap a reggeli rohanásban a lány már ment a mozgó lépcsőn lefele mikor valaki hirtelen megállította a vész gombbal a lépcsőt. Már majdnem leért Krisztin is mikor nagy rángással megállt a lépcső és akik voltak a háta mögött azok mind gurultak a lépcsőn lefele Krisztinnel egyetemben. Ez mind nem volt elég valaki hátulról rá esett majdnem össze préselte és iszonyúan meg is ütötte a lábát a lány. Mikor az illető felállt és felsegítette Krisztint csak akkor lepődött meg igazán ! A srác volt a metróállomásról, aki nagyon tetszett a lánynak.

- Te ??? Itt ?? - kérdezte Krisztin csodálkozva.

- Szia ! Elnézést de nem szándékosan estem rád. Nem ütötted meg magadat ?? - kérdezte a srác aggódóan tőle és lábra állította a lányt.

Krisztin megtapogatta a fájós lábát, de nem érezte hogy valami baj lenne, csak iszonyúan megütötte.

- Azt hiszem semmi bajom.- felelte a lány nyögve amíg lépett egyet és elmosolyogta magát mikor ránézett a srácra.

- Roby vagyok , Roby Wiliem a nevem . A tiéd szabad tudnom? - mutatkozott be a srác.

- Krisztin Parker – mondta a lány és a kezét nyújtotta Robynak. Aki megfogta a kezét lágyan megszorította és a kezéfejére nyomott egy csókot. A lány meg majd elalélt ettől az udvarias gesztustól.

Aztán elindultak a metró felé, váll váll mellett. Közben néha egymásra néztek , végül a srác kérdezte .

- Merre dolgozol? Ha szabad kérdeznem?

- A Favoritban – felete a lány.

- És te ?

- Én egy MC Donaldsban vagyok pénztáros és pultos ! És Neked mi a szakmád? - kérdett vissza Roby.

Hát én laborban dolgozom és különféle termékeket kisérletezünk ki és előállítjuk, majd a sorozat gyártással foglalkozunk. - felelte a lány.

- Huuhaa a mindenit akkor te sokáig tanulhattál… -nézett rá elismerően Roby.

- Nem volt vészes másfél éve már dolgozom és igen mondjuk , nem volt könnyű diplomám , de megcsináltam :) - nevetett a lány.

Közben meg jött a metró felszálltak és leültek egymás mellé, beszélgettek míg a lánynak le kellett szállnia , Roby még 2 megállót utazott , nem messze dolgoztak egymástól ezek szerint. Megbeszélték hogy minden nap a 7 órai metrónál találkoznak.

Hamar elszaladt a hét és Robyval mentek szombaton este buliba a lányok. Roby nem hagyta unatkozni Ginát sem és hármasban táncoltak , de nagyon jól érezték magukat, így Krisztin megfeledkezett a férfiről is …

Buli után Roby haza kísérte a két lányt és mikor felmentek csak akkor indult el haza felé.

A két lány felment és kicsit bódult állapotban voltak , de látták hogy a bejárati ajtó nyitva van.

Meg is lepődtek és Gina mondta hogy

- Fuu bakker ezt meg nyitva hagytuk. Igaz elvinni nem tudtak semmit, talán hoztak valamit! - bohóckodott Gina és nagyokat nevettek.

De annyira nem voltak képben, hogy melyikük felejtette nyitva az ajtót. Elment a fürdeni Krisztin és belépve a fürdőbe ...ami elé tárult ...hatalmasat üvöltött majd kirohant és Ginát átölelve vonszolta a fürdőbe.

- Nézd Gina mi ez ??? - sikította Krisztin . A mosdó tele volt vérrel és abban egy emberi kéz volt, csuklóból levágva. Több se kellett Gina rosszul is lett mikor meglátta, nem tudta hogy de lehajolt a wc re és sugárba jött minden ki nála…

Volt a tükörre egy írás írva vérrel , de az írás nem mondott nekik semmit ,egy értelmetlen szöveg volt. Nem más nyelven íródott, mert ennek sehol nem volt értelme. Krisztin remegő kézzel hívta fel a rendőröket és nem sokára ott is voltak. A helyszínelők minden leragasztgattak méricskéltek írtak ….és már ötvenszer kikérdezték a lányokat mikor értek haza , hány órakor , nem e vettek észre valami szokatlant….stb, és volt e valaki aki haragudott rájuk. Mindent jegyzőkönyveztek , de be kell hogy menjenek a rendőrségre tanú vallomást tenni …

