Olvasás

arany52•  2009. október 19. 14:00

A Tramont család II.

 

 

 Netta és Gaby

 

 

 

 

A Tramont család 2. kötete már a következő generációról szól.

Nicole gyermekei Aly és Robert, kik már szintén családosok. Alys gyermekei Netta és Philippe. Robert két gyermeke David és Gaby.

A borkereskedelem hanyatlásnak indul, mivel a szőlőskerteket betegség támadja meg. A családot ujabb tragédiák érik.Philippe párbajban veszti életét. Netta férjhez megy és egy fia is egy lánya - Nora, születik. Kitör az első világháború és fia a fronton veszti életét. Közben Robert felesége is meghal. Házukat lázadok gyújtják fel, melynek Netta férje esik áldozatul.

Gaby kém lesz és a szerelmet is megtalálja.

Párizs bombázásakor csak Netta és kislánya marad életben,, de a nagy zűrzavarban elvész a gyermek. közben édesanyja is meghal a kórházban. Így a Később megkerült Norát egy idős távoli rokon veszi magához.

Gaby háború végét otthon tölti haldokló apja mellett, majd szerelmével megkeresik Norát, az akkor már 9 éves kis unokahugot és mindnyájan hazatérnek az ősi birtokra, hogy a háború végével újraindítsák a családi vállalkozást, a pezsgőgyártást.

A könyv bemutatja a Champange pezsgő készítését és a szőlőművelés gondját-örömét. Részletesen megismerhetjük a századforduló történemi eseményeit is az első világháború végéig. Sok szereplős, eseménydús családi regény, melynek olvasásával a szórakozáson kivül sok ismeretre is szert tehet az olvasó.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!