Az abszolút jó

csp01•  2018. június 28. 10:31

Az abszolút jó=a lehetséges legtöbb jó, a lehetséges legtöbbel, a lehetséges legtöbb által, a lehetséges legtöbb: módon, okból, célból, előzménnyel, eredménnyel, eszközzel, helyen időben, mértékben, mennyiségben stb.
A lehetséges legkevesebb rossz, a lehetséges legkevesebbel, a lehetséges legkevesebb által, a lehetséges legkevesebb: módon, okból, célból, előzménnyel, eredménnyel, eszközzel, helyen, időben, mértékben, mennyiségben stb. A rossz áldozata az arra leginkább érdemesek, ugyanígy a jók kedvezményezettjei is az arra leginkább érdemesek. S mindenféle minden, mindegyik és minden egyes rossz a lehetséges leginkább helyrehoz(ód)va, mindenféle, minden, mindegyik és minden egyes jó a lehetséges leginkább felfokoz(ód)va.
A lehetséges leg...-annál is jobban, végtelenül.
Stb.
Szükség szerint az abszolút jó a valóság: ...
Az abszolút rossz=a lehetséges legtöbb rossz, a lehetséges legtöbbel, a lehetséges legtöbb által, a lehetséges legtöbb: módon, okból, célból, előzménnyel, eredménnyel, eszközzel, helyen, időben, mértékben, mennyiségben stb.
A lehetséges legkevesebb jó, a lehetséges legkevesebbel, a lehetséges legkevesebb által, a lehetséges legkevesebb: módon, okból, célból, előzménnyel, eredménnyel, eszközzel, helyen időben, mértékben, mennyiségben stb. A rossz áldozata az arra legkevésbé érdemesek, ugyanígy a jók kedvezményezettjei is az arra legkevésbé érdemesek. S mindenféle minden, mindegyik és minden egyes rossz a lehetséges legkevésbé helyrehoz(ód)va, mindenféle, minden, mindegyik és minden egyes jó a lehetséges leginkább elront(ód)va.
A lehetséges leg...-annál is jobban, végtelenül.
Stb.
Szükség szerint az abszolút rossz a valóság: ...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!