Egész éjjel bent voltak a rendőrségen a lányok. Mivel elég lengén voltak öltözve , így hoztak nekik egy egy plédet amit magukra teríthettek a hűvös ellen. Kérdezték tőlük a rendőrök van e hova menniük egy pár napra , amíg elrendezik a lakást. De mondták a lányok pár cuccot elhoznának és addig vesznek ki egy hotel szobát. A rendőrök elvitték őket haza míg összecsomagoltak, megvárták és abba a hotelba mentek ahol kivettek egy szobát amíg a lakást rendbe nem teszik!

Nem is sejtették hogy a szemben lévő épületből mindent lát a férfi aki Krisztint követte , és a lecsonkított kéz is az idős házaspár férfi keze volt , amit Ő rakott a mosdójukba …

Reggel Krisztinnek mennie kellett dolgozni, nem maradhatott el a munkából, főleg nem most mikor kevés a határidő.

- Gina te meg zárkózz be és pihenj, majd este találkozunk ott bent, megvárlak! Rendben ? - ránézett a barátnőjére látta hogy el van nagyon kenődve hogy egyedül marad a lakásban.

- Gina ide nem fog jönni senki ne félj , itt biztonságban vagyunk. - mondta Krisztin és megölelte a barátnőjét. Aztán elindult dolgozni.

Ahogy ment a buszra ránézett az órájára látta hogy még van kis ideje , ezért elkanyarodott a metró felé hogy Robyval találkozzon. Még pont elérte a srácot mert épp leszállt Krisztin és látta a másik oldalon hogy futott a metróra, de közben észre vette a lányt és lassított hogy érje be a lány.

A lány kicsit fújtatott a nagy szaladástól és gyorsan átölelte a fiút, majd érezte Roby hogy a lányból kitört a zokogás.

- Mi a baj kicsim ? Mi történt ?- kérdezte Roby .

- Majd elmondom de most menni kell mert elkések a munkahelyemről. - mondta kicsit szipogva , de már kezdett csillapodni a lány.

Eközben a sarokról a gyilkos mindent látott, igaz nem hallotta mit beszéltek de látta hogy a lány nagyon feldúlt állapotban van, ennek nagyon is örült Billy. Tudta hogy most kis előnyben van, mert mikor az ember izgatott nem tud gondolkodni annyira. Így mikor felszálltak a metróra , Billy is a nyomukba szegődött. Látta hogy Krisztin elköszön a fiútól és leszáll a metróról , ekkor az utolsó percben Ő is leugrott, de a lány már nem láthatta mert a tömeg eltakarta a gyilkost aki mindvégig a lány nyomában maradt, és messziről követte őt. Ezzel Billy a lányt egész a munkahelyéig követhette, így már az sem titok, hol dolgozik. Most azt kell megtudnia hol laknak a lányok mert vittek el cuccokat magukkal és a hétvégén sem aludtak otthon. És hogy meddig dolgozik a lány , mert egész nap csak nem állhat kint az utcán, mikor körözik a szökéséért a rendőrök. De idővel majd erre is lesz terve, gondolta magában Billy és ezzel sarkon fordult és elindult a metróra vissza.

Közben rájött a vizelési inger és megállt a parkba egy bokornál , majd elnézett a gyár felé és akkor látta a lány barátnője épp akkor jött ki a cégtől . Tehát egy helyen dolgoznak , vette a lapot mindjárt Billy. Gyorsan végzett és elindult a lány után óvatosan és nézte nehogy kiszúrja.

Nem ment túlságosan közel hozzá , mikor látta hogy a lány beállt egyik buszmegállóba , akkor kicsit begyorsított és épp oda ért mire a busz beállt , Billy a hátsó ajtón szállt fel a lány pedig elöl.

