Olvasás

arany52•  2009. április 22. 12:26

A könyvtárból hozott könyvekből az elsőt kiolvastam: Margaret Moore: Végzetes örökség címűt. 
Az írónőtől ez a 9. könyv, amit olvastam. 
Könnyed stílusú, szórakoztattó könyv, betegség, önfeláldozás, szerelem és némi krimi keveredik benne. 

Júlia babát vár, melynek fiúnak kellene lennie, hogy megkapja nagyapai örökségét. A gyermek kislány lesz, de a pénzsóvár apa egy korrupt orvos segítségével míg alatásban van az asszony, kicseréli a babát egy fiú gyermekre. 
Házasságuk tönkremegy. Júlia egydül neveli gyermekét, akiről 4 éves korában kiderül, hogy leukémiás. Júlia csontvelőt akar adni, de a genetikai vizsgálat kimutatja, hogy nem ő az anya. Ekkor versenyt futnak az idővel, egy magánnyomozóval, Markkal, hogy még időben megtalálják a vérszerinti anyát, aki megmentheti a kisfiú életét. 
Mark tragikus körülmények között elvesztette évekkel ezelőttt feleségét és kislányát. A két magányos ember között szerelem szövődik. Azért hogy ne legyen minden oly egyszerű, bekavar a képbe egy félőrült reménytelen szerelmes férfi. 
Végül minden megoldódik. Alex meggyógyul. Édesanyja, aki szívbeteg, az altatás során meghal. Júlia és Márk összeházasodnak, szeretetben nevelik a két gyereket és közben már közös gyermeküket várják. 
Nincsen a könyben semmi mélyen szántó gondolat, tanulság. Egyszerű a történet, elég felületesen megrajzoltak a jellemek. 
Egy hétvégi könnyű olvasmány. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!