A világfejlődésről

csp01•  2018. június 28. 13:26

2017. november 3. ·

A VILÁGFEJLŐDÉSRŐL
1.
A tudomány jelen állása szerint az ősrobbanással létrejött a TÉR, amely azóta is egyre tágul.
Aztán kialakultak a CSILLAGOK.
Némely csillag rendelkezik kísérő égitestekkel, BOLYGÓKKAL.
Ezek némelyikén ÉLET jelenik meg,
Az élet néhol egészen magas szintre fejlődik, ÉRTELMES ÉLETté válik.
Az értelmesebb élőlények között felbukkannak OLYANOK, AKIK megfejtik a fizikai valóság titkait, megválaszolják az élet nagy kérdéseit stb.
2.
A tér NAGY RÉSZE üres.
Rengeteg csillag MAGÁNYOS, nincsen bolygója.
A bolygók JÓ RÉSZE élettelen, teljesen kopár, puszta...
A fajok LEGTÖBBJE primitív, kezdetleges életformát képvisel.
A fejlettebb fajok tagjainak ZÖME egyszerű és hétköznapi életet él.

Mekkora tér marad üresen, amire VÉGRE valahol keletkezik egy csillag?...
Hány magányos csillag után lesz EGY, amely körül kering legalább egy bolygó?... Igazi, hús-vér bolygó.
Hány lakatlan bolygó után lesz egy, ahol, megjelenik az élet, kifejlődik az élet? Él, mozog... akar, gondol, cselekszik!
Hány primitív faj után tenyészik ki egy fejlettebb?... Amely TUDJA és MONDJA és ÍRJA: 1+1=2 !!
Hány közönséges élőlény születik meg egy, VÉGRE, aki megkérdi és megfejti a fizikai valóság és/vagy az elvont valóság titkait?...
Őket nevezzük "csúcslétezőknek".
3.
Sokból egy, sok közül egy, sok után egy, amely a létezésnek egy magasabb szintjét képviseli.
Így halad előre a történelem. Sokból, sok közül, sok után egy, amely nagyobb, több mint az előző(ek), amely a létezésnek egy magasabb szintjét képviseli, amely megnyitja a történelem egy új szakaszát.

A puszta, üres tér-csillag-bolygó-élet-értelmes élet-csúcslétező.
A csúcslétező, illetve az ő csúcslétezői tevékenysége a világfejlődés betetőzése, a világtörténelem csúcsa, a világ beteljesedettsége.
4.
A csúcslétező, a teljes, egyetemes csúcslétező természetesen nem egy konkrét személy, a teljes, mindenre kiterjedő csúcslétezés annyira összetett és szerteágazó és a többi, sokrétű, hogy egy, hogy egyetlen, egyetlenegy, hogy egyesegyetlenegy valaki, bárki nem lehet képes megvalósítani.
A csúcslétező elvont fogalom, amely nem fér bele semmilyen és semelyik konkrét létezőbe sem. Ez a helyes kifejezés: nem fér bele.
Őbeléje sem, őbeléje sem.
Ez a természet törvényeit tárja fel, az a megismerés működési módját, emez az erkölcsös viselkedés szabályait írja le, amaz... stb. Ez ilyen, az olyan, ez ez, az az a része a csúcslétezőnek és a csúcslétezésnek.
5.
Mindez, az ún. szakaszos világfejlődés ábrázolható kör és piramis alakban.
Kör: hat koncentrikus kör, középütt a csúcslétező, tőle távolodva, a körök közös középpontjából kifelé haladva, sorban: értelmes élet, élet, bolygó, csillag, tér. Befelé haladva egyre kisebbek a körök: vagyis a mennyiség csökken. Kisebb a csillagok össztérfogata, mint a tér, mint az üres tér, kevesebb a bolygós csillag mint a bolygótlan, kevesebb a bolygó mint a csillag, kevesebb az élettel rendelkező bolygó mint az élettelen, kevesebb a fejlett faj mint a fejletlen, az előbbiek tagjai között kevesebb a csúcslétező mint a hétköznapi élőlény.
Több a fejlett élőlények között a a hétköznapi élőlény, mint a csúcslétező, több a primitív faj mint az értelmes faj, több a az üres bolygó mint az élettel teli, több a bolygótlan csillag mint a bolygós, több a csillag mint a bolygó, nagyobb az üres tér mint az összes csillag együtt. Kifelé haladva egyre nagyobbodnak a körök.
A középpontja a teljes világnak a csúcslétezés. Az idő, a történelem feléje tart, igyekszik és mutat és halad.
Piramis: piramis hat vízszintes sávra osztva. Legfelül a csúcslétező. Alatta, lefelé haladva: értelmes élet, élet, bolygó, csillag és tér.
Felfelé haladva egyre szűkül, egyre kisebbedik. Vagyis: a csillagok össztérfogata kisebb mint a tér, mint a puszta tér, kevesebb a bolygó mint a csillag, kevesebb a bolygóval rendelkező mint a bolygó nélküli csillag, kevesebb a lakott mint a lakatlan bolygó, kevesebb a fejletlen mint a civilizált faj, utóbbiak tagjai közt kevesebb a csúcslétező mint a közönséges, egyszerű élőlény.
Több a fejlettebb élőlények közt a hétköznapi létű mint a csúcslétező, több a fejletlen, mint a fejlett faj, több az üres mint az élettel büszkélkedő bolygó, több a magányos mint a bolygóval büszkélkedő csillag, a csillagok száma nagyobb mint a bolygóké, nagyobb a tér mint az összes csillag együttesen. Lefelé haladva a piramis sávjai egyre nagyobbodnak.
Az idő, a történelem felfelé halad, telik, mutat és igyekszik. A csúcslétezés a világ tetőpontja.