A férfi törte a fejét , még nem volt kész terve ... de valamit kitalál , de fontos hogy megtudja hova megy a lány! Mikor a 3. megállónál leszállt a lány a férfi várt egy kicsit és utolsónak szállt le, aztán szép lassan elindult a lány után hogy észre ne vegye hogy valaki követi. A megállótól két utcányira volt egy panzió , hát ott vettek ki egy szobát ! Erre nem is gondolt a gyilkos .Közben látta a lány elővett valamit a táskájából , de már meg is állt egyik ajtónál és a kulccsal kinyitotta a zárat!

Ennek felettébb örült Billy hiszen meg van a rejtély hol vannak a nők. Mivel mindent látott a gyilkos így sarkon fordult és ,, haza '' ment , kidolgozni a következő lépést. Krisztin és Gina pedig mit sem sejtve , kicsit kezdtek megnyugodni a panzióban …

Másnap reggel már korán Billy a panzió felé vette az irányt. Mikor látta hogy Krisztin elhagyja a szobát még várt kicsit és elosont a szoba felé , majd elővett egy drótot és szép lassan játszva kinyitotta az ajtót és bement.

Billy a fürdőajtó mögött lapulva várta hogy besétáljon Gina a csapdájába. 9 előtt hallotta a férfi halk motoszkálást és benyitott Gína a szobába , a táskáját rádobva az ágyra , tett fel egy teát magának és közben lerúgta a cipőjét , majd nekiállt vetkőzni hogy elmegy fürdeni. Majd melltartóba és egy szál bugyiba belépett a fürdőbe és a kádhoz lépett majd megengedte a vizet és kifordult a fürdőből , de a férfit nem látta meg aki egy köntös alá rejtőzőt onnan leste a lány minden mozdulatát. Lefőtt a tea és csészében magával vitte a lány a fürdőbe a teát és levette a fehérneműit és belefeküdt a kádba. Majd kortyolt a teába és elnyújtózott a fürdővízben. A lány lehunyta szemét annyira jól esett neki a jó meleg víz, ekkor kilépett a férfi az ajtó mögül oda lépett a kád mellé nesztelen és lenyomta a lányt a víz alá…. Akinek még ideje sem volt hogy védekezzen...


Folytatás a következő 3. részben

Linkje a Blogban :

https://csillagmgyongyiversei.blog.hu/2020/03/22/a_halal_arnyekaban_321

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { }

fabion•  2020. március 20. 06:20

A pillanat

Konok és makrancos ember vagyok,

Nem kérek a világtól, én csak adok!

Nem kérek mást, csak egy pillanatot,

Mi nekem, szívemben, örömet adott!


Csak egy mosolyt mást nem kérek én,

Szeretetemért bárhol a világ peremén!

Mert önzetlen szeretni soha nem vétek,

Világban is, bármely országban éltek!


Mert itt, most fontos a nagy világban,

Mikor mennyi bánat és fájdalom van!

Összefogni, összehozni azt a sok embert,

Hogy megtaláljuk a vírusra az ellenszert!


Most van szükség arra, hogy szeressél,

Hogy vidáman, egészségesen nevessél!

Ne teperjen le a félelmetes Koronavírus,

Ne legyen életünk egy bazi nagycirkusz!


Nehéz most Neked, karantén sem könnyű,

De jobb lesz mint a halál, mert az szörnyű!

De semmi pánik, van mindig egy pillanat,

Mi boldogságod vissza adja egy perc alatt!


Ne tégy mást csak szépre gondolj és jóra,

Menj gondolatban, vagy álmodban a tóra!

Sétálj a partján, vagy légy szabad madár,

Lásd meg, érezd a pillanatot mi körbejár!


Gondolatod bármerre is vigyen utadon,

Testednek lelkednek ez mindig jutalom!

Hát ma, az embereknek nehéz idők járnak

De le győzzük, mutassuk meg a világnak!


Történjen bármi rossz mindig arra gondolj,

Rossz után lesz majd jobb, és ne pánikolj!

Gondolkodj mert most jött el az a pillanat,

Hogy magadon a világválság mit változtat!


Most vagy soha, de még nem késő így se,

Töröld a múltat és bármi lesz nézz az égre!

Lehetőséget és esélyt kapál egy új világban,

Ragadd meg a pillanatot, és arass a mában!


Mert szeretni nem vétek.

Hanem ez, maga az élet!

Mindig mosolyogj bátran,

Higgyél ebben a világban!


Budapest. 2020. 03. 18.

Blogom linkje:

https://csillagmgyongyiversei.blog.hu/2020/03/19/a_pillanat_303

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

fabion•  2020. március 17. 14:09

Kárhozott a lélek

Kis szobámban ülök és gondolkodom,

Miként vessem ágyam hol ér hajnalom.

Toll és papír mindig kéznél az ölemben,

Körvonal rajzolódik bennem a fejemben.

 

Az első sorokat leírom, az a gondolatom,

Hogyan jön össze egy vers ebből nagyon!

A fejemben a gondolatom össze kuszáltan,

Amit írok az benne van lelkem bugyrában!

 

Hát ítt vagyok én, csak néha elgondolkodom,

Hogy leírhatom e én is minden gondolatom??

Mert fáj a szívem, emberek mindenhol félnek,

Gúnyt űz velünk az ördög, elkárhozott a lélek!

 

Ma már nem számít az ember, sem a becsület,

Hiába adta Jézus az életét, oda a hit, a feszület!

Még ha csak pogányok lennénk, de bűn nélkül...

Az ember tettében most már a lelke is elsötétül!

 

Ki? Kifogja azt mondani most már elég legyen,

Ki fogja vezetni az embert, ím' már felébredjen?

Látod ez nagyobb harc, mintha fegyverrel ölnél,

Ember az ember ellen harcol csendben, döntsél!

 

Nem, nem az ember hal bele, ne gondold, a lelke,

A rossz megöli a lelket, mindenki megszenvedte!

Még sem akar változtatni senki, nem érdekli már,

Pedig egy az utunk fel a mennybe, lélek haza jár!

 

Hogy lehet tiszta a lélek, egy bűnös nagyvilágban,

Látod? Hiába szenved az ember szeretethiányban!

Mondom néktek a szeretet megmenthetné a lelked,

S miért jó az nektek ha ezért szenved még a tested?

 

Szomorú vagy, életunt és közönyösség van rajtad,

Boldogtalan a sorsod, de életeddel nem ezt kaptad!

Változz ember! Hisz egy az életünk! De nem mer...

Mert a fejébe hazugságokkal teli gonoszság kever!

 

Hiába minden tiszta szó, a gonosz itt van.. a földön,

Hamis gondolatok a fejben, ez a legnagyobb börtön!

Nem kellenek erős rácsok sem bilincsek és láncok,

Ha a gonosz egyszer beléd bújt, ez már nagy átok!

 

Nem fogsz szabadulni amíg nem szeretsz másokat,

Tiszta szeretet legyőzi a gonoszt, letépi a láncokat!

Muszáj teneked szenvedni, ha másképp is élhetnél?

Állj meg, nézz körül, a világodban látod mit tettél?!

 

Van itt már betegség, álnokság s minden rossz,

Nem hibáztál? Hisz a gonosznak adtál otthont!

Egyszer, csak egyszer meglásd, adj esélyt a jónak,

És ne félj tőle, már esélye sem lesz a gonosznak!

 

Mutasd meg mennyire tud szeretni az emberi szív,

Öleld magadhoz azt, ki csak kis szeretetre vágyik!

Amikor tudsz majd jót tenni és önzetlen szeretni,

Meglátod, itt a földön ember nem fog szenvedni!

 

Budapest. 2020. 03. 11.

Blog linkje:

https://csillagmgyongyiversei.blog.hu/2020/03/12/karhozott_a_lelek

fabion•  2020. március 17. 14:02

A halál árnyékában / 1 Rész

A halál árnyékában

 

1 Rész

 

Krisztin a szüleinek egyszem lányaként látta meg a napvilágot Virginia állam egyik vidéki kisvárosában .

Mikor Krisztin letette a tanulmányait, az apjától kapott egy városi kis garzonlakást.

Hogy ne legyen egyedül, egyik legjobb barátnőjével Gina-val együtt költöztek vidékről fel. Együtt mentek állásinterjúra is, így egyikük éjjel a másikuk nappal dolgozott. Nagyon jól el voltak egymással és hétvégenként pedig eljártak bulizgatni. A két lányt erős barátság fűzte össze mert már gyerekkoruktól mindig együtt voltak, ezért elválaszthatatlanok lettek felnőttként is.