Igen a csúcslétezés, nem a csúcslétező. Hanem a világnak az őáltala való, az őáltala bekövetkezett "megcsúcslétezettsége".
6.
Ez, a szakaszos világfejlődés lehet, hogy az egyetlen lehetséges útja a világtörténelemnek.
Vagy kifejlődhetnének az emberekből az egysejtűek?
Mehetnénk-e a Neander-völgybe az Egyesült Nemzetek székházából? Az Egyetemes Világközpontból? El tudsz számolni 1013,941-től 1 és 2-ig, 1013,941-ből?
El tudunk-e jutni repülővel a szomszéd sarokra? Teleportációval oda, ahol éppen vagyunk?
Tudok-e egy pohár vizet kérni disztichonban? Mindez lehet-e és kell-e? Ezt megfelelni-ez is (a) csúcslétezés.
7.
A csúcslétezés a világfejlődés célja? Vagy mondhatjuk (inkább) így: végeredménye, szükségszerű és elkerülhetetlen végeredménye.
8.
Lehetséges, tudna lenni sokkal több, sokkal-sokkal több, annál is több csúcslétező. Ugyanígy több, sokkal, sokkal-sokkal, annál is több fejlett faj, égitest, köztük élettel telezsúfolt égitest... No és talán maga az univerzum is lehetne-ki tudja mekkora?...
A tér nagy része üres. A csillagok nem kis hányada magányosan fénylik, melegít. A bolygók nem kis része kopár, puszta, sivár.
A fajok legtöbbje kezdetleges életformát képvisel.
A fejlettebb faj tagjainak többsége egyszerű, hétköznapi életet él.
Idézzük vissza a 2. pont végét: Mekkora...?

Lehetne, tudna lenni több égitest... több csúcslétező. A világ kihasználtsága elképesztően minimális. Elképesztően és hihetetlenül és vérlázítóan.
9.
"A csúcslétező és a csúcslétezés leírása: ...
A teljes csúcslétezés: MEGTÖRTÉNT
Minden csúcslétezik: MEGTÖRTÉNT

A történelem a csúcslétezőtől visszafelé halad:
A megfelelő válasz(ok):
- tud(na)-e? ...
-szabad(na)-e? ...
-kell(ene)-e? ...
Szükség esetén visszafelé halad: MEGTÖRTÉNT

Egyebek: ..., ..., ..., ..., stb."

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!