Krisztin és Gina egy multicégnél kaptak szerződést a Favoritban, mivel vegyész mérnökként diplomázott mindkét lány…

A cég kifejlesztett egy olyan szert a két lány tudásával ami a testépítőknek az izmait növeli. De potencia növelőként is alkalmazhatják majd. Egyenlőre még titokban tartották a kísérleteket, de már a sorozat gyártáson dolgoztak és forgalmazókat kerestek. A két lánynak a vegyészetben volt kis irodájuk ahol váltották egymást. Olyan anyagokkal dolgoztak amit a cég fejlesztett ki. A lányok feladata a gyártás menetelének a kifejlesztése és a labor raktár készletének a feltöltése is egyben. A héten ha törik ha szakad össze kell hozniuk az eredményeket és le kell adniuk a rendelést hogy a sorozat gyártás zökkenő mentesen eltudjon indulni.

Ezért minden nap sokáig bent maradt Krisztin túlórázni, mivel Ő vezette az irodát is. A két lány megosztotta a napot, Gina este 20 – órától reggel 8 -ig volt, Krisztin pedig reggel 8 órától – este 20 óráig, de volt mikor még tovább maradt.. Így mindig tudtak beszélni egymással pár szót.

Krisztin egy átlagon felüli nő, szinte le rí róla hogy Ő vezetőnek született. Félhosszú dús haja élénk vörös és kissé hullámos fürtökben lágyan omlott a vállára. Alakja karcsú és elég magas volt a többi nőkhöz képest. Halványan szeplős arcú lány volt és a pisze orra miatt pajkosnak tűnt, vagy inkább

huncutnak... de a szája szögletében kis cinikus mosoly jelent meg, és a zöld szeme mint a tűz égett, ami kiemelte az arcát, azzal szinte egyedien gyönyörű nőnek számított. Amerre járt mindenki megbámulta a szemeit és feltűnően magas karcsú alakját. Kicsit hátra vetette a fejét és kihúzta magát így még magasabbnak tűnt. Nem volt beképzelt csak irtó büszke magára, és amit kigondolt abban a percben már a megvalósításán dolgozott.

Gina pont az ellenkezője volt Krisztin-nek. Alacsonyabb termetű volt jóval Krisztin-nél, kissé molett, de nem volt kövér nő Ő sem. Sötét fekete haja kis hullámokban omlott egész a derekáig és a nagy barna szeme viszont melegséget árasztott. Ginát nagyon kedves, jószívű embernek ismerték és szerette is mindenki. Viszont Gina rettentően félénk természetű volt ellentétben Krisztinnel, aki szeretett flörtölni és a társaságban hamar megtalálta a helyét, ami azt jelentette mindig Ő vitte a prímet, amikor csak tehette. Gina mindenben kikérte Krisztin véleményét és adott is a barátnője szavára.

Krisztin mindennap pontban 7 órakor felszállt a King Ston-i metróra, így járt dolgozni. Igaz szeretett volna kocsit venni de nincs ideje még levizsgázni sem … így halasztotta későbbre a dolgot.

Ma késett a szerelvény és elővette a telefonját hogy felhívja Ginát… közben ahogy ott ácsorgott a tömegben megpillantotta őt ... egy magas jóképű göndör barna hajú srácot , akinek a szeme szintén arra tévedt. A tekintetük egy pillanatra összetalálkozott és erre elmosolyodtak mind a ketten. Aztán pár perc múlva jött a metró így Krisztin már nem hívta fel Ginát hanem felszállt a metróra, de a srác csakállt és nézett Krisztin után ..

A lány mikor beszálltak nézegetett körbe- körbe de nem látta sehol a fiút. Elszontyolodott , tetszett a fiú mosolya Krisztinnek, de ezzel le is tudta a dolgot. Mert most a munkájára kell koncentrálnia...

Viszont a srácnak, Robynak egész nap a vörös hajú démon ( így nevezte el ) és a mosolya járt a fejébe . Nem tudott szabadulni tőle . Másnap Roby már fél 7 - re lent volt a metrónál és várt ... várta a lányt mikor megy.. A lány is korábban érkezett abban a hiszemben hogy a srác kb 7 óra fele metrózik.

Mikor Roby észre vette a lányt elindult felé , de a lány úgy állt ott mint ha várna valakire. Nézegetett körbe körbe és néha rá pillantott a telefonjára …

Így Roby letett róla hogy oda menjen a lányhoz. Közben megérkezett a metró és felszállt a srác mivel mennie kellett dolgozni Neki is. Viszont a lány nem vette észre a fiút , így még várt és a következő metróra már ő is felszállt … nem várhatott tovább mert nem ért volna be az irodába … A főnöke meg is ette volna... így is meg vannak csúszva a dokumentáció összeírása miatt.

Ez idő alatt a város másik felében egy pszichiátriai intézetben tartott rab Billy M. megszökött , ő egy sorozat gyilkos. A rendőrség nagy erőkkel keresi az eltűnt pszichopatát aki többszörös személyiségzavarral küszködik és akinek 3 rendbeli rabló támadása volt 6 gyilkossága és 7 nemi erőszakot követett el fiatal lányokon, akiket meg is ölt. Az előre meg tervezett bűncselekmények miatt életfogytiglanra ( 20 év fegyházra ) ítélték, de a betegségét nézve, elmegyógyintézetben elzárva kellett letöltenie a fegyház büntetését. Senki nem gondolta volna hogy a gyógyszerek hatása ellenére is képes lesz újra ölni és megszökni az intézetből.

A szökése után Billy betörte egy kis ruhabolt ablakát , ahol átöltözött és a ruháit egy távolabbi konténerbe dobta . Majd célba vette a King Ston-i metrót…

Krisztin ma is sokáig bent maradt dolgozni Ginával, így elég későn indult haza. Az állomáson már csak pár ember volt akik fáradtan bámulták meg a lányt aki a nem mindennapi vörös hajával viharzott le az állomásra. Mikor megállt a szerelvény és felszállt Krisztin,akkor egy férfi felugrott utána a szerelvényre, ezzel majdnem magával sodorta a lányt akkora lendülettel ugrott fel sietősen. A férfi a sarokban foglalt helyet, a lány nem messze ült tőle. Páran voltak még a kocsiban, de nem voltak sokan és nem is figyeltek fel a férfire. Aki pedig nem kis érdeklődéssel a lányt nézte hosszasan és Krisztint már már kezdte zavarba ejteni a nézésével. Arra gondolt hogy már beszól neki, mi a faszt nézi őt, nézzen másfelé. Mikor Krisztin rápillantott a férfire önkéntelenül bele nézett a szemébe...amiben óriási gyűlöletet volt mint valami örült vagy megtébolyult olyat látott a

lány. És az a hideg tekintet... szinte megfagyott a vér is a lányban...hirtelen borsózni kezdett a bőre és kirázta a hideg. Érezte ahogy kiizzad a tenyere és a homlokáról elindul egy izzadság csepp ami az arcán oldalt végig gurult és a kivágott blúzának a mélyedésében eltűnt. Alig várta a lány hogy leszállhasson a metróról. Mikor leszállt látta a szeme sarkából hogy a férfi is ott szállt le a szerelvényről és elindult abba az irányba amerre ő is megindult.

Nagyon berezelt a lány és kicsit meg gyorsította a lépéseit hogy csak ne lássa a férfit akitől még most is borsózott a bőre és izzadt is egyben. Egész végig míg ki nem ért a friss levegőre hallotta a háta mögött a férfi lépteit és hangos szuszogását ahogy fújtatott az a sietségtől. A metrótól nem messze volt a lakás és befordult hamar a kis utcába majd a házuk elé érve már elővette a kulcsot is és rohant fel a lépcsőn. Majd gyorsan vissza nézett a bejáratnál és meglátta a férfit aki az utca sarkán megállt és onnan bámult a lány után. Ezzel Krisztin becsapta maga mögött a bejárati ajtót és megnyomta a lift hívó gombját de az a 10. emeletről indult, így gyorsan felszaladt az emeletre még a liftet sem várta meg. A 2. emeleten laktak Ginával így hamar felért. Remegő kézzel nyitotta ki a zárat majd gyorsan besurrant és rázárta magára belülről az ajtót. Így már biztonságban tudva magát, ledobta a cipőjét és az ablakhoz ment, majd kicsit elhúzva a függönyt próbált kikandikálni a sarok felé. Nem látta a férfit , erre lenézett az utcára és azt hitte nyomban elájul, a férfi szembe nézett vele az utcáról. Krisztin gyorsan vissza rántotta a fejét és elhúzta a sötétítő függönyt, majd reszketve odament a szekrényhez és elő vette a whiskyt és az üvegből egy nagyot húzott a nagy ijedségre. Majd ruhásan leült a fotelba és felhívta Ginát aki nem vette fel. Biztosan a laborban van , gondolta magában Krisztin. Aztán kicsit próbált meg nyugodni és újra kinézett az ablakon , de a férfi eltűnt, már nem volt sehol. Kicsit megnyugodott ezzel és ledobálta magáról a ruhát majd be ment a fürdőbe. Tele engedte jó meleg vízzel a kádat és belefeküdt. A gondolatai nem hagyták nyugodni a lányt. Mit akart tőle ez a férfi és miért követte? Krisztinnek ismerős volt a férfi valahonnan , de nem tudta hova tenni. Próbálta kiverni ezt az egész történetet a fejéből. Kilépett a kádból és törölközés nélkül bújt bele a köntösébe majd bevonult a szobába és bekapcsolta a tévét. Keresett egy zene csatornát és lefeküdt az ágyra. Nem kívánt még enni sem úgy feldúlta ez az eset.. de vége … mondogatta magában … semmi pánik ...minden rendben .. elment már …

Aztán egyszer csak elnyomta az álom, viszont arról a szép srácról álmodott mindenféle butaságokat, meg a férfiről is épp eleget, így reggel izzadtan riadt fel. Felugrott gyorsan mert el kellett mennie a kávé előtt megfürdenie. Aztán megitta a kávét és felöltözött majd elindult dolgozni.

Krisztin félve lépett ki a házból, de a férfit nem látta sehol. Többször is vissza nézett nem e követi .. de nem látta így nyugodtan lépkedett már a metró állomás felé. Kihúzta magát és elővette újra a magabiztos pózát.

Nem sejtve hogy a férfi az éjjel a szemközti házban …..

 

FOLYT : köv. részben :

Linkje:

https://csillagmgyongyiversei.blog.hu/2020/03/15/a_halal_arnyekaban_695


fabion•  2020. március 17. 13:57

Kártyavár

 


Néha engem is elfog a félelem,

Mondd kérlek szeretsz engem?

Mikor belém hasít néha a kétely,

Nem pont te szíved, a búvóhely!

 

Soha nem mondod hogy szeretsz,

Ha kérdem mindig csak nevetsz!

Akkor én honnan is tudhatnám?

De hidd el jólesne ha halhatnám!

 

Érzem csak játszol a szívemmel,

Pedig nekem is öröm ha érkezel!

A bizonytalanság mégis megöl,

Hiába a szép szemed megbűvöl!

 

A szívem, lelkem nem érzi már,

Noha forró testem néha hazavár!

Nincs az a régi tűz a szemedben,

Nem érzem vágyadat lelkedben!

 

Rájöttem velem csak játszottál,

Egy ideje nagyon megváltoztál!

Ha te nem is mondod ki hogy vége,

Én úgy is érzem már nincs értelme!

 

Kérlek ezért most mégis menj el,

Ne játssz többé sajgó szívemmel!

Vágyok én a szeretetre de nem így,

Minden találkozás csak elszomorít!

 

Felejtsd el ezt a szívet ő nem játék,

Pedig érzéseim feléd még őszinték!

De hidd el én nem fogok belehalni,

Bár nem akarsz, én fogok szakítani!

 

És ne mondd hogy én üldöztelek el,

Mert én szerettelek fájó szívemmel!

Én nem arra vágyom amit oda dobtál,

Néha gondolj arra te tőlem mit kaptál!

 

Törődést, aggódást, őszinte szerelmet,

Én nem illettem Tőled soha figyelmet!

Elég volt vége már szedd a sátorfádat,

Késő bánat leromboltad a kártyavárat!

 

Budapest. 2020. 03. 15.

Blogom likje:

https://csillagmgyongyiversei.blog.hu/2020/03/16/kartyavar_430

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom